Wat Verdient Gio – GameplayWorldXL – Met YouTube?

GameplayWorldXL
7

Met Gio (Giovanni) gaat het slecht. Op school. Maar met zijn YouTube-kanaal verdiend hij retegoed! Hij is dan ook van plan om na zijn examen Havo een tussenjaar te nemen en zich volledig te richten op zijn kanaal.

Gio vertelde vorig jaar in het interview met de NRC dat hij hierin volledig wordt gesteund door zijn ouders. De 17-jarige YouTube-ster had toen meer dan 200.000 abonnees maar mag van de videodienst verder niet zeggen wat hij ermee verdiend.

Update: uit een uitgelekt document blijkt dat Gio in 1 maand 8600 euro heeft verdiend.

gio gameplaywordXL

1500 euro

Wel laat hij weten dat dit meer is dan het minimumloon. Dat is afgerond 1500 euro voor iemand van 23 jaar. Als hij echter het heeft over zijn eigen leeftijdsgroep dan kom je uit op ruim 600 euro. Het is maar welke definitie de YouTuber heeft genomen.

Volgens Socialblade heeft de jongen iets van 5 miljoen views op zijn kanaal de afgelopen maand gehad. Volgens David Harms moet je 6 tot 7 miljoen views hebben om ervan te kunnen leven.

Inmiddels ruim een half jaar later en hij zit al op de 400.000 abonnees en 12 miljoen views. In het interview met TV Rijnmond geeft hij aan nu boven modaal te verdienen! Het modaal inkomen is in 2016 2773 euro. Daar gaat dan wel nog belasting van af.

Eerder was Gio van 5 VWO naar 5 Havo gegaan omdat hij het niet aankon. En nu wil hij voorlopig zich helemaal storten op een nieuw avontuur. En wij mogen erbij zijn!

Gio, de nieuwe Enzo Knol?

Zal Gio de nieuwe Enzo Knol worden? Enzo had afgelopen maand meer dan 40 miljoen views op zijn kanaal. Wie weet. Gio heeft in ieder geval heel wat te doen!

Draw my life (een bijzonder verhaal) uit februari 2015 toen hij de 10.000 abonnees had gehaald. Sindsdien is het hard gegaan met zijn kanaal ‘Gio’. Zie ook Gio Kleding kopen.

Wat verdient Enzo Knol?

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GameplayWorldXL
7
Project Gio ‘Verbijsterend’ en ‘Stukgesponsord’ – Film Gio Afgekraakt!

De eerste recensies van de film Gio Project zijn binnen en ze zijn vernietigend. De Telegraaf schrijft: ‘voor de prijs van een bioscoopkaartje krijgt de kijker ongevraagd het ene na het andere merk in z’n gezicht gewreven.’ En de recensent noemt het zelfs ‘verbijsterend’ dat daar het hele script aan …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Krijgt Eigen Bioscoopfilm!

Gio Latooy is dolenthousiast als hij zijn kijkers vertelt: ik ga een eigen bioscoopfilm maken!’ 4 jaar geleden begon de nog maar 20-jarige Youtuber met filmpjes maken en nu komt dan zijn eigen bioscoopfilm eraan. De rolprent wordt deze zomer opgenomen en moet al in december dit jaar in de …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Bekent: Heeft Zich Zwaar Misdragen!

Kapperszoon Gio Latooy lijkt wel een brave jongen, maar dat is niet altijd het geval geweest. Op Instastories krijgt de in Rotterdam wonende vlogger de vraag van een volger: ‘Is je relatie met je ouders veranderd sinds je bekend bent?’ Gio antwoord: ‘Ik denk dat die vooral sterker is geworden. …