KOOLEIN – Minecraft Maatje van Enzo

Koolein

Koolein (echte naam: Colin Lee Wijnholds) is geboren in 1993. Bekendheid is hem ten deel gevallen door zijn Youtube kanaal KOOLEIN. 2 keer per week komt er een nieuwe video op zijn videokanaal die hij in november 2013 begon. Dit wil hij verhogen aar 5 keer per week.  Zijn strijdkreet: #loempiapower. Ook is hij Radio-DJ. Daarnaast maakt hij bekend op Twitter dat hij een rol gaat spelen in de animatie film Hotel Transylvania 2.

Ondanks dit succes blijkt dat de Limburger het in de zomer van 2015 heel erg moeilijk had. Koolein zat niet lekker in zijn vel. “Problemen in de persoonlijke sfeer”, geeft hij als reden aan. Zozeer zelfs dat hij zich afvroeg: Waar doe ik het voor?

DJ Colin

Gaat Koolein naar Q-music? De getalenteerde Limburger heeft al radio-ervaring opgedaan bij de lokale streekomroep van Sittard. Eerder dit jaar heeft Colin voor het SBS programma Heel Holland Zorgt een week lang een vlog bijgehouden.

Koolein (Colin) toont trots zijn fanmail. Foto: Youtube.
Koolein (Colin) toont trots zijn fanmail. Foto: Youtube.

Op zijn YouTube-kanaal heeft de Limbuger meer dan 150.000 abonnees. Zijn moeder is van Chinese afkomst en heeft al meer dan 30 jaar een cafetaria. Nadat zijn ouders gescheiden waren raakte hij gedeprimeerd. Hij sloot zichzelf op in zijn eigen wereld. Totdat hij YouTube ontdekte.

Fans noemt hij Koonijntjes, omdat ze zich zo snel voortplanten. Woont bij zijn moeder en zus in Sittard, Limburg. Hij houdt er tevens een vriendin op na: Jaimie waar hij sinds 1 juni 2015 2 1/2 jaar een relatie mee heeft. Ze houdt erg veel van Chinees (met sambal erbij) en heeft onlangs haar eerste vlog op haar eigen YouTube-kanaal gezet.

Op Colin’s kanaal kan je verschillende gamevideo’s bekijken alsmede vlogs die hij op ongeregelde tijden upload naar Youtube. De 2 populairste vlogs zijn die waarin ook Enzo figureert.

Naast zijn werk voor de videodienst studeerde Colin Lee Wijnholds op Hogeschool Zuyd.

Colin en Enzo

Zijn populariteit is mede te danken aan zijn samenwerking met Enzo Knol. Enzo en Colin nemen vaak samen gamevideo’s op van de populaire Minecraft serie. Die upload Enzo op zijn eigen kanaal. Colin heeft Enzo op Twitter zijn beste vriend genoemd.

Duidelijk is dat Colin (of Koolein) de meest intelligente van het duo is. In de gesprekken die de twee hebben is hij de snelste prater, corrigeert de bekende vlogger en geeft Enzo geregeld een verbale tik. Hij past er zelfs niet voor om te gniffelen als Enzo iets niet weet.

Enzo gaat daar gewoonlijk niet op in, hij lacht graag om de grappen van de Limburger en laat Colin verder gewoon zijn gang gaan. Daardoor lijkt dit ook een duo dat uitstekend met elkaar overweg kan. Lijkt me dat ze een ideaal radio-duo zouden kunnen vormen.

Inmiddels lijkt de relatie verzuurd te zijn. Zie: Waarom nemen Enzo en Colin niet samen meer op?

Afvallen met Colin

Inmiddels probeert de jonge internetter af te vallen. Die bekentenis kwam naar voren door een pijnlijke grap van Enzo in zijn vlog 652. Daarin waren de beide vrienden naar Cannes afgereisd en wilden gaan zitten in het restaurant van het hotel waar ze verbleven. Colin vraagt aan een bediende in het Engels of ze daar mogen zitten. Enzo vertaalt dit Engels met ondertitels waarin hij grappend het antwoord van de bediende vertaalt met ‘Dikzak’, duidend op zijn ietwat gezette vriend.

Dat Colin dit niet leuk vindt  blijkt uit zijn reactie onder de YouTube-video waarin hij onthult af te vallen. Hij verzekert ook de kijkers dat Enzo hem hiermee helpt en volledig steunt in dit streven.

Bijzonderheid: Colin geeft aan jaloers te zijn op Enzo als de laatste bij Giel Beelen op de radio komt.

Kenmerkend voor de stijl van Koolein, de Youtuber, zijn de gevatte opmerkingen en droge humor die hij met een flinke snelheid het videokanaal opjaagt.

Maandelijks worden Koolein’s video’s een miljoen keer bekeken.

Enzo heeft gelogeerd bij Colin in Sittard. In vlog 534 doet hij hier verslag van. Daaruit kun je afleiden dat de moeder van Koolein een snackbar runt. Ook weet de Limburger aardig wat van koken af. Zijn zus komt ook een paar keer in beeld.

Koolein de vlogger

In vlog 37 laat hij weten dat 2014 een geweldig jaar voor hem is geweest, “een gekkenhuis.” Onlangs had hij de magische mijlpaal van 100.000 abonnees op zijn Youtube kanaal bereikt.

Er wonen iets van 17 miljoen mensen in Nederland. “Dat betekent dat 1 op de 170 mensen die ik tegenkom mij kennen,” benadrukt het rekenwonder. Ook laat hij weten het erg moeilijk gehad te hebben met de scheiding van zijn ouders. En hij bedankt zijn fans voor zijn Yotube succes en gaat nog even in op het onderwerp wanneer je gelukkig bent.

Koolein geprankt

Als Colin logeert bij Enzo en Mark van Smoare in Hilversum (die tot maart 2015 hebben samen gewoond) wordt hij slachtoffer van een prank. Gekke Markie spuit met de brandblusser Koolein helemaal onder. Voor de tweede keer die dag mag hij weer gaan douchen. Koolein houdt absoluut niet van pranks, maar dit is de behandeling van iedere gast die het waagt om een stap te zetten in huize Knol.

Fanmail

Van tijd tot tijd upload hij ook een fanmail video. Koolein staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en verkoopt op Spreatshirt.nl eigen crewnecks, truien met de naam Koolein erop.

Op zijn kanaal staat ook een verwijzing een radio-uitzending Wiekentcolin, een jongerenprogramma op Studio’s Streekomroep Start. Iedere zaterdag volgens de info op Twitter. De site met de naam Wiekentcolin is in December offline gehaald vanwege een hack.

Colin heeft een eigen website: Koolein.nl. Daar is de laatste activiteit op februari 2014 waargenomen. Er staan een paar filmpjes op van YouTube.

In maart 2015 is Colin samen met Dylan Haegens (beide Limburgers) door de regionale radiozender L1 geïnterviewd over vloggen.

Colin Wijnalds op Twitter
Interview in dagblad Tubantia van 11 juni 2015 n.a.v. fandag die Colin met zijn “Kooleintjes”  zou houden.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Koolein
3
Colin: Waarom Wil Je Met Mij Opnemen?

‘Waarom wil je met mij opnemen?’ Dat vraagt Colin aan David Harms (DDG) tijdens het spelen van Minecraft ‘De overlevers’. Het is gewoon een losse, grappig bedoelde opmerking die Colin maakt. Maar het is een vraag die wellicht meerdere kijkers zich stellen. Zoals alom bekend was de hechte band vorig jaar …

Koolein
Is Kanaal Enzo’s Vriend Koolein Aan Het Uitsterven?

Armoowasright heeft weer eens flink uitgehaald naar een mede-YouTuber. Dit keer Koolein, de voormalige (?) vriend van Enzo Knol. Armoo vraagt aan Koolein via Twitter of de Britse popgroep Coldplay in Nederland optreed. Daarop twittert Koolein grappend terug met: “Nee, in Zimbabwe.” In plaats van dat Armoo hierom kan lachen retweet hij …

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …