Nash Grier – Miljoenen Fans op Vine

Nash Grier op Instagram
Nash Grier op Instagram

Nash Grier is een onwaarschijnlijke ster op Vine geworden met miljoenen fans. Het heeft hem reclamedeals opgeleverd en zelfs een filmoptreden. In 2014 is hij van Noord-Carolina naar Los Angeles verhuisd om verder aan zijn showbusiness carrière te werken.

Nerd

Nash Grier, geboren in 28 december 1997, omschreef zichzelf als een nerd en iemand die weinig vrienden had. Opgegroeid in een religieuze omgeving was de jongen niet bepaald opvallend te noemen. Dat veranderde toen Nash in 2013 als 1 van de eersten Vine ontdekte.

Hij plaatste er af en toe een 6 seconden filmpje op de videodienst, die eigendom is van Twitter. Zijn korte filmpjes werden eigenlijk alleen bekeken door scholieren op zijn school.

Maar hij bleek er goed in te zijn, pranks en flauwe grappen van een paar seconden laten zien op Vine. Al snel ontdekten steeds meer kijkers de filmpjes en steeg zijn populariteit razendsnel. In juli 2014 heeft hij 9 miljoen volgers op Vine. Hij heeft daarmee meer volgers dan Justin Bieber.

Populairste Vine ster

Hoe spontaan ze ook lijken, zijn Vine filmpjes zijn zeer goed uitgedacht en vele malen opnieuw overgedaan. Nash heeft andere Vine sterren bestudeerd hoe hij de beste kon worden. Daarin is hij zeker geslaagd. In 2014 is hij de populairste Vine ster. Daarnaast worden zijn Youtube filmpjes miljoenen malen bekeken.

Grier is tevens eigenaar van een PR bedrijf dat door zijn vader Chad wordt geleid. Het vertegenwoordigt naast Nash ook andere sterren van de social media.

Controversieel

Een aantal van zijn 6 seconden video’s zijn als seksistisch en homo vijandig beoordeeld door sommige media. Een Vine filmpje waarin hij een homograpje maakte had zoveel protest uitgelokt dat hij het heeft verwijderd.

Een Youtube video genaamd ‘What Guys Look For in Girls’  heeft hij ook verwijderd na flinke kritiek. Daarin bespreekt hij samen met zijn vrienden hoe meisjes eruit moeten zien en wat de jongens onaantrekkelijk in ze vinden. De kritiek luidde dat de negatieve commentaren schadelijk zouden zijn voor meisjes die al worstelen met hun uiterlijk.

Dit is een ander Youtube filmpje waarin hij vragen beantwoord van kijkers.

Excuses

Een aantal keren heeft Nash zijn excuses aangeboden. Sommige media riepen zijn sponsors op om hem niet meer te ondersteunen. Nash Grier heeft n.a.v. van de kritiek een artikel geplaats op de website Huffington Post.

Hierin geeft hij ruiterlijk toe fouten te hebben gemaakt: “I, Nash Grier, made more mistakes than I can remember.”

Hij beschrijft verder zijn opkomst als Vine ster. In begin lette eigenlijk niemand op wat hij zei in zijn filmpjes en vonden zijn medescholieren hem geweldig. Die onverwachte populariteit moedigde hem aan om door te gaan.

Ook bestreed hij in het artikel dat hij tegen homo’s was en vertelde dat hij meerdere homoseksuele vrienden had. Zijn fouten schreef hij toe aan zijn leeftijd – toen hij begon was Nash 15 jaar – en aan de beschermde jeugd die hij genoot in Noord-Carolina.

In de commentaren onder dit artikel is te lezen dat een deel van de lezers hem begrijpen. Als puber maak je nu eenmaal fouten. Ze geven aan medelijden met de jeugd van nu te hebben: als het online staat wordt je daar voor de rest van je leven mee achtervolgt.

Hoewel Nash Grier de meest controversiële filmpjes offline had gehaald worden ze toch weer online gezet door mensen die het hiermee oneens zijn.

Populariteit

De discussies rondom de inhoud van zijn filmpjes hebben hem alleen maar populairder gemaakt. In 2014 maakte hij met een aantal mede Vine sterren een rondtoer, Magcon genaamd.

Fans konden tegen betaling op de foto met hem. Een journalist van Gawker verbaasde zich bij een optreden van de social media sterren hoe waanzinnig populair ze waren. De meisjes gilden naar de jongens alsof het popsterren waren. Maar welk talent hadden ze?

Vine ruzie

Zo snel als de tournee begon, zo snel was het ineens afgelopen. Hoewel nooit duidelijk is geworden wat de reden hiervoor was, de media vermoed dat ze onderling ruzie hebben gekregen.

Nash Grier is religieus en zou op zijn iPhone een Bijbel uitgave hebben. Als hij het echter in zijn filmpjes over religie heeft houdt hij het altijd luchtig. Nash heeft 2 broers en 1 zusje. Zijn jongere broertje Hayes en zusje doen geregeld mee in zijn minivideo’s.

Samen met Cameron Dallas, een andere Vine ster met miljoenen fans, heeft hij inmiddels een filmdeal in de wacht gesleept. Nash Grier op Vine.

Nash Grier op Youtube en Instagram

Samen met zijn broertje Hayes.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …