VEED Awards Stemmen Lekken Uit – Organisatie Houdt Zich Niet Aan Wet

VEED
1

Op Twitter is een filmpje opgedoken hoe je al gedurende het stemmen op de VEED Awards te weten kunt komen hoeveel procent stemmen de verschillende YouTubers hebben gekregen.

Klik op bijvoorbeeld het icoontje van ‘vlogger; daarna met rechter muisknop op de YouTuber bij de lijst van namen waar je uit kunt kiezen en ga naar ‘inspecties’. Als je even goed kijkt dan zie bij de codetaal ‘site-stats-wrapper’. Als je daar vervolgens op klikt zie je het percentage. Opmerkelijk, soms zie je al als je op zo’n plaatje klikt van een categorie heel kort de percentages staan. Foutje?

Hoe dan ook, het programmeerwerk lijkt een beetje rommelig in elkaar te steken. Wat ook niet netjes is is dat VEED zich niet houdt aan de wet registratie persoonsgegevens.

VEED in overtreding

Bij het invullen van wie volgens jouw de beste YouTuber is wordt je naam en emailadres gevraagd. Die zijn verplicht anders mag je niet stemmen.

Ook wordt je postcode gevraagd, niet verplicht. Er staat echter nergens op de site wat ze met die gegevens doen. Daarbij zijn ze in overtreding van de privacywetgeving. Tevens wordt er niet gemeld dat de site gebruik maakt van cookies. Ook dat wordt niet vermeld.

Klinkt als gerommel. Het is wel bekend dat prijsuitreikingen op personen vaak de stemmen van het publiek ter zijde wordt geschoven en een jury, organisatie of producer uit commercieel belang de winnaar aanwijst.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VEED
3
VEED Weer Niet Uitverkocht

Het VEED festival met als hoogtepunt de VEED Awards is ook dit jaar niet uitverkocht. Opmerkelijk gezien de grote hoeveelheid publiciteit die dit evenement krijgt van de gevestigde media. Zelfs het Algemeen Dagblad heeft zich als sponsor aangemeld. YouTubers Ook de YouTubers die daar aanwezig zijn doen er alles aan om …

VEED Magazine
VEED
2
VEED Magazine Nu Te Koop – Best Bewaarde Geheim Van YouTube!

VEED Magazine is te koop bij de supermarkt (o.a. AH, Jumbo), Bruna, AKO en Bol.com. In totaal 5000 verkooppunten, aldus de uitgever F.C.Klap. Het kost 3,49 euro per stuk. Dat kan je het best bewaarde geheim noemen van YouTube. Want behalve op een pdf bestand (!) na doen zowel de …

Acid en Gio'smoeder samen op VEED
VEED
Veed – Quin Populair, Nathan Met Moeder Gio En Rutger Wordt Dik

Hoe was VEED? De eerste video’s komen binnen. De vlog van Don van YouTube-kanaal NLxDon laat zien dat onderhand ook Quin heel populair aan het worden is. Don en Quin zijn op het Westergaspark, maar weten eigenlijk niet precies waar VEED wordt gehouden. Kelvin (Cinemates) – 1 van de organisatoren van VEED …