Project C Misleid- Welke YouTubers Zagen We Niet?

Alle YouTubers

De mensen achter Project C zaten afgelopen zaterdag bij RTL Late Night om hun filmpje te promoten. De bedoeling van dit filmpje zou zijn om een ode te brengen aan YouTube-Nederland.

Volgens Giel van StukTV althans die aan tafel zat. Kelvin van Cinemates was ook tijdens de uitzending aanwezig en hij vertelde dat het doel was om mensen erop te wijzen dat er meer YouTubers zijn dan alleen Enzo en StukTV.

Minder bekende YouTuber?!

Dat zijn dus 2 verschillende doelen. Wil je nu YouTubers in het zonnetje zetten of wil je minder bekende YouTubers onder de aandacht brengen? Dat laatste is prima, maar de video nodigt niet uit om meer van de YouTubers te zien die in Project C verschijnen. Je ziet alleen een hoop bekende gezichten voorbijkomen wanneer je ook YouTube kijkt. Iemand die dat niet doet zal niemand in dit filmpje herkennen.

Opmerkelijk is ook dat juist StukTV aan het einde van de video in beeld komt, maar geen Enzo en ook geen Dylan Haegens. De twee laatste vormen samen met StukTV de absolute top. Waarom eigenlijk? KingAlert (Paul Goudsmit) mompelt heel snel in zijn laatste KingAlert dat alleen Dylan Haegens niet in de video verscheen omdat hij ruzie heeft met Concentrate.

Concentrate

Over Enzo zegt hij niets. Concentrate is overigens een YouTube-kanaal dat eigendom is van RTL en waar ongelooflijk veel reclame op RTL 4 voor wordt gemaakt, zelfs op prime-time. Peperdure reclame voor een YouTube-kanaal?! Waarom is de vraag.

De paar miljoen views per maand die dit kanaal met o.a. Kaj van Zu5e, scoort zullen niet de kosten kunnen rechtvaardigen voor de inspanningen van RTL.

Project C reclame voor RTL

Project C – de C wordt nergens uitgelegd, maar moet verwijzen naar Concentrate, is gewoon een reclamevehikel van RTL om jongeren aan hen te binden. Immers, die kijken geen tv meer (lees: RTL), maar kijken wel naar YouTube. Alleen daarom wordt het verliesgevende YouTube-kanaal Concentrate in de lucht gehouden en zo zwaar gepromoot door dit mediabedrijf. En dat is dus ook de reden waarom RTL Late Night aandacht aan dat ene filmpje gaf.

Project C is geen ode aan YouTube, het is een misleiding van jongeren om te geloven dat dit project ook maar iets met hen te maken heeft. Foto: YouTube.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alle YouTubers
Thijs (Bennie) Begint Verkoop Eigen Kleding : Ticetrip – Overdondert Door Succes

Thijs die door zijn goede vriend Enzo Knol ook wel Bennie wordt genoemd, verkoopt vanaf hedenzijn eigen kledingmerk genaamd Tricetrip. Nadat de webshop vandaag online is gekomen wordt Thijs overdondert door het succes ervan. Op Instagram laat een blije Thijs weten (vertaald uit het Engels): “Bedankt iedereen voor het bestellen. …

Alle YouTubers
Joel Beukers Ruilt Zijn Lambo In Voor Slome Auto: De Mercedes G63 AMG 6×6

De man die zegt voor goud te gaan heeft een nieuwe auto gekocht: een Mercedes G63 AMG 6×6. Waarschijnlijk tweedehands maar toch een waarde vertegenwoordigend van tegen een miljoen euro volgens insiders. En hij zou ook steeds meer waard worden, aldus Joel in de video “Joel Beukers Koopt Mercedes G63 …

Alle YouTubers
Kalvijn Op TV Krijgt Flinke Kritiek – Kijkers Willen Geen YouTubers

YouTuber Kalvijn heeft niet bepaald een positieve indruk achtergelaten bij de tv-kijkers. Hij was uitgenodigd bij NOS Sport samen met o.a. Rafael van der Vaart. Daar zou Kalvijn dan zijn eigen kijk op het EK voetbal moeten geven, maar de kijkers van het voetbalprogramma moeten hem niet. “Wtf wie dacht …