Veras Fawaz van Fijne Vrienden– Gaat Hij Te Ver?

Youtube
5

Veras Fawaz, bekend van Fijne Vrienden, is zijn eigen YouTube-kanaal begonnen. “ Om rijk te worden.”  Daarbij gaat hij nogal ver met zijn filmpjes.

Veraz Faraz in het Vondelpark. Gaat hij te ver? Foto: YouTube.
Veraz Fawaz in het Vondelpark. Gaat hij te ver? Foto: YouTube.

De twee video’s die hij tot nog toe op zijn kanaal heeft gezet kenmerken zich door mensen ongemakkelijk te maken. Of ze willen of niet. Want niet iedere slachtoffer is van hem gediend. Maar ook als kijker voel ik me een beetje ongemakkelijk.

In zijn eerste video (of vlog?) is zijn eigen moeder nog het slachtoffer waar hij bij inwoont. Hij weigert haar stamppot te eten en tegen haar wil in pakt hij gewoon een ijsje uit de koelkast ter vervanging. Doet me denken aan Enzo Knol hoe hij in het begin van zijn vlogcarrière met zijn moeder omging. Maar Veraz Fawaz gaat wel een stapje verder.

Van de vriend van zijn moeder die ook aan tafel zit claimt hij de naam niet van te weten. Natuurlijk moet je dit zien als een grote grap, maar of zijn slachtoffers dat ook zo zien?

Vooral in zijn tweede video gaat hij nogal ver. Ongevraagd gaat hij bij een jong stel zitten dat saampjes in het Vondelpark op het gras ligt. De jongen geeft duidelijk vanaf het begin aan dat hij dit niet leuk vindt. Veras heeft een cameraman meegenomen die echter rustig blijft doorfilmen.

Inbreuk privacy

En Veras gaat zover om chips van het jonge stel te stelen. Ook de vraag of ze sex hebben is uiteraard behoorlijk ongemakkelijk voor ze. Het meisje giechelt, maar de jongen weet niet wat hij moet doen. Hij is niet sterk genoeg om Veraz een klap te verkopen, iets wat hij wel had verdiend.

“Je komt in m’n privacysfeer,” probeert de jongen nog. Het maakt geen indruk. Veras bepaalt zelf wel wanneer hij weggaat. En aan privacy heeft hij lak aan.

Dit filmpje wordt vervolgens zomaar op YouTube gegooid. Aan het jonge stel wordt natuurlijk niks gevraagd. Overigens, mocht je zelf slachtoffer zijn van dit soort pranks dan kan je altijd een klacht indienen bij YouTube. Die zullen dan het filmpje verwijderen.

Lastigvallen

Gaat de creatieve YouTuber hiermee te ver? Doel is blijkbaar om de mensen die hij zonder toestemming filmt ongemakkelijk te maken. Dat moet dan leuk zijn. Als echter zoals de jongen met zijn meisje op het gras duidelijk in woord en gedrag aangeeft dit niet te willen, moet je er echt mee ophouden. Dit valt niet meer onder de categorie prank, dit is gewoon mensen pesten.

Veraz weet wel zijn grenzen als een zwerver naar hem toe komt en dreigende taal naar hem uitslaat. Die interviewt hij niet. Waarom gaat hij daar niet de confrontatie mee aan? Dat had wellicht nog meer views opgeleverd.

Met Fijne Vrienden heeft Veraz al laten zien een filmer met veel talent te zijn. Nu nog ietsjes meer respect voor de privacy voor zijn slachtoffers en het komt best wel goed. En kan Veraz ook ietsjes aardiger zijn naar zijn moeder toe? Zoals verhuizen en op zichzelf gaan wonen?

Mensen die slecht tegen dit soort humor kunnen hebben het sowieso al moeilijk in het leven, of je veras nu tegen komt of niet. Dit is alleen maar goed voor dit soort mensen, want dan bouwen ze tenminste een keer een schild op.

Hoe wil je ooit ergens gaan werken als je niet tegen confrontatie kunt. De grens ligt bij agressie, stelen, aantasting, etc.
Ongemakkelijkheid is niet verboden volgens de Nederlandse wet.

P.S. Ik vind de toon waarop dit artikel is geschreven niet objectief en ook een vorm van pesten.

Humor ten koste van anderen is de makkelijkste en dus goedkoopste humor die je kan bedenken. Persoonlijk verbaas ik mij overigens over de kijkcijfers van “Knol op vakantie”.

Ga nou maar weer dingen over knol schrijven. Het lijkt me dat je wel wat kan bedenken aangezien hij zich zo achterlijk gedraagt in dat tokkie ressort in Turkije.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …