Waarom Koopt Enzo Knol Geen Ferrari?

Youtube

Waarom leeft Enzo zo zuinig alsof hij nauwelijks iets verdiend, terwijl hij volgens de media tonnen zou verdienen? Vloggend, all the way to the bank? Hier onthul ik het geheim. Denk ik.

Veel mensen vragen zich dat af: Hoeveel verdient Enzo Knol? Ik heb al eerder hier een artikel over geschreven. Daarbij verwierp ik geruchten in de media als zou Enzo meer dan 300.000 euro per jaar verdienen. Dan zou hij ruim 20.000 euro per maand verdienen. Meer dan!

Enzo, zo betoogde ik stampvoetend, was echt geen grootverdiener. Toch ben ik aan het twijfelen geslagen.

De nieuwe auto van Enzo die wij niet mogen zien. Foto: Youtube, vlog 619.
De gesponsorde VW auto van Enzo. Mooie wagen, maar zeker geen Ferrari. Foto: Youtube.

Zu5e

Nog steeds houd ik vol dat dit soort bedragen overdreven zijn. Ik kwam eerder in de buurt van de 4.000 tot 5.000 euro. Dat was gebaseerd op een video van Zu5e waarin Kaj aangaf hoeveel ze (toen die video werd gemaakt) per maand verdienden.

David Harms is een tweede goede bron die een idee geeft hoeveel YouTubers verdienden. In een video van Giel Beelen vertelde hij openhartig dat je zo’n 8 miljoen views per maand moet hebben op je YouTube-kanaal wil je daarvan kunnen leven.

David zegt er niet bij hoeveel dat dan moet zijn, maar uitgaande van 1500 euro (ongeveer het minimumloon) moet Enzo Knol met gemiddeld 30 miljoen views per maand ruim 5000 euro verdienen. Dat bevestigde mijn eerdere vermoedens.

50 cent per 1000 views

Echter in een tweede video van David gaat hij nog veel verder. Hoewel hij zijn naam niet noemt begrijp ik eruit dat YouTubers zoals Enzo 50 cent per duizend views verdienen. Ik durf het hier haast niet te zeggen, maar dan kom je bij het aantal views van onze Drent op ruim 15.000 euro uit. Per maand!

En dat kan ik nog steeds niet geloven. Maar ja, als iemand er verstand van heeft dan is het wel David. Waarom ik dat niet wil geloven? Enzo leeft zo zuinig. Als hij werkelijk zoveel verdiend waarom woont hij dan nog in een huurwoning waar hij lekgestoken wordt door muggen?

Hij zou toch op z’n minst in een mooie flat kunnen wonen? En je ziet Enzo altijd zuinig kijken als hij weer een paar tientjes moet uitgeven. Het enige wat mij opvalt is dat hij de laatste tijd zijn vriendin geregeld uit eten neemt.

En toch leeft hij zeker niet het leven van iemand die duizenden euro’s per maand op zijn bankrekening krijgt. Verstandig is dat zeker! Maar waarom zou dat zijn?

Snoepgoed

Enzo heeft eerder het verhaal verteld dat hij en zijn broer vroeger in de kassen hadden gewerkt voor een zakcentje. Enzo gaf alles aan snoepgoed uit en had toen niks meer over. Maar zijn broer spaarde het verdiende geld en kocht toen een mooie computer.

De inmiddels volwassen vlogger heeft dit in zijn oren geknoopt.

PewDiePie

En mijn vermoeden hoe Enzo over geld denkt wordt nog bevestigd door een interview in het AD. Het onderwerp is PewDiePie toen hij meer dan 10 miljard views had bereikt.

Daarbij word Enzo aan het woord gelaten. Hij mag uitleggen waarom hij die Zweed zo leuk vindt. De vlogger zegt dat hij hem vooral zo bewondert vanwege zijn eenvoudige levensstijl. PewDiePie verdient miljoenen, maar je ziet hem niet in een Ferrari rijden of andere gekke dingen doen.

En toen ik dat las, dacht ik: zou dat het zijn? Zou Enzo best wel luxer kunnen wonen, maar hij wil dat niet? Gewoon blijven, net zoals zijn grote voorbeeld? Dit verhaal wordt zeker vervolgd.

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …