Waarom Komen YouTubers Niet Meer Naar de DYTG?

Alle YouTubers

Rutger Vink (Furtjuh) had al aangekondigd niet naar de DYTG te komen. Ook Wouter van der Vaart (Dodo) had getwitterd niet meer aanwezig te zijn bij het jaarlijkse YouTube-evenement in de Jaarbeurs in Utrecht.

De grootste Belgische YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) twitterde geen zin meer te hebben om de hele dag alleen maar handtekeningen uit te delen. Enzo Knol is er al eerder mee gekapt om daar te gaan staan en organiseert zijn eigen fanmeetings. Verliest de Dutch YouTube Gathering, georganiseerd door Eelco Kingma, haar glans?

Kiezen voor VEED?

Paul Goudsmit had dit ook geconstateerd: steeds meer YouTubers laten de DYTG links liggen en kiezen voor VEED. Wat precies de reden is van het verval?

Enzo Knol had in 2015 al aangegeven dat het slecht was georganiseerd. Er waren teveel fans toegelaten voor een meet & greet waardoor hij een groot aantal moest teleurstellen. Ondanks meerdere dringende oproepen aan de organisatie om de hekken voor zijn meet &greet te sluiten werd er niet naar hem geluisterd.

Rutger Vink geweigerd

En als er iemand een hekel heeft gekregen aan de Dutch YouTube Gathering dan is het wel Furtjuh. Rutger Vink stond vorig jaar een half uur voor een dichte slagboom bij het Jaarbeurs omdat de bewaking hem weigerde binnen te laten. Hij dreigde eerder zelfs niet te komen als de beveiliging niet op orde was tijdens het evenement.

De gemoedstoestand van de glitter-YouTuber werd er niet beter op toen vervolgens hem nog werd geweigerd om op het podium een liedje te zingen. Nadat zijn fans hadden geprotesteerd werd hem alsnog toegang tot het podium gegeven. Uit zijn tweets van vorig jaar was al wel duidelijk dat hij het gehad had met de DYTG.

Vraag is natuurlijk ook wat er nu zo leuk aan is voor bekende YouTubers om de hele tijd zich in het zweet te werken en een eindeloze stroom fans te bedienen. Aan het einde van de dag zijn ze alleen doodop, that’s it. Voor de fans mag het leuk zijn, maar waarvoor zou je als content creator daar staan?

Wellicht heeft VEED het beter geregeld en ervoor gezorgd dat het niet alleen voor fans een mooie dag wordt.

Kleine YouTubers

Daar komt nog eens bij dat DYTG eerst nog ‘kleine’ YouTubers met minder dan 100.000 abonnees geen eigen plek gunde in de Jaarbeurs. Die kleintjes voelde zich ‘in de steek gelaten’ volgens oprichter en organisator Eelco in een bericht op social media.

Niet tegenstaande het voorgaande schrijft hij vervolgens doodleuk: ‘Ons doel is om de DYTG het evenement voor grote en kleine creators te laten zijn!’ Dat doel heeft hij dus maandenlang genegeerd.

Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald is er nu de ‘Talent-Ticket’ die creators vanaf de 10.000 abonnees alsnog een eigen plekje geeft op het grootste YouTube-evenement van Nederland.

Die zal hij nodig hebben, nu steeds meer grotere creators het voor gezien houden. Foto: YouTube.
Zie ook: Enzo Knol: teveel bezoekers op de DYTG
Oprichter DYTG bedreigt door YouTuber
VEED – betaalt YouTubers om niet naar de DYTG te gaan?

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
Rutger Alexander Is De Nieuwe Kaj Van Der Ree?!

Rutger Alexander heeft het kanaal overgenomen van Kaj van der Ree voor een onbekend bedrag en dat bevalt niet iedereen! Hij is de eigenaar van Jouwveilingen.nl en nu dus ook van het kanaal van Kaj die begin dit jaar in de problemen kwam door grensoverschrijdend gedrag. De 250.000 abonnees die …

Alle YouTubers
DutchPerformante Haalt De 100.000 Likes Voor Lamborghini Tattoo

Chahid Charrak (DutchPerformante) is het hem weer gelukt om een actie te verzinnen die viral gaat. Op Instagram had hij een foto geplaatst met de mededeling: “Oke jongens en meisjes! Als deze foto binnen 2 dagen en 2 uur 100K likes behaald ga ik een Lamborghini tattoo zetten op mijn …

Alle YouTubers
Bram Krikke Wil Niets Meer Met Dennis Schouten Te Maken Hebben

Het is over en uit tussen dj en YouTuber Bram Krikke (foto boven) en Dennis Schouten. Was er eerder nog sprake van een deel twee van hun succesvolle tv-programma Onrecht, ondertussen is het Dennis duidelijk geworden dat Bram niet meer met hem verder wil. Oorzaak: Dennis heeft zich begin dit …