Verwijderde Video Mark Weer Online

Mark bedankt fans voor hun steun. Foto: Twitter.
Mark bedankt fans voor hun steun. Foto: Twitter.

De ‘Levend Begraven’ video van Mark Hoekx (Gekke Markie) is weer door Youtube online gezet. Wel is er een leeftijdsrestrictie aan toegepast. De videodienst had het filmpje eerder eraf gehaald na klachten over de inhoud ervan.

Wat hier aan vooraf ging:

Verwijdering Gekke Markie video

De video prank van Mark Hoekx (Gekke Markie) genaamd ‘Levend Begraven’ is verwijderd van Youtube. De videodienst geeft als reden aan dat het filmpje tegen hun richtlijnen is.

Mark is het daar niet mee eens. Samen met Divimove, het bedrijf dat zijn zakelijke belangen vertegenwoordigt, probeert hij Youtube te overtuigen de video weer toe te laten.

Zijn argument is dat er veel meer van deze filmpjes op Youtube staan waarin mensen levend worden begraven. Daar treed de Amerikaanse videodienst ook niet tegen op.

Op zijn Facebookpagina roept Mark fans op om hun mening te geven.

Wat zie je op de video

Op de gewraakte video zie je hoe zijn vriend Menno zich blijmoedig laat begraven in een speeltuin. Hij krijgt wel een buis mee waardoor hij kan ademhalen. Ook lukt het hem om zelfs via die buis duidelijk met de “buitenwereld” te praten zodra hij levend begraven is.

Nadat het zand over hem heen is gegooid wordt een korte grafrede uitgesproken door zijn vrienden. Ook een paar armzalige bloemen worden erbij gelegd. Menno vindt het allemaal geen enkel probleem. Hij slaagt er zelfs in vanuit zijn graf een foto te versturen van hoe hij erbij ligt. Geen moment heb je als kijker de indruk dat het leven van Menno in gevaar wordt gebracht.

Gevaar

Zelf vind ik het filmpje grenzen aan smakeloosheid, maar dat is niet de reden natuurlijk om die te verwijderen. Wel is er een risico dat deze stunt door kinderen wordt gekopieerd met alle gevolgen van dien. Mark en Divimove zien blijkbaar dat gevaar niet. Benieuwd of Youtube het filmpje weer online zet. Ik denk het niet. (Update: dus wel, alleen met leeftijdsrestrictie.)

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …