Ties Aantal Views Gehalveerd! Trendinglijst In De War?

Alle YouTubers
3

ties-youtube-kanaal

YouTube heeft onlangs de trendinglijst helemaal door elkaar gegooid. Het gevolg: vooral Nederlandse YouTubers zouden veel minder views dan voorheen ontvangen. Ties kijkt verbaasd naar zijn statistieken en ziet dat zowel op zijn YouTube-kanaal Ties als Tiesgames het aantal views met de helft omlaag is gegaan!

Zijn kanaal Ties is zelfs nog verder gedaald: in mei had hij 8 miljoen views, in de maand september zijn er ‘slechts’ 3 miljoen van over. Heeft dit alles te maken met de trendinglijst?

Wat opvalt is wel dat de afgelopen weken de Nederlandse YouTubers die altijd bovenaan staan ineens naar beneden zijn geduikeld. Daarbij doel ik overigens niet op het aantal views, wel op de ranglijst van YouTube.

Top 5

Eerder waren altijd StukTV, Dylan Haegens en Enzo Knol in de top 5 te vinden. Als StukTV een nieuwe vlog sorry video online had gezet dan stond die stijf op nummer 1. Daarna kwam Dylan met zijn 10 geboden en Enzo kwam er direct daarna.

Nu staat Dylan op dit moment op plaats 6 en StukTV op plaats 7. De vlog van Enzo staat een heel stuk naar beneden. Gisteren was er niets van Enzo op de trendinglijst.

Het aantal views kan niet de verklaring zijn. Zowel zijn vlogs als Minecraft-afleveringen scoren nog prima en als het gemeten was aan het aantal views dan zou hij toch bovenaan moeten staan?

40 miljoen views

Is Enzo nu gedupeerd door de nieuwe trendinglijst net zoals Ties? De afgelopen 30 dagen heeft Enzo weer de 40 miljoen views barrière doorbreekt met zijn kanaal. Daarvoor, toen hij nog bovenaan stond bij trending, was hij onder de 40 gezakt. De daling van het aantal views hoeft dus niets te maken hebben met niet meer bovenaan de trendinglijst staan.

Je kan je natuurlijk ook afvragen hoelang mensen blijven kijken die een video hebben aangeklikt via de trendinglijst. Zijn ze niet net zo snel weg als ze gekomen zijn? Dat zal YouTube ook wel zien die al die gegevens heeft. Maar wat de videodienst nu wel als ‘ranking factor’ gebruikt is nog niet duidelijk. Wordt vervolgd. Foto: Twitter.

En de bange Paul gaat in zijn berichtgeving in King Alert wel op in dat de heren (Snapking en ArmooWasRight) elkaar tikken uitdelen. Paul doet sensatie opwekken voor zijn eigen kijkcijfers. terwijl 98 % van de kijkertjes zelf niet slaat naar leeftijdsgenootjes maar juist leuke dingen wil doen. Daarbij gaat Paul express voorbij aan het feit dat Robin in 2 dagen tijd 9 miljoen views LAGER is gezet op zijn youtube account! Daar gaat Paul het natuurlijk niet over hebben (of hij zal dit heel subtieel brengen, wat hij al heeft gedaan). Dit noem ik eenzijdige berichtgeving. Er is aanstormend talent tussen de 30.000 en 70.000 subscribers met hersens die wel goede content afleveren. Kwaliteit gaat het winnen van kwantiteit.

Feiten m.b.t. daling van het aantal subscribers is wel te noemen. Enkele leden uit de AWR squad maken exact hetzelfde content. En reeds gemaakte pranks worden opnieuw opgenomen (herhaling van de inhoud) zonder een nieuw jasje. Dit gaat kijkertjes vervelen. Daarnaast geldt voor alle heren en dames van de squad Almere dat hun content BAGGER is! King Alert heeft last van veren in zijn achterste gaatje en naar anderen toe. Effect: zijn subscribers kruipen als slakken richtig de 100.000. Het kader van King Alert is redelijk goed alleen de inhoud is slecht. Ook dit gaat de kijkertjes vervelen inclusief de te breed uitgesmeerde 3 hoeksverhoudingen. Paul zakt af tot het weekblad Party niveau. Het zal mij niets verbazen dat YouTube in de toekomst een lat gaat leggen in een nog te maken formule. Bijvoorbeeld minimaal 100.000 subs en 50.000 daily views is toegang tot reclame inkomsten. En de Play button vanaf 250.000 subs. Daaronder een oorkonde !!!!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle YouTubers
Vriend Enzo Knol Biedt Excuses Aan

Chahid Charrak heeft via Instastories zijn excuses aangeboden voor het uitschelden van zijn kind. Het incident – door hemzelf gefilm en op Insta gezet – heeft 3 dagen geleden plaats gevonden. In het filmpje zie je dat Chahid zijn kinderen Gio en Luciano naar binnen roept. Het onweert en de …

Alle YouTubers
Enzo Knol Zal Bumper Missen

“Met heel erg veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze allerliefste Bumper. Hij is vanmiddag om half twee overleden ” Op Insta verscheen plotseling het bericht dat Bumper, de lieve hond van de famile Van der Zeeuw, is overleden. Enzo reageert onder de foto van de hond met: …

Alle YouTubers
Familie Chahid Charrak Doet Ook Mee Met EnzoLympics

Het lijkt erop dat Enzo Knol er alles aan doet om van EnzoLympics een groot succes te maken. Via Instagram heeft Chahid Charrak bekend gemaakt dat hij de presentatie doet van dit spelletjesfestijn. Maar naast de eigenaar van de goudkleurige Lamborghini doen ook alle vier de kinderen mee van Chahid. …