Matsoe Matsoe Vlogt – Maar Voor Hoelang?

DJ Matsoe Matsoe opent zijn video met: “we gaan vloggen”. Het kwam er niet al te enthousiast uit, maar “we” vinden dit toch een mooie statement.  Ik ben er voorstander van dat zo veel mogelijk mensen gaan vloggen.

Hij begint dus te vertellen dat hij is opgestaan, zijn tanden heeft gewassen en zijn ballen heeft gepoest. Ik bedoel net andersom.

Een goed begin om meer dan 1 reden. We hangen in ieder geval aan zijn lippen. Matsoe (maal 2) is echter nauwelijks een minuut verder of hij twijfelt al of hij dit allemaal kan volhouden. Oeps, klinkt niet goed. 4 minuten later leert hij wel al iets van het vloggen. Hij hanteert de camera verkeerd waardoor er twee zwarte balken aan weerszijden van het beeld te zien zijn. Nu verbetert hij dat. Mooi zo.

De Haagse DJ bekend geworden door zijn cultureel verantwoorde deelname aan o.a. “Oh Oh Cherso”  vertelt ook waarom hij hiermee is begonnen. Enzo Knol is razend populair geworden met dat vloggen. Nou, dus dan gaat hij dat ook doen.

Leuk! Welkom in de vlogwereld. En Matsoe is ambitieus. Onder zijn video vraagt hij in de beschrijving of wij, kijkers, kunnen vragen aan Enzo Knol of hij Matsoe wil helpen met het vloggen. Vraagje: Kan hij dat zelf niet? Lijkt me dat zo’n verzoek toch wat beter overkomt als hij het de Youtube ster persoonlijk vraagt. Kans bestaat dat Enzo nu never nooit reageert.

Gewoon doorgaan

In afwachting van zijn antwoord zou ik zeggen: gewoon doorgaan. Enzo heeft nu zowat een half miljoen abonnees omdat hij anderhalf jaar iedere dag vlogt,
7 dagen in de week en zich volledig bloot heeft gegeven. We weten werkelijk alles van Enzo, zelfs wat hij op z’n brood neemt. Het enige wat we nog niet weten is of hij ook zijn ballen wast. Natuurlijk is het niet zo als je maar iedere dag een vlog online zet vanzelf populair wordt. Het heeft vooral ook met je persoonlijkheid te maken en wat je allemaal beleeft.

Enzo Knol is niet zo maar te kopieren, hoe onbenullig het soms lijkt wat de vlogger aan ons mededeelt. Laatst liet Enzo zien hoe hij een pleister op zijn pijnlijke enkel plakte en daar een paar minuten mee zoet was. Als je alleen die scene ziet zou je je afvragen waarom er in hemelsnaam meer dan 200.000 mensen naar zoiets kijken. Maar het antwoord is zo
simpel: omdat het Enzo Knol is.

De vraag is hoe lang Matsoe dit volhoudt. Aan het einde van de Youtube video vertelt hij wederom dat vloggen niks voor hem is. En ook in de video vraagt hij aan ons of we Enzo even willen aanschrijven hem te helpen.

Net zo populair als Enzo

Als je enige motivatie is om net zo populair te worden als Enzo dan houd je dit inderdaad niet lang vol. En waarom zou je proberen je best te doen? Met zo’n instelling wordt het ook helemaal niks.

Alleen al de inbreuk die dit maakt op de privacy en die van je naasten zal menigeen ervan weerhouden om ook maar een serieuze poging te wagen Enzo Knol te evenaren. En meteen al aan het begin aan de populairste vlogger van Nederland te vragen of hij je “effe” wil helpen, is verspilde moeite. Daar reageert Enzo niet op. Kom op Matsie, door blijven vloggen! Je moet er alleen de ballen voor hebben.

Youtube kanaal van Matsoe Matsoe

Over Matsoe Matsoe

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …