Ties Woedend – Weer Strike Op YouTube-kanaal

Ties
Ties

Ties

“Your video has been taken down.” Aldus de mededeling van YouTube aan Ties Granzier. Te danken aan ene Jasper. De blonde YouTuber reageert met: “Jahoor, daar gaan we weer.”

‘100.000 abonnees in in 8 uur’ verwijderd

Je kan begrijpen dat hij hier onderhand goed zat van wordt. Weer heeft er iemand geklaagd bij de videodienst dat Ties zijn ‘content’ heeft gebruikt, dit keer in de video: “100.000 abonnees in 8 uur.”

Uit wat de succesvolle YouTuber vertelt is op te maken dat het om een tweet gaat die Ties in beeld zet. Maar daar is volgens hem helemaal geen copyright op te claimen. Dat behoort tot het ‘publiek domein’.

Mijn toevoeging: dat valt onder citaatrecht en daar mag je als filmpjesmaker gewoon gebruik van maken.

Hij kan er niet omheen om weer een wat hij noemt ‘zeikvideo’ hierover op te nemen. Want nog een strike en ook dit nieuwe kanaal wordt verwijderd.

Ties naar rechter

En net zoals David Harms die een paar dagen hiervoor precies hetzelfde had dreigt de 16-jarige YouTuber met een rechtszaak. Ties kan met 1 druk op de knop bij YouTube zijn verweer indienen dat de strike flauwekul is. Zie: David Harms heeft striker te pakken

Divimove, zijn zakelijke netwerk, heeft al contact met de jongen opgenomen via e-mail. Hij eist dat Jasper binnen 24 uur de strike intrekt anders, zo dreigt de grimmig kijkende Limburger, zal hij de jongen uit Rotterdam voor de rechter slepen.

Of zo’n rechtszaak echt zin heeft moet nog blijken. Het is immers YouTube die Ties elke keer straft. Aan hun kant zou dit bedrijf, eigendom van Google, ook wat vriendelijker met hun eigen YouTubers om kunnen gaan.

Bij David Harms heeft de jongen die hem heeft gestriked de copyright claim reeds ingetrokken. Wachten is nu op deze Jasper wat hij gaat doen.

Zie ook: Giel Beelen (3FM) vindt YouTube-kanaal Ties terecht verwijderd
Ties: DoeMaarGamen bedreigt me
TiesGames komt nooit meer terug

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ties
40
Ties En Govert Toch Weer Terug In Cel

De YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep zijn weer terug de cel in nadat ze veroordeeld waren tot een boete van 4500 dollar. Ze hadden een militair gebied, Area 51 in Nevada, betreden zonder toestemming. Zie ook: Ties en Govert gearresteerd in de VS. Donderdag mogen ze echter er weer …

Ties
87
Ties Granzier Gearresteerd in VS

YouTuber Ties Granzier heeft het nationale nieuws weten te bereiken door illegaal een testlocatie in Nevada van de Amerikaanse luchtmacht te betreden. NOS: Nederlandse YouTubers gearresteerd bij Area 51 Dat terrein staat bekend als Area 51. Volgens mensen die dat willen geloven zou de Amerikaanse overheid daar buitenaardse wezens gevangen …

Ties
3
Ties Granzier Krijgt Bakken Kritiek Over Zich Heen – Kingalert Woedend Om Vuurwerkstunt

KingAlert (Paul Goudsmit) heeft in zijn laatste aflevering flink uitgehaald naar Ties Granzier. De Limburgse YouTuber heeft in een video laten zien hoe je illegaal een vuurwerkbom kan maken en hoe geweldig dit er wel niet uitziet. Met behulp van een vriend laat Ties een ontploffing van vuurwerk zien die …