Wat Is Een Treitervlogger?

Alle YouTubers
2

treitervloggers

Treitervloggers als Ismail Ilgun en rapper Boef zijn in heel korte tijd BN’ers geworden. Maar wat is de betekenis van treitervlogger? In hun vlogs treiteren ze omwonenden of voorbijgangers. Ook passen ze er niet voor om politieagenten lastig te vallen en pesterig de camera vlak voor hun neus te houden.

Agenten houden daar niet van, vooral ook omdat ze herkenbaar in beeld verschijnen. Indien een vlog tienduizenden keren wordt bekeken krijgen deze ambtsdragers belangstelling waar ze niet op zitten te wachten. Die kunnen echter niets tegen dit soort pesterij doen, omdat filmen onder vrijheid van meningsuiting valt.

Andere benamingen voor deze filmers zijn tuigvloggers, pestvloggers of hoodvloggers. Sommige media heeft deze raddraaiers zelfs terreurvloggers genoemd. Dat laatste gaat wel heel ver.

Waarom treitervlog

Waarom vloggers dit soort treitervlogs opnemen is duidelijk als je naar het aantal views kijkt dat jongeren als Boef op hun video’s krijgen. Een beruchte vlog waarbij hij geregeld agenten lastig valt is in heel korte tijd ruim 800.000 keer bekeken. Het levert je dus flink wat ‘fame’ op. En wat nog interessanter is, hoe meer views op je YouTube-kanaal hoe meer je verdient over het algemeen.

Na zijn optreden bij RTL Late Night heeft Boef echter de meeste filmpjes verwijderd. YouTube zelf heeft ook video’s van treitervloggers als gewelddadig betiteld. Daardoor zullen veel adverteerders niet meer bereid zijn te adverteren bij deze video’s.

Of dit fenomeen dat in een korte tijd een begrip is geworden een lang leven is beschoren is natuurlijk de vraag. Rellerige video’s zullen altijd hoog scoren in de trendinglijst van YouTube en in een heel korte tijd veel views pakken.

Stuntvlogger

Laatste in de lijst is Wim Vonk die illegaal is binnengedrongen bij de wedstrijd Feyenoord – Manchester United. Je kan hem echter niet een treitervlogger noemen, eerder een stuntvlogger. Laatst had hij het NOS Journaal gehaald door bovenop een trein mee te surfen.

Maar je kan nog steeds populair worden met vloggen zonder iemand van zijn fiets te trappen. Kijk maar naar Enzo Knol. Met rond de 40 miljoen views per maand is hij nog steeds de best bekeken vlogger van Nederland en ver daarbuiten.

Hoeveel verdient een YouTuber?

ik blijf het echt schandalig vinden dat dit soort radicaliserende gekken gewoon hiermee populair worden! hier moet echt iets aan gedaan worden! nu lijkt het wel een gewoonte om mensen lastig te vallen en te mishandelen om fame te krijgen……

door dit soort tuig worden de normale en eerlijke youtubers buiten het toneel gezet.
Youtube en justitie moeten echt hier iets tegen doen! straks slaat het nog door en gaat iedereen hun nadoen!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
Famke Louise Maakt Zichzelf Belachelijk op TV – Influencers Verwijderen #Ikdoenietmeermee Video!

Met een hoop lawaai hebben BN’ers als Famke Louise, Thomas Berge en Bizzey gezamenlijk de actie ontketent op Instagram met de hashtag #Ikdoenietmeermee. Daarin maken ze duidelijk dat ze zich niet meer houden aan de coronamaatregelen van de overheid en moedigen hun volgers aan hetzelfde te doen. Als ze echter …

Alle YouTubers
Rutger Alexander Is De Nieuwe Kaj Van Der Ree?!

Rutger Alexander heeft het kanaal overgenomen van Kaj van der Ree voor een onbekend bedrag en dat bevalt niet iedereen! Hij is de eigenaar van Jouwveilingen.nl en nu dus ook van het kanaal van Kaj die begin dit jaar in de problemen kwam door grensoverschrijdend gedrag. De 250.000 abonnees die …

Alle YouTubers
DutchPerformante Haalt De 100.000 Likes Voor Lamborghini Tattoo

Chahid Charrak (DutchPerformante) is het hem weer gelukt om een actie te verzinnen die viral gaat. Op Instagram had hij een foto geplaatst met de mededeling: “Oke jongens en meisjes! Als deze foto binnen 2 dagen en 2 uur 100K likes behaald ga ik een Lamborghini tattoo zetten op mijn …