YousToub Verklapt Wat YouTuber Verdient

Alle YouTubers

De in Scheveningen woonachtige YousToub heeft in zijn video verklapt aan zijn kijkers wat hij als YouTuber verdient. Er wordt vaak beweert dat YouTubers bakken met geld binnenharken, maar de sympathieke YousToub wil hiermee aangeven dat dit best wel meevalt. En voor het geld hoeft hij zoal niet YouTube-video’s te maken.

Wat verdient een YouTuber?

Als voorbeeld laat de YouTuber 2 video’s zien hoeveel hij daarmee verdient. Bij 1 video heeft hij tot nog toe 85.000 views gescoord en er 53 dollar mee verdiend. Bij 1 miljoen views komt dat neer op 624 dollar. Op je YouTube-account staat wat je als YouTuber verdient namelijk in dollars, omdat het een Amerikaans bedrijf is. Je krijgt het overigens wel uitbetaald in euro’s.

Op een andere video die 23.000 keer is bekeken kan de Marrokaanse Nederlander 19 dollar op zijn rekening tegemoet zien. Dat is 826 dollar als je YouTube-kanaal in totaal 1 miljoen views hebt vergaard. De opbrengsten verschillen dus per video. Ook maakt de YouTuber duidelijk dat er in november en december veel meer wordt verdient met YouTube-filmpjes, omdat er meer adverteerders zijn.

3000 euro

Dus hoeveel verdient deze Scheveninger nu met zijn kanaal? Daar is hij een beetje onduidelijk in. YousToub schat zelf in dat een YouTuber met 5 miljoen views iets van 3000 euro verdient. Dus 60 cent per 1000 views. Maar hij zegt ook dat hij 2 of 3 euro per duizend views verdient. Dat wordt dus ook niet bevestigd door de 2 voorbeelden die hij geeft. Wellicht alleen in de topmaanden?

Afgelopen maand heeft YousToub op zijn kanaal ruim 1,4 miljoen views gehad. Daar zou hij iets van 840 euro aan over hebben gehouden.

Dus wat verdient Enzo?

Aan de hand daarvan kan je een aardige inschatting maken van wat de grootste Nederlandstalige YouTuber Enzo Knol zou verdienen. Afgelopen maand heeft hij 36,5 miljoen views gehad. Als je die 60 cent neemt per duizend views dan kom je uit op 22.000 euro!  En dat voor een maandje werken.

Eerder had KingAlert ingeschat dat Enzo 30.000 euro per maand verdiend. Zou ook best kunnen, omdat met dit bedrag geen rekening is gehouden met sponsorcontracten. Zie ook: wat verdient Gio Latooy?

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
Kalvijn Krijgt Gemengde Reacties: ‘Slechtste Talshow Ooit’

Kalvijn (Kelvin Boerma) bedankt zijn kijkers op Instastories nadat zijn tv-programma De Kalvijnshow op NPO3 was uitgezonden. Toch kunnen ze niet allemaal positief zijn geweest. Tv-ster Maxime Hartman was keihard in zijn oordeel: “Kavijn, een soort Robert Jensen van 14 jaar oud met de slechtste talkshow in vele jaren.” De …

Alle YouTubers
Quin van der Zeeuw In Tranen! Kanaal UberQuinGames Gehackt! Alle Video’s Verwijderd!

Quin van der Zeeuw is zijn YouTube-kanaal kwijt! Op het moment van schrijven heeft een Engelstalig sprekend persoon zijn kanaal UberQuinGames gehackt en alle video’s van Quin verwijderd. Er staat nu een live video van iemand die zich Cardano noemt en over cryto valuta praat. Quin meldt dit op Instatories …

Alle YouTubers
Irma Knol Bedankt Ziekenhuis Assen Na Operatie

Wat een onschuldig sleetje rijden moest wezen is geëindigd in het ziekenhuis voor Irma Knol, de moeder van Enzo Knol (en Malino de Hond :). Het ongelukje met de slee kan je zien op haar Instagram en in de laatste vlog van haar succesvolle zoon. Nadat ze vanaf een heuveltje …