Hij zal vast wel, hoogstens 2 maanden, € 2.000 per maand hebben verdiend in het jaar 2016 op zijn hoogte puntje. De overige 10 maanden heeft hij amper verdiend met YouTube. Daarnaast heeft hij nog een paar neveninkomsten (vergoeding) gehad voor het (passief) bijwonen bij een (talk)show/media optreden. Zijn inkomsten in 2016 zijn niet zo hoog dat hij niet in aanmerking zou komen voor huursubsidie. Hij doet alsof hij met zijn vriendjes veel verdiend. Niets is minder waar. Of het zijn “inkomsten” die hij met zijn vriendjes onder tafel verdiend. Wat het AD met Ismail Ilgun moet is één groot vraagteken. Is hij het boegbeeld van “zijn” samenleving?
Treitervlogger Ismail Ilgun Verdiende Ruim 2000 Euro Per Maand
- By : Admin
- Category : Alle YouTubers

Ismail Ilgun, de treitervlogger van Nederland, vertelt in een interview met het AD dat hij meer dan 2000 euro verdiende met zijn controversiële vlogs. Die kregen vorig jaar enorme aandacht van de nationale pers. Op het toppunt van zijn vlogleven in augustus 2016 had hij 3,7 miljoen views te pakken.
De 19-jarige Zaandammer heeft nu bij het Algemeen Dagblad een baantje gekregen. Hij mag filmpjes maken voor het AD die ze nu ‘documentaires’ noemen. Ineens lijkt het woord ‘vlog’ voor de krant niet meer te bestaan. Dat baantje komt Ismail goed uit, want afgelopen maand haalde hij nog slechts 140.000 views. Van zijn YouTube-fame is nauwelijks iets meer over.
Positiviteit voor Ismail
De schoolverlater die iedere dag om 9.00 uur opstaat (!) wil positiviteit uitstralen, maar wat hij in het interview doet is vooral zelfoverschatting etaleren: ‘Ik ben een lieve, rustige jongen die niemand kwaad doet.’ En: ‘Ik heb talent om te filmen’, vindt hijzelf. ‘Filmen en acteren’. En Ismail heeft nog meer praatjes: ‘Als je zegt dat ik niks kan dan moet je dat ook tegen Enzo Knol zeggen’. Hij meent dat deze blonde vlogger populair is geworden door te laten zien hoe hij tostis eet.
Het AD wil hem een tweede kans geven. Waarom uitgerekend hij dat moet krijgen maakt de krant niet duidelijk.
Treiterdocumentaires
Of kijkers zitten te wachten op een brave Ismail is natuurlijk maar de vraag. Zijn fans van het eerste uur zullen weinig op hebben met zijn positiviteitsvlogs. Maar als het niet aanslaat kan hij voor het AD nog altijd treiterdocumentaires maken. Het woord voor 2017? Het interview met Ismael in het AD. Foto: AD