Wie is Enzo Knol

EnzoKnol en zijn vriendin Dee
EnzoKnol en zijn vriendin Dee

Enzo Knol is een 21 jarige vlogger. Iedere dag maakt hij een video van zijn dagelijkse leven. Stipt om 16.00 verschijnt de vlog op zijn Youtube kanaal. Hij is in juni 2013 begonnen om een vIog online te zetten. Dat doet hij 7 dagen in de week, ook als hij ziek is of op vakantie gaat.  In een korte tijd  is hij hiermee erg populair geworden, vooral onder jongeren.

Enzo Knol heeft sinds september 2013 verkering met Dee. Enzo is op 8 juni 1993 geboren in Rolde, Drenthe. Zijn huidige woonplaats is Hilversum.

Werkloos

Voordat hij met vloggen begon was Enzo een jaar lang werkloos. Zijn 2 jaar oudere broer Milan had al eerder een goed bekeken Youtube kanaal. Hij spoorde hem aan ook filmpjes te maken. Omdat Enzo niks anders wist te doen gaf hij toe. Inmiddels worden zijn vlogs binnen een week meer dan 200.000 keer bekeken en krijgen ruim 10.000 duimpjes omhoog. Zijn 500 ste vlog is zelfs ruim 50.000 keer geliked.

Enzo Knol wordt aan alle kanten gefeliciteerd voor het bereiken van de 500.000 abonnees. Foto: Twitter
Enzo Knol wordt aan alle kanten gefeliciteerd voor het bereiken van de 500.000 abonnees. Foto: Twitter

Op de dag dat Enzo vlog nr. 501 online zette behaalde hij de mijlpaal van 500.000 abonnees.

Minecraft

Naast dagelijks een vlog neemt hij ook iedere dag een gamevideo op. Daarbij zie je hem samen met een andere Youtuber een game spelen. Zijn specialisatie is de game Minecraft. Die worden iets van 150.000 keer bekeken.

Vloggen is ook het beroep van Enzo, tot nog toe de enige in Nederland die hiervan zijn werk heeft kunnen maken. Youtube betaalt een deel van de reclame-inkomsten die ze verdienen aan de Youtuber. Hij wordt er niet rijk van, maar hij kan ervan leven. Enzo heeft hiervoor de detailhandelsschool. Hij heeft de school niet afgemaakt.

Enzo neemt zijn fans via zijn vlogs overal mee naartoe. Ook als hij op tv komt. In dit videoverslag gaat hij naar RTl’s Late Night.

Enzo Knol in het nieuws

Hij was al een paar keer eerder op tv geweest, maar in oktober 2014 werd hij nationaal nieuws. Enzo had spontaan een fanmeeting georganiseerd in Utrecht. Die zondag zou het goed weer worden.  Dat deed hij wel vaker en was tot nog toe zonder problemen verlopen. Hij was echter vergeten dat hij sinds de laatste fanmeting nog veel populairder was geworden.

Dit keer kwamen er iets van 3000 fans op hem afstormen zodra ze zijn opvallend blauwe auto spotte. De politie moest hem ten slotte in veiligheid brengen.

Waarom is Enzo populair

Dat heeft vooral te maken met zijn persoonlijkheid. Hij is altijd goedlachs, vrolijk en soms tegen het gekke af. Enzo laat ook zijn gehele familie zien. Als je zijn vlogs geregeld volgt kom je zijn moeder tegen, zijn grote broer Milan, zijn kleine (half)broertje Sjen, zijn vriendin Dee , het broertje van zijn vriendin Quin en zelfs de hond van zijn vriendin. Ook met zijn hamster hebben we onlangs kennis mogen maken.

Vader

De enige die in zijn video’s ontbreekt is zijn vader. In een speciale video “ Gescheiden ouders” geeft hij aan waarom.  Zijn vader blijkt zijn kinderen van kinds af aan niet te willen zien. De achternaam Erkelens die Enzo bij geboorte kreeg werd dan ook verandert in de achternaam van zijn moeder: Knol.

Niet alleen door zijn zonnige karakter krijg je sympathie voor hem, ook omdat hij eigenlijk alles met je deelt. Hij kijkt daarbij recht in de camera jou aan, met die goudeerlijke ogen en ondeugende lach waarmee hij zijn vlogs opvrolijkt. Enzo kan goed opschieten met eigenlijk iedereen. Van kinderen tot aan ouderen.

Door iedere dag zijn vlog te volgen wordt de Hilversummer welhaast een familielid van je. Je hoopt dat alles goed met hem gaat en als Enzo blij is dan ben jij dat ook.

Daarnaast is Enzo een entertainer die heel goed weet dat alleen de opnames van zijn hamster niet voldoende zijn om ons te vermaken.

Tenslotte heeft hij zonder meer een voorsprong op andere vloggers, omdat het zijn werk is. Hij doet alles zelf, van het bepalen van de onderwerpen van zijn vlogs tot het bewerken van zijn video’s.

De snelle opkomst van vlogger Enzo Knol lijkt aan te geven dat er veel behoefte is aan kwalitatief goede vlogs die een ruime inkijkje geven in iemands privé leven. Gerelateerd: Wat is een vlogger

Zie ook leukste vlogs van Enzo.

 

HALLO ENZO, IK GA EEN SPREEKBEURT OVER JOU MAKEN. IK WIL JOU VRAGEN OF JE EEN FILMPJE WIL MAKEN EN NAAR MIJ TOESTUURT IN MIJN HOTMAIL. GEWOON EEN KORT FILMPJE DIE IK MIJN KLASGENOTEN KAN LATEN ZIEN. DAT ZOU MIJN SPREEKBEURT HELEMAAL TOP MAKEN.IK ZOU HET HEEL TOF VINDEN VAN JOU EN IK TREK OOK NOG MIJN KNOLPOWER T-SHIRT AAN EN MIJN KNOLPOWERPET ZET IK OP>

EN IK HEET NOAH BRUEREN, n.brueren@hotmail.com

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …