Vloggen – Word Net Zo Populair Als Enzo Knol

Enzo Knol in actie. Foto: Youtube
Enzo Knol in actie. Foto: Youtube

Hoe word je dat, net zo populair worden als vlogger Enzo Knol? Zijn video’s zijn reeds meer dan 500 miljoen keer bekeken en dat binnen 2,5 jaar. Het lijkt zo eenvoudig.

Waarover praten

Je pakt je camera en praat over – tja over wat eigenlijk? Dat is je eerste probleem. Dat moet je  bedenken voordat je de camera aanzet.

Er zijn veel meer vloggers op het internet. Dagelijks publiceren doen ze echter niet. Behalve misschien tijdgebrek is voor hen het probleem: wat moet je tegen je kijkers zeggen? Of je vindt iemand een eikel. Is dat wel zo verstandig om dat meteen op Youtube te zetten, voor iedereen te zien? Heb je ruzie met je moeder? Zou je daar dan wel over willen praten? Enzo Knol spuit er alles uit, zelfs over zijn vader die hij haat.

Vlog iedere dag

Maakt niet uit waar je het over hebt, door iedere dag een vlog op Youtube te zetten zal je na verloop van tijd het aantal views en abonnees zien stijgen. Je fans gaan het ook van je verwachten dat ze iedere dag worden vermaakt door jou.

Enzo publiceert iedere dag op zijn Youtube-kanaal 2 video’s: zijn vlog om 4 uur en een gamevideo om 7 uur ’s avonds. Als hij ook maar een minuut te laat is krijgt hij al vragen via Twitter binnen: waar blijf je Enzo?

Je zal alleen door dagelijks te vloggen niet het aantal views behalen zoals bij Enzo. Om echt flink veel views te krijgen zal je meer moeten doen dan alleen praten over de vlieg op je raam.

In deze vlog laat Enzo zien hoe hij vaak de opname begint. Normaal gesproken zien we dat niet omdat hij dit eruit knipt. Het bestaat uit een armbeweging naar achteren en kijkt in de camera alsof hij ons hypnotiseert.

Vermaak de kijker

Het gaat bij de populaire Youtuber niet alleen om de onderwerpen waardoor zijn filmpjes zoveel worden bekeken. Ook de manier waarop hij dat doet. Vergis je niet: Enzo praat niet zomaar wat in de camera. Hij is een echte entertainer geworden en neemt zijn camera overal mee naar toe. Als de vlogger ook maar iets kan filmen wat leuk is voor zijn vlog dan doet de Youtuber dat ook.

Je kan het vergelijken met een DJ: vroeger was dat iemand die eigenlijk alleen plaatjes aan elkaar praatte. Nu zijn het professionele grappenmakers die gasten in hun programma uitnodigen, interviews afnemen, spelletjes doen. Om echt populair te worden moet je dus van het begin tot het einde je kijkers vermaken.

Onderwerpen voor je vlog

Maar waar moet je het over hebben? Inspiratie kan je opdoen door naar andere video’s te kijken. Daarnaast kan je vrienden uitnodigen in je vlog. Samen kom je sneller op ideeën en het maakt je vlog ook afwisselend.

Enzo’s vrienden en familie zijn een belangrijk onderdeel van zijn vlogs, tot aan de hond Bumper van zijn vriendin aan toe. Ook een loodgieter die bij hem het toilet ontstopt mag figureren in zijn vlog of een taxi-chauffeur die aan de deur komt krijgt de camera voor zijn gezicht.

Enzo heeft lef

Waar Enzo geen enkele moeite mee heeft is om al filmend door een stad de lopen. Meerdere keren vertelt hij ons dat omstanders hem raar aankijken. Zij zien een jongen lopen die tegen een camera praat. De populaire “ Knolpower!” vlogger trekt zich daar niets van aan.

In een vlog zie je hoe hij zomaar bij een wildvreemde aanbelt en vraagt of hij wat mag drinken en van het toilet gebruik mag maken. In een andere vlog rent hij hartje winter alleen met een onderbroek aan over straat. Je zou aan dat laatste kunnen afleiden dat Enzo een beetje gek is. Maar dat is hij niet. Hij doet het allemaal voor de kijkers.

Bij een straatkoor gaat de vlogger gewoon naast de dirigent staan en neemt het stokje van hem over, dit tot grote hilariteit van de omstanders. Zijn vriendin Dee gaat wat verderop staan, omdat ze zich schaamt.

Maar Enzo niet – hij heeft lef en is ondeugend – en dat maakt zijn vlogs verrassend en leuk om naar te kijken. Dat moet je ook maar durven, tenminste als je net zo populair wil worden als de vlogger.

Je hoeft natuurlijk niet naar buiten om een leuke video te maken, maar het helpt wel. Het geeft je filmpje ook meer actie. Enzo sprint in veel vlogs al filmend op zijn fiets. Een mooi visueel trucje die je video levendig houdt. Dat is toch altijd leuker dan alleen je slaapkamer als achtergrond.

Niet filmen

Het grootste probleem waar zelfs Enzo wel eens mee te maken heeft is dat mensen gewoon niet willen worden gefilmd. Zo mag hij de ouders van zijn vriendin niet filmen. Dat levert hem nauwelijks beperkingen op, maar stel dat zijn vriendin Dee ook niet in beeld wilde komen en zijn moeder liever ook niet. Enzo heeft wat dat betreft het geluk dat de meest belangrijkste mensen in zijn leven geen bezwaar maken om te worden gefilmd in zijn vlog.

Hoe minder je mag filmen, hoe minder leuk het wordt om naar je vlog te kijken. Overigens blijft Enzo stug doorfilmen in supermarkten en winkels, ook al mag dat eigenlijk niet zonder toestemming. Dat maakt zijn vlog ook zo aantrekkelijk. Een beetje lef zal je dagelijkse vlog pit geven.

Zelfs de hond van zijn vriendin komt geregeld voor in de vlogs van Enzo. Foto: Instagram
Zelfs de hond van zijn vriendin komt geregeld voor in de vlogs van Enzo. Foto: Instagram

Vlog bewerken

Enzo laat ons kijker vaak weten dat hij veel tijd kwijt is aan het bewerken van zijn vlogs. Het opnemen mag dan weinig tijd kosten, je moet er daarna ook een lekker lopende video van maken. De vele eh’s die hij gebruikt terwijl hij praat haalt hij eruit, de keuze van de muziek en de visuele truckjes die in zijn vlogs zitten maken dat het een vlot filmisch verhaal wordt.

Lijkt makkelijk, maar in werkelijkheid is hij er uren mee bezig, iedere dag, 7 dagen van de week! Ook als de in Hilversum wonende Youtuber ziek is of een keer eigenlijk geen zin heeft. (Update: tegenwoordig woont hij volgens eigen zeggen in Utrecht.) Voor zijn video’s maakt Enzo gebruik van het videobewerkingsprogramma Sony Vegas.

Let op: de muziek die je wilt gebruiken in je video moet vrij zijn van copyright. En ook bij afbeeldingen moet je uitkijken. Als degenen die de muziek of afbeelding heeft gemaakt bezwaar maakt bij Youtube wordt je filmpje verwijderd. Ook Youtube zelf werkt met software die video’s automatisch controleert op werk waar copyright op zit.

Samenwerken

Samenwerking met andere Youtubers is ook een goede manier om snel extra views te krijgen. In het begin van Enzo’s vlog carrière – toen niemand hem kende – maakte hij dankbaar gebruik van de bekendheid van zijn broer Milan.

Quin, het broertje van Dee, heeft in heel korte tijd 100.000 abonnees gehaald op zijn Youtube kanaal. Dit succes heeft alles te maken met zijn optreden in de vlogs van Dee’s vriend. Als de hond Bumper een eigen kanaal zou beginnen dan kan hij ook zo rekenen op duizenden views door alleen al met zijn staart te kwispelen.

Verdienen met Youtube

Je kan een deel van de reclameopbrengsten krijgen die Youtube dankzij jouw video’s verdiend. Om daar in aanmerking voor te komen hoef je niets te doen. Je krijgt vanzelf wel een uitnodiging om YouTube-partner te worden. Je wordt er niet rijk van – ook Enzo verdiend echt geen bakken met geld – maar hij kan er wel zijn beroep van maken.

En als je heel erg bekend wordt dan kan samenwerking met Divimove iets voor je zijn. Divimove werkt met bekende Youtubers samen om voor hen meer inkomsten te regelen.

Ook iets voor jou? Doe net zoals Enzo en begin gewoon.

Inspiratie opdoen? De leukste vlogs van Enzo.

Vlogger Aiden
ik ben 8 jaar en ik vlog over Fortnite, Minecraft en Roblox
Kijk gewoon eens en laat een blauw duimpje omhoog achter.
Dankjewel.

Abonneer snel maar dan je mist niets
mijn kanaal: Garik Khechatoorian
misschien vinden jullie interessant omdat ik een dove vlogger ben?

25 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …