Mark Hoekx – Gekke Markie op Youtube

Mark Hoekx samen met Giel Beelen. Foto: Instagram
Mark Hoekx samen met Giel Beelen. Foto: Instagram

Mark Hoekx, ook bekend als Gekke Markie, is geboren op 4 juni 1996 en komt uit Gemert, Brabant.  Hij heeft een tweelingbroer Rob, een oudere broer en zus. Mark woont in Hilversum op de hoek van de Stationsstraat in een appartement dat recht uitkijkt op het NS station. Daarvoor was hij tot maart 2015 huisgenoot van Enzo Knol. Toen woonden ze samen in de Liebergerweg, in dezelfde plaats.

In een speciale video waar ze de verhuizing bekend maakten benadrukken dat ze als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Nu woont hij samen met Menno Donker en een andere Brabantse vriend.. Mark studeert aan de GLU (Grafische Lyceum Utrecht). Zijn vriendin is Rosa Bekx, de zus van Ivo. Update: Rosa is de laatste tijd niet meer gezien samen met Mark. Het is dus waarschijnlijk inmiddels weer uit.

Mark Hoekx in de trein op weg naar Hilversum, zijn huidige woonplaats. Foto: Instagram.
Mark Hoekx in de trein op weg naar Hilversum, zijn huidige woonplaats. Foto: Instagram.

Smoare

Hij is bekend geworden door Smoare, een groep van Brabantse jongens die grappen – pranks – op straat uithaalt. De filmpjes worden vervolgens op Youtube gezet. In 2014 is hij tevens begonnen met een eigen Youtube kanaal: Gekke Markie. Ook op dit kanaal haalt hij grappen uit en doet hij challenges (uitdagingen) met verschillende andere Youtubers. Binnen 2 maanden – een recordtijd – heeft hij 100.000 abonnees weten te bereiken.

Mark van Smoare

In deze ‘challenge’ wordt hij nog door Enzo aangekondigd als Mark van Smoare. Mark moet dit keer 3 potten choco pasta op zijn lichaam smeren. Dat doet hij onder grote hilariteit van zijn vriend.

Gekke Markie

In deze speciale video kondigt hij zijn verhuizing aan naar Hilversum en zijn nieuwe kanaal Gekke Markie. Hij geeft aan wel verbonden te blijven aan Smoare. Dus ook op dat kanaal zullen nog de nodige pranks verschijnen met medewerking van Mark Hoekx. De overige Brabantse leden van Smoare nemen de gelegenheid te baat om hem eens flink te grazen te nemen. Hij wordt ondergekliederd met meel waarbij zijn broer Rob vrolijk meedoet.

 

Mark is zakelijk gezien verbonden met Divimove, een van oorsprong Duits mediabedrijf dat contacten legt tussen hem en adverteerders zodat hij meer inkomsten kan halen uit zijn Youtube bekendheid. In tegenstelling tot wat men vaak gelooft ontstijgen de verdiensten hieruit niet veel meer dan een aardige bijverdienste. De gebroeders Knol behoren tot de weinige Youtube sterren die er van kunnen leven.

In deze prank video wordt hij ondergekliederd met ketchup door mede-Brabander Menno Donkers.

Mark en Enzo

Omdat hij tot maart 2015 samenwoonde (vanuit financiële overwegingen) met de populaire Youtube ster Enzo Knol komt hij ook geregeld voor in zijn vlogs. Mark kent Enzo via zijn broer Milan Knol. Die heeft hem aan zijn toen nog onbekende broertje voorgesteld. Het klikt meteen goed tussen de twee.

Mark heeft Enzo geholpen in het begin van zijn Youtube carriere met zijn kanaal. De kleur van de laatste Knolpower crewnecks is uitgekozen door Mark die vanuit zijn opleiding het nodige weet over grafische zaken. Dat die 2 verder nog gaan samenwerken ligt voor de hand omdat ze elkaar dagelijks zien.

Mark Prank op Enzo

In het verleden heeft de vlogger ‘ Marky Boy’ al vaker geprankt. Nu is het tijd om Enzo terug te pakken. Mark slaagt daar 100% in.  De prank: Enzo is deelnemer bij een schietspel in Rijswijk samen met gasten van Youtube kanaal Fijne Vrienden. Buiten het gebouw waar het zich afspeelt wordt zijn blauwe auto weggesleept.

Enzo wordt daar op attent gemaakt door een deelnemer. Enzo rent zijn auto schreeuwend en vloggend achterna. Daarna verschijnt Mark Hoekx ten tonele en wordt het Enzo ineens duidelijk dat hij geprankt is door zijn huisgenoot. De sleepauto zat in het complot net zoals de leden van Fijne Vrienden.

Mark en Rob

In deze video beantwoorden de tweeling broers vragen over henzelf. Zoals:Hebben ze dezelfde interesses? En: hebben de broers veel met elkaar gemeen? De oudste van het stel is Mark die 8 minuten eerder is geboren dan Rob. De broers worden vaak met elkaar verwisseld op straat. Mark wordt weleens voor Rob aangezien en andersom. Nadeel tweeling zijn: ze moeten heel veel met elkaar delen. Hun moeder kocht vaak precies dezelfde dingen voor Mark als voor Rob.  Sinds Mark in Hilversum woont zien ze elkaar minder vaak.

Gekke Markie in de media

Het Eindhovens Dagblad interviewt in 2013 Mark Hoekx en zijn vriend Ivo Bekx waarmee hij grappen uithaalt die op het Youtube kanaal van Smoare te zien zijn. Hij geeft aan gewoon veel plezier te willen maken en trekt zich weinig aan van wat andere mensen ervan vinden. Een filmpje is van Youtube verwijderd omdat dit tegen de regels was van de videodienst. Zelf zien ze geen enkel bezwaar tegen hun filmpjes. Het is allemaal binnen de wet en gewoon als grap bedoeld.

Mark Hoekx ging mee naar radio 538 waar Enzo werd geïnterviewd. Hij zit ook naast Enzo in de studio bij 3FM Giel Beelen. Giel stelt hem nog wel even voor, maar alle vragen zijn gericht op Enzo Knol. Laatste nieuws: Mark met vriendin gespot!

Mark Hoekx op Twitter / Youtube Gekke MarkieMark op Instagram en op Facebook

 

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …