Waarom Komen YouTubers Niet Meer Naar de DYTG?

Alle YouTubers

Rutger Vink (Furtjuh) had al aangekondigd niet naar de DYTG te komen. Ook Wouter van der Vaart (Dodo) had getwitterd niet meer aanwezig te zijn bij het jaarlijkse YouTube-evenement in de Jaarbeurs in Utrecht.

De grootste Belgische YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) twitterde geen zin meer te hebben om de hele dag alleen maar handtekeningen uit te delen. Enzo Knol is er al eerder mee gekapt om daar te gaan staan en organiseert zijn eigen fanmeetings. Verliest de Dutch YouTube Gathering, georganiseerd door Eelco Kingma, haar glans?

Kiezen voor VEED?

Paul Goudsmit had dit ook geconstateerd: steeds meer YouTubers laten de DYTG links liggen en kiezen voor VEED. Wat precies de reden is van het verval?

Enzo Knol had in 2015 al aangegeven dat het slecht was georganiseerd. Er waren teveel fans toegelaten voor een meet & greet waardoor hij een groot aantal moest teleurstellen. Ondanks meerdere dringende oproepen aan de organisatie om de hekken voor zijn meet &greet te sluiten werd er niet naar hem geluisterd.

Rutger Vink geweigerd

En als er iemand een hekel heeft gekregen aan de Dutch YouTube Gathering dan is het wel Furtjuh. Rutger Vink stond vorig jaar een half uur voor een dichte slagboom bij het Jaarbeurs omdat de bewaking hem weigerde binnen te laten. Hij dreigde eerder zelfs niet te komen als de beveiliging niet op orde was tijdens het evenement.

De gemoedstoestand van de glitter-YouTuber werd er niet beter op toen vervolgens hem nog werd geweigerd om op het podium een liedje te zingen. Nadat zijn fans hadden geprotesteerd werd hem alsnog toegang tot het podium gegeven. Uit zijn tweets van vorig jaar was al wel duidelijk dat hij het gehad had met de DYTG.

Vraag is natuurlijk ook wat er nu zo leuk aan is voor bekende YouTubers om de hele tijd zich in het zweet te werken en een eindeloze stroom fans te bedienen. Aan het einde van de dag zijn ze alleen doodop, that’s it. Voor de fans mag het leuk zijn, maar waarvoor zou je als content creator daar staan?

Wellicht heeft VEED het beter geregeld en ervoor gezorgd dat het niet alleen voor fans een mooie dag wordt.

Kleine YouTubers

Daar komt nog eens bij dat DYTG eerst nog ‘kleine’ YouTubers met minder dan 100.000 abonnees geen eigen plek gunde in de Jaarbeurs. Die kleintjes voelde zich ‘in de steek gelaten’ volgens oprichter en organisator Eelco in een bericht op social media.

Niet tegenstaande het voorgaande schrijft hij vervolgens doodleuk: ‘Ons doel is om de DYTG het evenement voor grote en kleine creators te laten zijn!’ Dat doel heeft hij dus maandenlang genegeerd.

Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald is er nu de ‘Talent-Ticket’ die creators vanaf de 10.000 abonnees alsnog een eigen plekje geeft op het grootste YouTube-evenement van Nederland.

Die zal hij nodig hebben, nu steeds meer grotere creators het voor gezien houden. Foto: YouTube.
Zie ook: Enzo Knol: teveel bezoekers op de DYTG
Oprichter DYTG bedreigt door YouTuber
VEED – betaalt YouTubers om niet naar de DYTG te gaan?

 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle YouTubers
Vriend Enzo Knol Biedt Excuses Aan

Chahid Charrak heeft via Instastories zijn excuses aangeboden voor het uitschelden van zijn kind. Het incident – door hemzelf gefilm en op Insta gezet – heeft 3 dagen geleden plaats gevonden. In het filmpje zie je dat Chahid zijn kinderen Gio en Luciano naar binnen roept. Het onweert en de …

Alle YouTubers
Enzo Knol Zal Bumper Missen

“Met heel erg veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze allerliefste Bumper. Hij is vanmiddag om half twee overleden ” Op Insta verscheen plotseling het bericht dat Bumper, de lieve hond van de famile Van der Zeeuw, is overleden. Enzo reageert onder de foto van de hond met: …

Alle YouTubers
Familie Chahid Charrak Doet Ook Mee Met EnzoLympics

Het lijkt erop dat Enzo Knol er alles aan doet om van EnzoLympics een groot succes te maken. Via Instagram heeft Chahid Charrak bekend gemaakt dat hij de presentatie doet van dit spelletjesfestijn. Maar naast de eigenaar van de goudkleurige Lamborghini doen ook alle vier de kinderen mee van Chahid. …