Wat Is Een Treitervlogger?

Alle YouTubers
2

treitervloggers

Treitervloggers als Ismail Ilgun en rapper Boef zijn in heel korte tijd BN’ers geworden. Maar wat is de betekenis van treitervlogger? In hun vlogs treiteren ze omwonenden of voorbijgangers. Ook passen ze er niet voor om politieagenten lastig te vallen en pesterig de camera vlak voor hun neus te houden.

Agenten houden daar niet van, vooral ook omdat ze herkenbaar in beeld verschijnen. Indien een vlog tienduizenden keren wordt bekeken krijgen deze ambtsdragers belangstelling waar ze niet op zitten te wachten. Die kunnen echter niets tegen dit soort pesterij doen, omdat filmen onder vrijheid van meningsuiting valt.

Andere benamingen voor deze filmers zijn tuigvloggers, pestvloggers of hoodvloggers. Sommige media heeft deze raddraaiers zelfs terreurvloggers genoemd. Dat laatste gaat wel heel ver.

Waarom treitervlog

Waarom vloggers dit soort treitervlogs opnemen is duidelijk als je naar het aantal views kijkt dat jongeren als Boef op hun video’s krijgen. Een beruchte vlog waarbij hij geregeld agenten lastig valt is in heel korte tijd ruim 800.000 keer bekeken. Het levert je dus flink wat ‘fame’ op. En wat nog interessanter is, hoe meer views op je YouTube-kanaal hoe meer je verdient over het algemeen.

Na zijn optreden bij RTL Late Night heeft Boef echter de meeste filmpjes verwijderd. YouTube zelf heeft ook video’s van treitervloggers als gewelddadig betiteld. Daardoor zullen veel adverteerders niet meer bereid zijn te adverteren bij deze video’s.

Of dit fenomeen dat in een korte tijd een begrip is geworden een lang leven is beschoren is natuurlijk de vraag. Rellerige video’s zullen altijd hoog scoren in de trendinglijst van YouTube en in een heel korte tijd veel views pakken.

Stuntvlogger

Laatste in de lijst is Wim Vonk die illegaal is binnengedrongen bij de wedstrijd Feyenoord – Manchester United. Je kan hem echter niet een treitervlogger noemen, eerder een stuntvlogger. Laatst had hij het NOS Journaal gehaald door bovenop een trein mee te surfen.

Maar je kan nog steeds populair worden met vloggen zonder iemand van zijn fiets te trappen. Kijk maar naar Enzo Knol. Met rond de 40 miljoen views per maand is hij nog steeds de best bekeken vlogger van Nederland en ver daarbuiten.

Hoeveel verdient een YouTuber?

ik blijf het echt schandalig vinden dat dit soort radicaliserende gekken gewoon hiermee populair worden! hier moet echt iets aan gedaan worden! nu lijkt het wel een gewoonte om mensen lastig te vallen en te mishandelen om fame te krijgen……

door dit soort tuig worden de normale en eerlijke youtubers buiten het toneel gezet.
Youtube en justitie moeten echt hier iets tegen doen! straks slaat het nog door en gaat iedereen hun nadoen!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alle YouTubers
Thijs (Bennie) Begint Verkoop Eigen Kleding : Ticetrip – Overdondert Door Succes

Thijs die door zijn goede vriend Enzo Knol ook wel Bennie wordt genoemd, verkoopt vanaf hedenzijn eigen kledingmerk genaamd Tricetrip. Nadat de webshop vandaag online is gekomen wordt Thijs overdondert door het succes ervan. Op Instagram laat een blije Thijs weten (vertaald uit het Engels): “Bedankt iedereen voor het bestellen. …

Alle YouTubers
Joel Beukers Ruilt Zijn Lambo In Voor Slome Auto: De Mercedes G63 AMG 6×6

De man die zegt voor goud te gaan heeft een nieuwe auto gekocht: een Mercedes G63 AMG 6×6. Waarschijnlijk tweedehands maar toch een waarde vertegenwoordigend van tegen een miljoen euro volgens insiders. En hij zou ook steeds meer waard worden, aldus Joel in de video “Joel Beukers Koopt Mercedes G63 …

Alle YouTubers
Kalvijn Op TV Krijgt Flinke Kritiek – Kijkers Willen Geen YouTubers

YouTuber Kalvijn heeft niet bepaald een positieve indruk achtergelaten bij de tv-kijkers. Hij was uitgenodigd bij NOS Sport samen met o.a. Rafael van der Vaart. Daar zou Kalvijn dan zijn eigen kijk op het EK voetbal moeten geven, maar de kijkers van het voetbalprogramma moeten hem niet. “Wtf wie dacht …