Deo Challenge – Filmpje Enzo Knol Valt Verkeerd

Deo Challenge van Enzo Knol. Enzo was dit keer zo verstandig zelf niet aan mee te doen. Foto: Youtube
Deo Challenge van Enzo Knol. Enzo was dit keer zo verstandig zelf niet aan mee te doen. Foto: Youtube

De pijnlijke deo challenge van Enzo Knol in een oude Minecraft aflevering heeft de vlogger plotseling slechte publiciteit opgeleverd. Een aantal leerlingen van de basisschool in Den Haag hebben zijn deo challenge nagedaan. Het gevolg is lelijke brandwonden bij de kinderen, precies zoals dat ook in de video te zien is.

De lerares van de school trok hierover aan de bel en kreeg veel aandacht van de pers. NOS, Jeugdjournaal, kranten, 3FM, allemaal besteedden ze er aandacht aan. Zelfs RTL Boulevard roept de vlogger ter verantwoording. Daphne Dekers die het programma presenteert vindt dat Enzo een voorbeeldfunctie heeft en meer rekening moet houden met zijn jonge kijkers. Is dit incident nu Enzo te verwijten?

Deo challenge

In de gewraakte video zie je hoe 2 vrienden van de bekende Youtuber zichzelf verwonden door deodorant dicht tegen hun huid te spuiten. In tegenstelling tot wat er in de pers staat doet Enzo zelf niet mee, maar becommentarieert het. Degene die het langst spuit wint de challenge. Beide jongens (Mark Hoekx en Kaj, zelf ook bekende Youtubers) houden er flinke wonden aan over.

Ondanks dat je ziet dat deze challenge heel pijnlijk is hebben de Haagse kinderen dit nagedaan.  Ze konden duidelijk de gevolgen zien. Bovendien vertelt Enzo aan de kijkers dat ze dit absoluut niet zelf moeten doen.

De jonge kijkers waren voldoende gewaarschuwd. Enzo zegt ook nog tot 2 keer toe in de video dat hij blij is de challenge zelf niet gedaan te hebben als hij ziet hoeveel pijn het zijn vrienden oplevert. Ondanks dat ze konden zien wat de gevolgen waren hebben deze kinderen gedacht: leuk, die brandwonden wil ik ook. Tja, wat moet je dan? Youtube staat vol met video’s met gevaarlijke stunts.

De twee jongens in Enzo’s video hebben zelf ook een populaire Youtube kanaal met veel kijkers. De filmpjes die zij daar op plaatsen zijn vaak minstens zo gevaarlijk of extreem als de deo challenge. Voorbeeld: Mark, bekend als Gekke Markie, heeft een video opgenomen met als titel Levend Begraven. De titel geeft precies aan wat erop te zien is.

Begrijpelijk dat ouders bezorgd zijn dat hun kinderen hier naar kijken. Maar ik ben bang dat het onmogelijk is om jongeren te verbieden van Youtube gebruik te maken. Wellicht dat sommige filmpjes niet zonder toezicht van de ouders moeten worden gezien, maar dat geldt natuurlijk voor alles wat je op het internet kan tegenkomen.

Fouten in de pers

Sommige journalisten schrijven dat Enzo zelf de deo stunt in de Minecraft aflevering uitvoert. Die hebben duidelijk niet de video gezien voordat ze het stuk schreven. Het zijn Kaj en Mark die de challenge doen. De Drentse pers lijkt nog te denken dat Enzo in Assen woont. Inmiddels woont de vlogger al bijna een half jaar in Hilversum. Vanaf maart 2015 is zijn nieuwe adres Utrecht. Zie waar woont Enzo Knol

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …