Wat Verdient David Harms

David Harms met Miss Reve. Foto: YouTube.
David Harms met Miss Reve. Foto: YouTube.

In een filmpje van Giel Beelen gaat hij op bezoek bij David Harms van Dusdavidgames en hoewel geen vlog vond ik het wel leerzaam. Ik kreeg weer een aantal dingetjes te weet die ik nog niet wist. David blijkt namelijk voor zijn YouTube-leven vliegtuigingenieur bij Fokker te zijn geweest. Fokker was een vliegtuigbouwer die failliet is gegaan.

David vertelt tegen een gretige Giel dat hij eerst YouTube als hobby erbij deed naast zijn werk als ingenieur. Dat heeft hij zo’n 3 jaar gedaan. Toen hij net zo veel verdiende als op zijn werk bij Fokker – 2500 euro – heeft hij de overstap gemaakt en is hij sindsdien fulltime bezig met zijn gamekanaal. Aangenomen dat dit al een aantal jaren achter hem ligt zou je zeggen dat hij sindsdien flink wat meer is gaan verdienen. Maar dat is de vraag die Giel niet stelt.

Het kan zijn dat het wat tegenvalt, omdat er de afgelopen jaren meer concurrentie erbij is gekomen. Dat zegt in ieder geval gamer Sam tegen Enzo Knol tijdens het spelen van een Minecraft aflevering. Doordat er meer aanbod is gekomen van gamevideo’s hebben de adverteerders meer keuze waar ze hun reclame willen laten draaien. En dus verdien je minder per 1000 views. Hoeveel hij op dit moment verdient vertelt hij niet.

David is ook aangesloten bij Divimove, een bedrijf dat voor extra reclame-inkomsten moet zorgen. De opbrengst wordt gedeeld. David zegt dat het hem maar een paar procent kost en dik tevreden is over de samenwerking.

Daarnaast kan hij ook apart overeenkomsten aangaan met sponsors. David is zo vrij om te verklappen dat Enzo Knol bijvoorbeeld een eigen sponsorcontract met Volkswagen is aangegaan. Opmerkelijk: hoewel hij onlangs nog een dag lang met Milan heeft opgetrokken heeft hij al maanden geen contact meer met Enzo, zo weten we uit zijn tweets. Hij weet zelf verder ook niet wat daar de reden van is.

Inmiddels is Davis verhuisd van Kamerik naar zijn nieuwe woonplaats, maar net zoals bij andere YouTube-sterren hebben fans al snel in de gaten waar hij nu woont. David had in het begin van Giels filmpje nog gevraagd of hij niet zijn huisnummer wilde filmen, maar blijkbaar heeft dat niet geholpen.

Ook gaat David Harms in op vloggen. Hij heeft wel gevlogt, maar het is moeilijk omdat zijn vriendin privacy wil hebben. Wat dat betreft heeft Enzo veel geluk gehad met Dee die daar geen enkel probleem mee heeft.

Video waarin David en Reve vragen van kijkers beantwoorden. In het laatste gedeelte gaat hij ook in op het onderwerp geld verdienen met YouTube.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …