Wat Verdient Een YouTuber

Youtube
6

youtube geld enzo knolWat een YouTuber verdient verschilt per videomaker. De YouTube-community is vaak weinig spraakzaam als het gaat om hoeveel ze precies beuren, maar af en toe doet een bekende YouTuber een uitspraak hierover. Het is echter verboden voor YouTubers om te vertellen wat ze precies verdienen.

YouTube betaalt mensen die filmpjes op haar videodienst zetten geld uit de advertenties die ze plaatsen in en rondom de video’s.

Beautyvloggers verdienen meer

Volgens David Harms van YouTube-kanaal DusDadavidGames verdienen beautyvloggers 3 keer zoveel als “ gewone” videogamers zoals hijzelf: videogamers zouden iets van 50 cent per 1000 views krijgen, beautyvloggers 1,50 cent.

Dat verschil komt doordat adverteerders gek zijn op vrouwen en meisjes die hun achterban kledingadviezen en make-up tips geven. Die worden vaak opgevolgd en deze beatyvloggers zijn dan ook van grote waarde voor kledingmerken.

Sponsors

Ook worden vrouwelijke YouTubers gesponsord met kleding die ze in hun video’s dragen. Daarbij zullen ze de naam noemen van hun sponsors hoewel ze er vaak niet bijzeggen dat ze hiervoor geld krijgen.

Manlijke YouTubers zullen minder aantrekkelijk zijn voor adverteerders omdat ze gewoon minder producten aan hun volgers kunnen verkopen.

Giovanni (Gio) van het kanaal GameplayWorldXL beweert dat hij meer dan het minimumloon opstrijkt. Hij krijgt iets van 5 miljoen views op zijn kanaal. Ook verkoopt hij eigen kleding onder het merk Gio.

8 miljoen views

Harms schat dat je iets van 8 miljoen views per mand nodig hebt wil je kunnen leven van de opbrengsten van je YouTube-kanaal. Dat vertelde hij aan Giel Beelen in zijn vlog. Maar in zijn eigen video had hij het dus over 50 cent per 1000 views.

Zou je 4000 euro per maand nodig hebben om van te kunnen leven? Tuurlijk niet. Ik ga zelf uit van het minimumloon van 1250 euro om je huur en eten te kunnen betalen. Collega YouTuber Milan Knol zet de lat nog iets hoger: die vertelt in het boek Knolpower dat tegen de 10 miljoen views nodig zijn om ervan rond te kunnen komen.

Zijn broer Enzo Knol zou tonnen verdienen aan zijn YouTube-kanaal volgens Quotenet die stug blijft volhouden. Dat is erg onwaarschijnlijk. Uit bovenstaande leid ik af dat de bekendste vlogger van Nederland met meer dan 36 miljoen views per maand wel tot de best betaalde YouTubers behoort.

Overigens, ken jij een YouTuber die leeft alsof hij of zij tonnen verdiend? Zelfs Kwebbelkop die nog veel meer views haalt dan Enzo en beweert dat Engelstalige YouTubers 1000 euro per miljoen views verdienen, leeft toch gewoon in een flatje? Of zit het allemaal in z’n haar? (Grapje).

Zie ook: Wat verdient Enzo Knol.

Foto: Enzo Knol in vlog 172, februari 2014 waarin hij ingaat op geld verdienen met YouTube. Toen was de Drenth nog echt een arme sloeber.

Hoezo is tonnen onwaarschijnlijk. Vlogs leveren meer op dan videogames. Vooral Nederlandse vlogs omdat het aanbod vrij beperkt is. Let’s say 1 euro per duizend views, dan zit Enzo al dik op een totale opbrengst van 5,5 ton. Dus dan kun je wel spreken van tonnen per jaar. Natuurlijk is Enzo nog niet ‘binnen’ om de rest van zijn leven te bekostigen, maar als hij dit tien jaar blijft doen kan hij daarna stoppen en no-Life gamen.

Ook bij 0,50 cent per 1000 views spreken we van tonnen. (natuurlijk gaat er nog een hele hap naar de belastingdienst). Het is in ieder geval dat Enzo meer verdient dan menig Nederlander en zich dik boven modaal bevindt.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …