Wat Verdient Enzo Knol

Wat verdient Enzo Knol?

Enzo verdient zeker geen tonnen per jaar zoals ” insiders” hebben verklapt aan de pers. Quotenet denkt te weten dat hij ruim 300.000 euro per jaar verdiend. In januari 2016 herhaalde ze hun bewering. Kwebbelkop beweert zelfs dat 1000 euro per miljoen views voor Engelstalige YouTubers gangbaar is. Nederlanders verdienen iets minder. Quonet stelt dat bij tot 750 euro per miljoen views.

Maar als hij echt zoveel verdient, waarom koopt hij geen villa (update: oké wel een appartement van ruim 4 ton) en rijdt hij nog steeds niet in een Ferrari? Antwoord: omdat hij verre van dit soort bedragen incasseert. Hier het echte verhaal.

[Update mei 2017: dit verhaal heb ik iets van 2 jaar geleden geschreven. Inmiddels heeft Enzo niet alleen een appartement gekocht van 4 ton, maar ook een Porsche Panamera 4s (zie video Droom #3 op zijn kanaal). Volgens de berichten kost de raceauto 207.000 euro. In 2017 moet hij tussen de 20 en 40.000 euro per maand verdienen. Daar gaat nog belasting vanaf natuurlijk.  Dus ja, onderhand verdient hij wel degelijk tonnen per jaar, maar in 2015 was dat nog niet zo. ]

Naast de vraag: “Wie is je vader” moet dit de meest gestelde vraag zijn van zijn fans. Een vraag die hij niet altijd even leuk vindt. Een DJ van radio 538 stelt de vraag wel 5 keer om een antwoord uit hem te krijgen, dit tot steeds grotere irritatie van Enzo.

Op een gegeven moment is hij het zat en laat weten Humberto Tan juist zo te waarderen omdat hij die vraag niet stelde toen hij daar te gast was in RTL Late Night.

Slapend rijk worden met Youtube? Dat is Enzo nog niet echt gelukt. Foto: Twitter
Slapend rijk worden met Youtube? Dat is Enzo nog niet echt gelukt. Foto: Twitter

Maar – wat verdient dat nu?

Ik heb zelf een bescheiden Youtube kanaal met advertentie-inkomsten. Ik schat dat het eerder in de richting van 15.000 euro bruto per maand ligt bij 36 miljoen views (2016). Ja, de laatste tijd heeft Enzo iets van een miljoen views per dag! Maar dat is in het eerste gedeelte van zijn Youtube carrière zeker niet zo geweest.

Aardige boterham

Enzo zegt zelf hierover in een interview met het dagblad Trouw in 2014 “een aardige boterham” met zijn Youtube werk te verdienen. Hij geeft ook aan van huis uit zuinig te leven. Smijten met geld doet hij dus niet.

De interviewer kan hij zelfs geen koffie aanbieden. Enzo gaat wel een koffiezetapparaat kopen, maar wacht nog even totdat die in de aanbieding is. Dus volgens zijn eigen zeggen valt het wel mee met die inkomsten. En in zijn vlogs heb ik hem nog nergens op kunnen betrappen dat hij veel geld uitgeeft. Behalve dan aan party poppers.

Update: We zijn ruim een jaar verder en de vlogger heeft inmiddels 2 keer zoveel views. Inmiddels heeft hij een koffiezetautomaat gekocht en een appartement van 430.000 euro.

Hoe verdient Enzo geld

Youtube zet reclame in zijn filmpjes. De vlogger krijgt een deel van deze reclameopbrengst uitgekeerd van de videodienst. Ook het bedrijf Divimove die Youtubers helpt om reclameopdrachten te krijgen zorgt voor extra geld.

Zo weet NRC Q te melden over zijn reclame-inkomsten dat hij op een gegeven moment vissticks aan het maken is in zijn vlog. Dat item was gesponsord. Ook denken ze dat hij geld verdient met allerlei merchandise: zoals T-shirts met de naam Knolpower erop. Quotenet denkt dat dit alleen al 50.000 euro hem heeft opgeleverd. Toe maar.

Ambassadeur Blauwe Kaart

En Enzo is tevens ambassadeur geworden van de Blauwe Kaart, een initiatief van Volkswagen en de KNVB om eerlijk spel te promoten. Hiervoor mag hij tijdelijk gebruik maken van een zwarte Volkswagen. Leuk, maar zou je dat echt doen als je schatrijk bent? Zoals we weten houdt Enzo van snelle wagens. Niks mis met een Volkswagen, maar zou hij liever niet in een Porsche rijden? Toch doet hij dat niet.

Nu mag hij van een sponsor in een auto rijden, maar zelf heeft hij er geen. Schoenen koopt hij met 50% korting en de winkel waar hij het meest te vinden is heet Primark. Niet bepaald een dure tent. En de rode koptelefoon die hij geregeld op heeft tijdens het opnemen van zijn gamevideo’s, die heeft hij van zijn broer geleend. Zijn eigen koptelefoon is kapot. Is dat het gedrag van iemand die 3 ton per jaar verdiend? Of zit Enzo ons in de maling te nemen?

Zijn camera waarmee hij vlogt is al een paar keer gevallen en vertoont kuren. Maar een nieuwe koopt hij niet.

Mocht het zo zijn dat Enzo toch tonnen verdiend zoals “insiders” ons vertellen dan weet de vlogger dat goed verborgen te houden. Sommigen geloven zelfs dat Enzo gewoon gierig is. Natuurlijk, zijn inkomsten zullen ongetwijfeld zijn gestegen in vergelijking met een jaar geleden. En toch ondanks de miljoenen views lukt het hem niet om hier als een miljonair van te leven.

Hoeveel verdien jij?

Overigens, hoe vaak wordt de vraag: “Hoeveel verdien je?” gesteld aan BN’ers als Guus Meeuwis of Paul de Leeuw? Geen paniek, de bedragen die deze tv-miljonairs verdienen zijn op geen enkele manier te vergelijken met die van Enzo Knol en andere Youtube helden.

En de fanmeetings van de in Drente geboren vlogger zijn gratis (update: op 15 euro na dan)! Zelfs de benzine van zijn auto mag Enzo zelf betalen. Daar kunnen die grote zangers als Marco Borsato en Nick en Simon nog een voorbeeld aannemen. Ze zijn ongetwijfeld altijd erg aardig voor hun fans, maar voor hun concerten moet gewoon flink worden gedokt.

In deze video (jan. 2014) gaat hij heel kort in op zijn YouTube verdiensten, vanaf 6 min. Let niet op de rommel in zijn kamer. Lijkt wel alsof er ingebroken is, maar Enzo heeft net fanmail geopend. Zie ook: David Harms vertelt hoeveel hij met YouTube verdient – dus wat verdient Enzo?

Youtube verdiensten

Waarom verdient de Youtube lieveling zo weinig in vergelijking met tv-sterren? De meeste kijkers van Enzo zijn jongeren tot 15 jaar. Die zijn niet interessant voor adverteerders. Een scholier koopt geen auto’s, sluit geen levensverzekering af en heeft niets met energieleveranciers te maken. Alcohol reclame is helemaal not done.

Hooguit willen gamemakers en Burger King in zijn filmpjes adverteren. Als volwassen krijg je in zijn filmpjes advertenties over de nieuwe Dacia te zien, de Bijenkorf, over Wijnvoordeel.nl en windenergie van Eneco. Daar verdien je wel geld aan. Veel geld zelfs.

Geld met merchandise verdienen

Verdient hij dan veel geld met het verkopen van merchandise: de crewnecks met daarop de tekst Knolpower? Volgens het hierboven genoemde zakenblad zou dat 75.000 euro zijn. Dat is volslagen uit de lucht gegrepen. Enzo heeft nergens vertelt hoeveel merchandise hij verkoopt, laat staan dat hij vertelt heeft hoeveel winst hij maakt.

Op zijn site Knolpower.nl kan je deze kleding kopen, maar of hij daar nu rijk van wordt? Als enige bekende YouTuber rekent hij zelfs geen verzendkosten binnen Nederland. De reden waarom hij kleding met zijn strijdkreet verkoopt is gewoon omdat hij het leuk vindt en wellicht een aardige promotie is voor zijn Youtube werk.

Wel zal hij leuk verdienen aan zijn boek Knolpower. Volgens de vlogger heeft hij eind 2015 al tegen de 20.000 boeken verkocht. Ook al verdiend hij er 1 euro per boek mee, het zal dat een aardig zakcentje opleveren.

Enzo zal voor iemand van zijn leeftijd bovengemiddeld verdienen, maar tonnen per jaar? Dat komt nog wel, maar nu nog niet. Zie ook: Kingalert: Enzo Knol verdient bakken met geld!

Dit is de grootste onzin dat ik in 2 minuten heb gelezen, dat je veel geld hebt betekend niet dat je, je gelijk als een Hollywood ster moet gedragen, hij kan ook onzeker zijn over zijn toekomst en veel geld opzij zetten.

Enzo, koopt niet meer bij de primarkt tegenwoordig draagt enzo merken zoals balr, en heeft op het moment (draagt) geen all stars meer maar Adidas yeezy’s van €350

De spullen van Balr. zijn gratis aangezien het reclame materiaal is voor Balr. en daarnaast zijn de Adidas Jeezys uit Turkije voor 35 euro.
Als je een grote naam hebt “krijg” je heel veel omdat je het dan in je vlog laat zien. Dat is simpelweg sluikreclame…

Dee je bent niet de echte dee ik geloof je niet als je de echte dee bent dan bewijs waarom zit jij trouwens op deze site dan ik geloof je niet je bent nep

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …