VEED Magazine Nu Te Koop – Best Bewaarde Geheim Van YouTube!

VEED Magazine
VEED
2

VEED Magazine

VEED Magazine is te koop bij de supermarkt (o.a. AH, Jumbo), Bruna, AKO en Bol.com. In totaal 5000 verkooppunten, aldus de uitgever F.C.Klap. Het kost 3,49 euro per stuk.

Dat kan je het best bewaarde geheim noemen van YouTube. Want behalve op een pdf bestand (!) na doen zowel de uitgever als VEED er alles aan om dit wapenfeit zo obscuur als maar mogelijk te houden.

Magazine over YouTubers

Aan de eerste editie die op 3 mei uitkwam werd alleen een persbericht geweid. Kelvin Boerma (Cinemates en VEED) vertelt hierin: ‘Met het magazine willen we de YouTube-wereld nog verder openen. ‘ Op Twitter plaatst Kelvin een foto (zie boven) met de mededeling dat het op ‘2500 verkooppunten’ te koop is. De uitgever komt dus op het dubbele.

In de tweede editie van 30 juni staat Gio in die dit dan ook trots aan zijn fans vertelt. Maar wie er nog meer in voorkomt? Nergens is die informatie te vinden! Er staat wel een wat vage foto op Twitter en Instagram van de cover van het tijdschrift. That’s it.

Waarom hebben ze er geen leuke video gemaakt met een aantal bekende YouTubers die in het blad staan?

VEED zwijgt

Zelfs op de website van VEED vind je nergens informatie over het nieuwste VEED magazine. Ook heeft het blad geen eigen website. Alleen FC Klap heeft een pdf bestand waaruit je kunt afleiden dat er in totaal 4 edities zijn gepland voor 2016.

Die info is bedoeld voor adverteerders en niet voor lezers, want je kan de bedragen die ze moeten betalen om in het blad te komen er ook op lezen. De eerste magazine was in ieder geval op 3 mei met onder andere Rutger Vink en Enzo Knol.

In het document zie je dat de uitgever wel aan publiciteit heeft gedacht. ‘Grote lancering: ieder jaar Veed Festival’, staat er. Heeft iemand hier iets van gemerkt bij het laatste Veed festival van 30 april?

Ook wordt er gesproken van publiciteit voor dit onbekende blad via YouTube en social media. Een speurtocht naar informatie op die platforms levert nauwelijks een rimpeling van aandacht op.

De tweede editie is zojuist in alle stilte verschenen (30 juni). 2 september en 4 november worden de volgende edities gepubliceerd.

Mooi dat er nu een blad is over YouTubers, nu nog wat meer doen aan promotie doen en misschien dat het in 2017 een vervolg krijgt. Foto: Twitter.

Bedankt voor de correctie van zijn naam en aanvulling. Het artikel gaat overigens niet over Kelvin, maar over de slechte marketing van het blad VEED. Daarom heb ik Kelvin even kort samengevat met Cinemates en VEED.

Hoe je erbij komt om mij Johan te noemen mag Joost weten.

Hoi Johan,
Er staan enkele fouten in dit artikel, je noemt hierin Kelvin Boersma als “Cinemates en “VEED”, je mist hier toch een aantal dingen in. Kelvin Boerma (zonder s) is heeft momenteel een zeer snel groeiend kanaal genaamd “TheKelvlog” dat tegenwoordig toch ook al weer wat jaartjes meedraait. Tevens zijn de heren Kelvin en Peter (eigenaren Cinemates, World of Cinemates én Potkast) erg nette jongens. Je had er bij kunnen vermelden dat deze twee jongens een eigen bedrijf beheren en het toch net wat anders aanpakken dan de rest van de Youtubers. Maar buiten dit allen, interessant artikel.

Groeten

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VEED
3
VEED Weer Niet Uitverkocht

Het VEED festival met als hoogtepunt de VEED Awards is ook dit jaar niet uitverkocht. Opmerkelijk gezien de grote hoeveelheid publiciteit die dit evenement krijgt van de gevestigde media. Zelfs het Algemeen Dagblad heeft zich als sponsor aangemeld. YouTubers Ook de YouTubers die daar aanwezig zijn doen er alles aan om …

VEED
1
VEED Awards Stemmen Lekken Uit – Organisatie Houdt Zich Niet Aan Wet

Op Twitter is een filmpje opgedoken hoe je al gedurende het stemmen op de VEED Awards te weten kunt komen hoeveel procent stemmen de verschillende YouTubers hebben gekregen. Klik op bijvoorbeeld het icoontje van ‘vlogger; daarna met rechter muisknop op de YouTuber bij de lijst van namen waar je uit …

Acid en Gio'smoeder samen op VEED
VEED
Veed – Quin Populair, Nathan Met Moeder Gio En Rutger Wordt Dik

Hoe was VEED? De eerste video’s komen binnen. De vlog van Don van YouTube-kanaal NLxDon laat zien dat onderhand ook Quin heel populair aan het worden is. Don en Quin zijn op het Westergaspark, maar weten eigenlijk niet precies waar VEED wordt gehouden. Kelvin (Cinemates) – 1 van de organisatoren van VEED …