StukTV Heeft Hekel Aan Enzo Knol

Enzo Knol
8

stuktv-en-enzo-knol

Giel van StukTV heeft een duidelijke mening over vloggers. Onomwonden vertelt hij in een interview aan de NRC Handelsblad: ‘Ik heb een hekel aan vloggers.’ De voorman van StukTV verduidelijkt ook waarom: ‘Daar kan ik niks mee. Ik ben geen YouTuber, ik ben een programmamaker, makers weten wat ze doen.’

Opmerkelijke uitspraak, niet alleen omdat juist StukTV (ondanks hun naam) bekendheid hebben gekregen dankzij YouTube.

Giel die 5 jaar geleden StukTV oprichtte, heeft zelfs zo’n hekel aan het woord ‘vlogger’ dat bij zijn omschrijving op Instagram heeft gezet: ‘Is geen vlogger’. Dat zal vast ook wel bedoeld zijn naar de media die iedere YouTuber tegenwoordig zo noemt.

Bewondering voor Enzo?!

Echter, 1 van de anderen leden van StukTV, Stefan, vertelde een jaar geleden uitgerekend in de vlog (!) van Enzo Knol dat hij juist respect had voor deze groep YouTubers! Giel zat er toen bij (zie foto). Stefan vertelde aan Enzo dat ze grote bewondering voor hem hadden.

Hij bekende zelf ook geprobeerd te hebben te vloggen, maar na een 3 dagen was hij er al weer mee opgehouden. Vloggen was toch een stuk moeilijker dan hij had gedacht. Bij die bekentenis zie je Giel instemmend knikken. In Enzo’s vlog hadden ze toen elkaar zojuist ontmoet bij RTL Late Night om de ruzie over het ‘tuinfeest’ uit te vechten.

Eerder was al duidelijk geworden dat Giel iets tegen Enzo Knol heeft, zo onthulde Kingalert al. Een speciale muziekvideo van de 3 jongemannen begint met een klein stukje beeld waarin we Knol zien in de uitzending van RTL Late Night.

Ook zie je dat stukje beeld in een VEED-award die aan Enzo toebehoort. Enzo was niet op VEED, wel StukTV. Waarschijnlijk heeft StukTV de award nooit doorgegeven aan Enzo. Foto: YouTube

Oeps, correctie van 04-10-2016
500.000 x 30 dagen in de maand is 15 miljoen views per maand voor Utopia(tv) en geen 30 miljoen zoals eerder geschreven. Is John de Mol toch stiekem een beetje jaloers op Enzo’s hoge aantal views? En blaft hij daarom van zich af over Enzo?

Ik schreef op 04-10-2016
Birtje, even over Ome John. Zelf heeft hij bagger content met Utopia (tv). Toch kijken daar elke dag gemiddeld 500.000 mensen naar is 30 miljoen views per maand. Enzo heeft gemiddeld nu 37 miljoen views.

Het gaat niet zo heel goed met Enzo Knol, zie zijn stats van de afgelopen maanden. Heb je de reacties van John de Mol weleens in de gaten gehouden wanneer het onderwerp ‘Enzo Knol’ ter sprake kwam? Niet heel positief… Enzo Knol is geen TV talent, Giel is dat wel. Vandaar dat je hem steeds meer op TV ziet. Giel is inderdaad geen vlogger, Enzo Knol wel.

Hoi Birtje, ik probeer altijd naar het gemiddelde te kijken van de laatste 30 dagen subscribers (“last 30 days” voor de duidelijkheid dat is dan bij dag 31 dag valt voor de gemiddelde berekening dag 1 af 32 -2 enz. enz.) Zelfde doe ik met de views over de last 30 days. Deze zet ik af tegen kwartaal- en halfjaarresultaten. Zo krijg je een beter beeld hoe de trend is. Enzo zit bijna aan de top van zijn aantal subscribers. Of alle ouderen moeten gaan abonneren. Ik kom binnenkort terug op: 1) hoe Enzo zijn content nog even zou kunnen handhaven (hij wordt ook ouder) i.c.m. subscribers, 2) waarom kindertjes die ouder worden afscheid nemen van Enzo, 3) de mogelijke aanwas van nieuwe kijkertjes. Vast een voorproefje: er worden gemiddeld 120.000 babies per jaar geboren in Nederland. Nu nog uitzoeken wat de gemiddelde leeftijd is dat kinderen gaan abonneren op Enzo’s kanaal. 12 jaar?? zelfde vraag voor uitstroom 17 jaar?. En het percentage wat gemiddeld jaarlijks gaat abonneren van de 120.000! Maar ik ga nu slapen.

Birtje, even over Ome John. Zelf heeft hij bagger content met Utopia (tv). Toch kijken daar elke dag gemiddeld 500.000 mensen naar is 30 miljoen views per maand. Enzo heeft gemiddeld nu 37 miljoen views. Het klopt wel wat je zegt m.b.t. Giel en StukTV deze mensen maken korte content op Youtube. Korte snelle content (zoals BOOS, STUKTV etc.) wint op dit moment aan populariteit. YT kijkers willen duidelijke en snelle actie in korte tijd. Zolang Enzo zijn populariteit hoog kan houden is op TV ook wel wat mogelijk (ook weer opbrengsten voor tv producenten als Enzo in beeld komt), alleen zijn capaciteiten zijn beperkter dan bijvoorbeeld bij Giel. YT kijkers willen dagelijks een paar filmpjes bekijken, om meerdere YT “helden” te kunnen blijven onderhouden (kijken) is korte content een vereiste om te kunnen blijven overleven op YT. Jill (croco) is te lang dradig dat gaat haar nekken evenals King Alert. Ik vrouw van jou heeft kortere snelle content. Net als Monica Geuze, alleen tjaa…. m.b.t. haar editten, dat is bagger. Monica knipt en plakt verrekte slecht en dit komt allemaal slordig over. (inhoudelijk op haar content ga ik nu maar even niet op reageren (-: )

Ach ja, StukTV maakt redelijk tot goede content. Alleen deze heren zijn snel stik jaloers. Zij houden van een beetje dissen. Alleen als het andersom is zijn de heren niet geheel van gediend. Thomas komt slonzig over, het zwerfertje. Giel is vaak narrig en Thomas komt als meest pienter over, maar is verliefd op zijn eigen nekkettingen.
Waar het waarschijnlijk bij deze heren omgaat is dat al 2 jaar achter de schermen een YouTube cijfertjes strijd plaats vindt tussen subscribers van StukTV en Enzo Knol. Het “gat” van 160.000 in het voordeel van Enzo krijgt StukTV niet gedicht. Enzo loopt zelfs beetje bij beetje uit. Enzo’s vloggen is een heel andere content dan StukTV, daar hebben de heren zich bij neer te leggen. Op basis van het aantal views heeft Enzo 3x zoveel als StukTV. Het zou beter zijn als StukTV Enzo met rust laat en zich richt op haar eigen content.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
Wat Doet Jade (ex- van Gio) Bij Enzo Knol?

Jade Anna die onlangs nog haar breuk met Gio Latooy heeft bevestigd, duikt verrassend op in de vlog van Enzo Knol! De sportieve Jade is daar om met Myron een fitness video op te nemen. Verder in de vlog zitten Enzo en Jade samen in haar auto en onthult Enzo …

Enzo Knol
Enzo Knol Neemt Acid Mee Op Sportvakantie!

Verrassend! Enzo Knol had eerder in zijn vlog zijn kijkers uitgedaagd om te raden wie met hem meeging op wintersport. Toch werd onder de comments meteen raak gegokt. Het was niemand minder dan Nathan Vandergunst, Acid, de rebelse Belgische YouTuber. Die was eerder 1 keer in zijn vlogs voorgekomen toen …

Enzo Knol
Enzo Knol Ziek Door Gehoorschade – Vlogs In Gevaar?

Enzo Knol heeft in zijn laatste vlog aangegeven veel last te hebben van tinnitus: een storende piep in zijn oren. De vlogger heeft de hele nacht niet kunnen slapen. Enzo is eerder hiervoor naar de huisarts geweest en die suggereerde dat stress de oorzaak hiervan is. Afgelopen week heeft Enzo …