Project C Misleid- Welke YouTubers Zagen We Niet?

Alle YouTubers

De mensen achter Project C zaten afgelopen zaterdag bij RTL Late Night om hun filmpje te promoten. De bedoeling van dit filmpje zou zijn om een ode te brengen aan YouTube-Nederland.

Volgens Giel van StukTV althans die aan tafel zat. Kelvin van Cinemates was ook tijdens de uitzending aanwezig en hij vertelde dat het doel was om mensen erop te wijzen dat er meer YouTubers zijn dan alleen Enzo en StukTV.

Minder bekende YouTuber?!

Dat zijn dus 2 verschillende doelen. Wil je nu YouTubers in het zonnetje zetten of wil je minder bekende YouTubers onder de aandacht brengen? Dat laatste is prima, maar de video nodigt niet uit om meer van de YouTubers te zien die in Project C verschijnen. Je ziet alleen een hoop bekende gezichten voorbijkomen wanneer je ook YouTube kijkt. Iemand die dat niet doet zal niemand in dit filmpje herkennen.

Opmerkelijk is ook dat juist StukTV aan het einde van de video in beeld komt, maar geen Enzo en ook geen Dylan Haegens. De twee laatste vormen samen met StukTV de absolute top. Waarom eigenlijk? KingAlert (Paul Goudsmit) mompelt heel snel in zijn laatste KingAlert dat alleen Dylan Haegens niet in de video verscheen omdat hij ruzie heeft met Concentrate.

Concentrate

Over Enzo zegt hij niets. Concentrate is overigens een YouTube-kanaal dat eigendom is van RTL en waar ongelooflijk veel reclame op RTL 4 voor wordt gemaakt, zelfs op prime-time. Peperdure reclame voor een YouTube-kanaal?! Waarom is de vraag.

De paar miljoen views per maand die dit kanaal met o.a. Kaj van Zu5e, scoort zullen niet de kosten kunnen rechtvaardigen voor de inspanningen van RTL.

Project C reclame voor RTL

Project C – de C wordt nergens uitgelegd, maar moet verwijzen naar Concentrate, is gewoon een reclamevehikel van RTL om jongeren aan hen te binden. Immers, die kijken geen tv meer (lees: RTL), maar kijken wel naar YouTube. Alleen daarom wordt het verliesgevende YouTube-kanaal Concentrate in de lucht gehouden en zo zwaar gepromoot door dit mediabedrijf. En dat is dus ook de reden waarom RTL Late Night aandacht aan dat ene filmpje gaf.

Project C is geen ode aan YouTube, het is een misleiding van jongeren om te geloven dat dit project ook maar iets met hen te maken heeft. Foto: YouTube.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
Gio Swikker Uitgelachen Door Gio Latooy

Zanger Gio Swikker deelt op zijn Instagram trots een clip uit de laatste vlog van YouTuber Gio Latooy. Hij schrijft erbij:”Hahaha te gek, Laat je gaan in de laatste vlog van Gio Latooy.” Daarin zien we hoe hij en zijn vrienden moeten lachen om het liedje van Swikker en dat …

Alle YouTubers
Kalvijn Bedolven Onder Complimenten Na Optreden Met Nick & Simon

Kalvijn mocht een nummer zingen in het tv-programma van Nick & Simon: De 3 sterrencamping! Het filmpje dat hij van zijn zangprestatie op Instagram zet leidt tot een stortvloed aan complimenten. Zichzelf begeleidend op een gitaar zingt de YouTuber een nummer van Thomas Acda. Enzo Knol reageert met: “Superknap man!” …

kastiop
Alle YouTubers
Lichaam YouTuber Kastiop Teruggevonden In Nederland

Het lichaam van de Belgische YouTuber Kastiop ( Echte naam: Kacper Przybylski) is vandaag teruggevonden in het Nederlandse plaatsje Stein. Nieuwsblad.be: Vermiste YouTuber dood teruggevonden. Eerder was de politie aldaar aanwezig om hem te zoeken omdat zijn Mercedes een dag eerder in Stein was gevonden. Vissers hebben zaterdag een lichaam …