Wat Verdienen Vloggers – YouTubers – Met Voorbeelden

Alle YouTubers

Er zijn rond de 200 fulltime YouTubers in Nederland . Die zouden met 100.000 abonnees en meer dan 1 miljoen views per maand iets van 3200 euro bruto verdienen. Netto houden ze daar 2500 euro van over. Dat blijkt uit een onderzoek van Mashup/NOS. Maar wat verdienen de grootste YouTubers/vloggers en warmee verdien je je geld als vlogger?

Wat verdient Dylan Haegens

Dylan Haegens is de grootste Nederlandstalige YouTuber die medewerking verleent de aan dit onderzoek (Enzo werkte niet mee). Dylan (geen vlogger) vertelt dat hij iets van 2200 euro per maand betaald krijgt door zijn bedrijf. Dan weet je dus niet hoeveel hij werkelijk verdient. Immers, dat bedrijf zal ongetwijfeld ook eigendom zijn van de Limburgse YouTuber.

Hij is dus zowel eigenaar van zijn bedrijf als werknemer. Hij heeft wel meerdere mensen al dan niet in dienst (waarschijnlijk freelance) die hij moet betalen.

Views

Mashup komt met 1 euro gemiddeld voor 1000 views dat de YouTubers gemiddeld over een jaar met hun videos verdienen. Dat klopt wel met de informatie die de YouTubers zelf de afgelopen tijd prijs hebben gegeven. De ene maand verdienen ze 50 cent per 1000 views en de andere maand 1,50 euro. Maakt ook wel uit hoeveel minuten je naar een filmpje van een YouTuber kijkt. Hoe langer je kijkt, hoe meer hij verdient.

De content creators hadden eerder al wel via social media verteld dat 10 minuten een belangrijke grens is. Als je filmpje langer is kan er ook meer mee cashen.

Sponsoring

Naast het geld van YouTube verdienen de videomakers ook geld met gesponsorde items. Mashup gaat uit van een YouTuber met 1 miljoen views en 100.000 abonnees. Dan zou je tussen de 2.000 en 4.000 euro verdienen. Veras van Fijne Vrienden onthulde dat hij 1 keer 9.000 euro ontving om te likken aan koekjes van Oreo. Maar dat moet als een eenmalige mazzeltje worden gezien.

Merchandise

Dylan is buitengewoon open over wat hij met zijn merchandise (fanspullen) verdient waardoor je eindelijk ook een beetje een inzicht krijgt in wat die inkomsten betekenen voor de YouTuber. Bij een ‘Hey Mensen’ pet van Dylan verdient hij 5 euro.

Hij vertelt ook dat de merchandise iets van 15% van de totale verdiensten uitmaken. Mashup meent dat de gemiddelde YouTuber met 1 miljoen views per maand 1000 euro hieraan verdiend.

Kwebbelkop 100.000 euro?

Kwebbelkop komt ook aan het woord. Dat is de Nederlander met het grootste Engelstalige YouTube-kanaal. Die geeft een wat verwarrend beeld wat hij nu precies verdient. In het ene fragment zegt hij dat hij nu gewoon kan stoppen met YouTube, zoveel zou hij al hebben verdient. Maar in een andere fragment zegt hij ook gewoon een salaris krijgt wat ‘niet extreem spectaculair is dus ik moet ook wel zuinig doen met mijn boodschappen.’

Dus dan zou de bodem van  zijn portemonnee in zicht zijn aan het einde van de maand? Ook beweert hij met een grote gesponsorde campagne wel 100.000 euro te verdienen! Toe maar. Of dat ook daadwerkelijk ooit is gebeurd vertelt hij er niet bij.

Het lijkt wel alsof hij met het noemen van degelijke bedragen de aandacht naar zich toe wil trekken. Het moet wel frustrerend voor hem zijn dat alle media-aandacht vooral uitgaat naar de grootste Nederlandstalige YouTuber, vlogger Enzo Knol.

Wat verdient Enzo Knol

Zoals verwacht heeft hij niet met dit onderzoek meegewerkt. Enzo heeft de afgelopen maand (meetpunt 10 juli 2017) ruim 34 miljoen views op zijn YouTube-kanaal gehad. Als het gaat om sponsors is in ieder geval 1 video afgelopen maand gesponsord door de marine. Daarin springt hij uit een vliegtuig en filmt de vlogger hoe een bom tot ontploffing wordt gebracht. Zou hij daar 10.000 euro voor krijgen? En verder heb je zijn webshop waar hij onlangs Knolpower schoolspullen aan heeft toegevoegd.

Omdat de maand juni niet de maand is waar het meeste wordt verdient kan je er niet vanuit gaan dat hij 1 euro per 1000 views heeft gekregen. Toch is het aannemelijk dat Enzo Knol ruim 30.000 euro die maand heeft verdient. En omdat hij alles alleen doet zijn ook alle inkomsten voor hem. Dat zorgt er wel voor dat hij in een Porsche van ruim 2 ton kan rijden.

Bedrijf

Dylan Haegens heeft 14 miljoen views de afgelopen maand gehaald met zijn eigen kanaal. Daarnaast is er ook een team Dylan Haegens met 5,5 miljoen views. Totaal ruim 19 miljoen views. Hoeveel Dylan nu heeft verdient is dus niet te zeggen omdat er een team achter de Limburgse YouTuber zit die allemaal moeten worden betaald. En een deel van het geld houdt hij in zijn bedrijf voor later.

StukTV heeft 14 miljoen views. De 3 jongens achter dit kanaal hebben verder nog inkomsten uit tv-werk (Giel voor RTL 5) en verhuren zich als dj. Een buitenstaander die helemaal door de media wordt vergeten is Job Grafthuis van het YouTube-kanaal DutchTuber2. Afgelopen maand heeft hij 22,5 miljoen views op zijn kanaal gehad! Daarmee is hij de tweede grootste Nederlandstalige YouTuber achter Enzo. En net zoals de bekende vlogger heeft hij op Socialblade de – A status gekregen. Dat is een status nog hoger dan Dylan ( B+) en die van StukTV (B+).

3200 euro voor meeste YouTubers

Maar de YouTubers die ik hierboven noem zijn wel de absolute top. De meeste YouTubers moeten het met 1 miljoen views of daaromtrent doen. Daar zou je iets van net boven de 4000 euro inkomen mee incasseren, bruto want er gaat nog wel wat vanaf. Met een miljoen views is dat 1000 euro voor de views en 3000 euro voor sponsoring. De merchandise wordt niet meegerekend van 1000 euro omdat niet iedere hier zoveel mee verdient. Datzelfde geldt voor mogelijke snabbels.

Van de 4000 euro gaat er af: 800 euro voor je management. Bruto: 3200 euro. Daar moet dus nog wel belasting vanaf. Netto: 2500 euro. Als je nog jong bent is dit een uitstekend bedrag overigens die slechts weinig van je leeftijdgenoten weten te halen. Foto: YouTube.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle YouTubers
Vriend Enzo Knol Biedt Excuses Aan

Chahid Charrak heeft via Instastories zijn excuses aangeboden voor het uitschelden van zijn kind. Het incident – door hemzelf gefilm en op Insta gezet – heeft 3 dagen geleden plaats gevonden. In het filmpje zie je dat Chahid zijn kinderen Gio en Luciano naar binnen roept. Het onweert en de …

Alle YouTubers
Enzo Knol Zal Bumper Missen

“Met heel erg veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze allerliefste Bumper. Hij is vanmiddag om half twee overleden ” Op Insta verscheen plotseling het bericht dat Bumper, de lieve hond van de famile Van der Zeeuw, is overleden. Enzo reageert onder de foto van de hond met: …

Alle YouTubers
Familie Chahid Charrak Doet Ook Mee Met EnzoLympics

Het lijkt erop dat Enzo Knol er alles aan doet om van EnzoLympics een groot succes te maken. Via Instagram heeft Chahid Charrak bekend gemaakt dat hij de presentatie doet van dit spelletjesfestijn. Maar naast de eigenaar van de goudkleurige Lamborghini doen ook alle vier de kinderen mee van Chahid. …