KingAlert – Alle Info Over YouTuber En DJ Paul Goudsmit

KingAlert
5

Paul Goudsmit (1977), getrouwd met Wendy, vader van 2 kinderen, is met zijn YouTube-kanaal KingAlert ineens een bekende YouTuber geworden.

In maart 2020 schreef Paul een opiniestuk in De Telegraaf waarin hij aangaf dat YouTubers het slechte voorbeeld gaven ten tijde van de coronavirus. Met namen kwam de Youtuber echter niet. Tim Hofman ergerde zich hieraan en reageerde via Twitter: ‘Kingalert schreef een lulstuk’ 

Eerder had Giel Beelen kritiek geleverd over een ongepaste tweet van de Almeerder over Enzo en zijn vermeende vriendin: Giel Beelen geeft rode vlag aan KingAlert 

Eind 2017 presenteerde hij zijn eigen boek: King Alert, vader en YouTube-ster. Hiervan zijn slechts een paar boekjes van verkocht.

Begin april 2019 plaatste De Telegraaf op YouTube een filmpje waarop een scheldende Paul te zien was. Daarin gebruikt hij woorden als ‘autist’, ‘aids’ en ‘kanker’ in livetreams van gameplatform Twitch terwijl hij een game speelt. Volgens een woedende Paul zijn de scheldwoorden uit zijn context gehaald en was er sprake van een ‘samenzwering’: scheldende KingAlert ‘slachtoffer van complot?’

Vanaf 2018 begint hij ook een nieuwe carrière als dj onder de naam Paul King.

Daarvoor was hij wekelijks te zien op het Ziggo-kanaal FIRST waar hij de laatste YouTube-nieuwtjes besprak met een aantal gasten. Een aantal keren is de opmerkelijke YouTuber al op tv geweest.

Begin 2018 kwam hij op tv bij SBS Shownieuws die zijn mening vroeg over een misplaatste tweet van Dee (ex-vriendin van Enzo Knol). Zelfs talkshow Jinek had het over Paul. Ze lieten een filmpje zien van zijn boeklancering in de bibliotheek van Almere, gefilmd door omroep Flevoland, waar maar weinig mensen op af waren gekomen. In 2017 mocht hij aanschuiven bij RTL Boulevard. De media lijkt zijn volwassen kijk op YouTube ten zeerste te waarderen.

KingAlert

Paul Goudsmit (1977) was tot 2017  part-time leraar economie op een school in Almere en YouTuber. Ook timmert hij aan de weg als dj Paul King. Hij begon met het YouTube-kanaal KingAlert in februari 2016 waarin hij roddels en meningen verkondigt over voornamelijk Nederlandse YouTubers. KingAlert is gebaseerd op het Amerikaanse DramaAlert.

Het wordt in de media ook wel omschreven als de RTL Boulevard van YouTube Nederland. Eerder had hij al jaren het YouTube-kanaal TheKing77nl waarop hij vooral gamevideo’s upload en af en toe vlogs. Zijn keuze om KingAlert te beginnen moet een gouden greep geweest zijn. Het kanaal heeft inmiddels ruim 130.000 abonnees verkregen.

De komst van het YouTube-kanaal was niet geheel ongemerkt voorbij gegaan aan de jonge YouTube-community. De veertiger staat bekend om zijn rauwe mening over van alles wat hem voor de voeten komt en heeft een hekel aan hypocrisie, wat hij de YouTube-community wel eens verwijt. En dat laat hij ze weten ook!

Rechtszaak

Met meerdere YouTubers heeft hij hierdoor al dan niet tijdelijk ruzie gekregen. Paul wijdt die ruzies vooral aan de onvolwassenheid van de jonge videomakers. In april 2016 upload hij een video met als titel: ‘The Limit! De Rechtszaak!?’ In de thumbnail zie je Paul als een opperrechter met een pruik op. In het filmpje dreigt hij een aantal minderjarige YouTubers een rechtszaak aan te doen vanwege ‘haatzaaierij’.

De woedende Almeerder claimt dat een aantal van hen ook een filmpje met beschamende (?) beelden van KingAlert naar zijn school heeft gestuurd. Dit met blijkbaar als doel om hem ontslagen te krijgen. Hij vertelt in deze aflevering dat hij binnen justitie machtige mensen kent die hem hierbij terzijde staan.

Later liet hij zich ontvallen dat die steun vanuit justitie een vrouwelijk familielid betrof die op dat moment bezig was met haar studie rechten. Van een rechtszaak is het nooit gekomen.

Later heeft hij meerdere ruzies besproken in zijn afleveringen die hij had met de jonge YouTube-gemeenschap. Nadat een aantal kinderen midden in de nacht eieren tegen zijn huis gooide heeft hij camera’s op zijn domein laten zetten.

Paul heeft op Twitter nog veel vaker ruzies met pubers die hem niet begrijpen. Die blokkeert hij dan bij bosjes. Hij vindt dat kinderen tot een bepaalde leeftijd geen toegang moeten krijgen tot social media omdat ze nog onvolwassen zijn een reactie te plaatsen. Zijn twee jonge kinderen hebben om die reden dan ook geen Twitter- of Facebook-account.

Succes KingAlert

Zijn voornaamste doel in zijn eerste KingAlerts waren de zogenaamde fakepranks: YouTubers die grappen uithaalden met vrienden en nietsvermoedende voorbijgangers op straat. Paul onthulde aan zijn kijkers dat dit allemaal nep was. Hij wist acteurs op te sporen die hadden meegewerkt om zogenaamde pranks uit te halen die echter niks spontaans hadden.

De vooral jonge kijkers hadden dit tot nog toe niet in de gaten gehad en dachten dat alles echt was.

Vooral YouTubers die echte pranks opnemen voelden zich benadeeld omdat die nepranks nog vaak meer views kregen dan de echte grappen die zij uithaalden. YouTubers als Armoowasright (inmiddels rapper geworden), Job Grafthuis (DoeMaarGamen) en SnapKing (nu: DieTim) waren bekende videomakers die zich hieraan schuldig maakten. Mede doordat KingAlert ze exposed had is hier in ieder geval tijdelijk een einde aan gekomen.

Andere YouTubers die flink veel aandacht krijgen in zijn video’s zijn de populaire Gio Latooy en Enzo Knol, niet in de laatste plaats omdat de leraar economie weet dat juist die filmpjes goed worden bekeken.

KingAlert over Enzo Knol

De bekendste YouTuber van Nederland Enzo Knol komt in zijn afleveringen van het roddelkanaal niet altijd even positief naar voren. In een wat rare tirade ging hij tekeer tegen het gebruik van zijn inmiddels ex-vriendin Dee in een video. Paul wond zich op over de thumbnal van Enzo waarin Dee te zien is in bikini. Hij vindt dat dit ’te jonge kinderen’ aan zou zetten tot ‘rukken’. De titel van deze KingAlert is keihard: ‘Porno of vlogs’?

De borsten van Dee zijn overigens in deze vlog bedekt en ze poseert daarin niet anders als jonge vrouwen van haar leeftijd doen op social media. Later heeft Paul openlijk zijn excuses aangeboden voor deze vergelijking, gericht aan het YouTube-stel. Enzo en Dee hebben hierop niet gereageerd.

In een interview met Giel Beelen vertelt hij dat het YouTbe-stel de enigen van de bekende YouTubers zijn waar hij geen contact meer mee heeft.

Interview Hanni Hanna

Ineens verscheen er een Instagram post waarbij celebritry kapper Hanni Hanny schreef nooit meer iets met Enzo Knol te maken willen hebben. Hij vertelde er nog niet bij wat de reden van die ruzie was. Goudsmit regelde weken later een interview met Hanni over zijn ervaringen met Enzo Knol.

Er kwam niet veel uit de kapper, ondertussen een beetje bedaard van zijn woede en bang voor de gevolgen die dit zou hebben voor zijn eigen YouTube-carrière. De video kwam op het kanaal van Hanni Hanna en werd in korte tijd ruim een half miljoen keer bekeken. Had het op zijn eigen kanaal gestaan dan was het zijn best bekeken KingAlert geweest.

Doordat Paul jarenlang meedraait in de YouTube-wereld kent hij ook een aantal geheimen. Voor veel kijkers was het altijd een raadsel waarom Enzo en David Harms (YouTuber met ruim 6000.000 abonnees) ruzie hadden. KingAlert wist te onthullen dat die ruzie ontstaan was tijdens een trip naar DisneyLand Parijs in 2014. Paul was mee en zat als bijrijder naast Enzo in een gehuurd busje.

Paul en Enzo hebben tot 2015 nog een paar keer elkaar ontmoet en de vlogger heeft zelfs een keer op zijn kinderen gepast. Hoe Enzo over KingAlert denkt weten we niet. De vlogger staat er bekend om op geen enkele manier op negatieve berichten te reageren en heeft al lange tijd geen contact meer met KingAlert.

Boek KingAlert

In het najaar van 2017 is een boek over zijn leven uitgekomen: KingAlert, vader, leraar en YouTube-ster. Het is geschreven door Suzanne Peters ‘in samenwerking met Paul Goudsmit’ en uitgegeven door uitgeverij Ellessy.

In het boek komen we te weet hoe hij ‘een bekende YouTuber’ werd en ‘wat de voor- en nadelen zijn van het leven als bekende internetpersoonlijkheid’. En: ‘Kinderen en ouders staan uren in de rij bij evenementen voor een handtekening’. Aldus de tekst bij dit boek die wel lijkt te zijn gedicteerd door Paul zelf. Bij de boeklancering was het echter behoorlijk stil. Volgens de schrijfster ware er 5 boeken verkocht.

Dat Paul een eerzuchtig persoon is blijkt wel uit zijn woede-uitbarsting toen Giel Beelen voor zijn eigen YouTube-kanaal Giels een Nederlandse versie had gemaakt van YouTube Rewind: een populaire video van YouTube zelf waarin de belangrijkste YouTubers van dat jaar voorbij schuiven. In die onofficiële Nederlandse uitvoering kwam Paul niet voor!

Paul over treitervlogger

Paul spreekt via zijn succesvolle KingAlert bekende YouTubers geregeld aan op hun gedrag met als argument dat de media meekijkt. Slecht gedrag zou adverteerders en sponsors afschrikken om met YouTubers in zee te gaan. Maar toen de media viel over de treitervloggers nam Paul het juist voor hen op. Dat dit juist de adverteerders als Ahold deed afschrikken zag hij dit keer over het hoofd.

Verder is Paul getrouwd met Wendy waarmee hij af en toe video’s opneemt en heeft tevens een hond genaamd Bardo. Foto: YouTube.  Het YouTube-kanaal van KingAlert Tweede kanaal: TheKing77nl – waarop vooral gamevideo’s, vlogs en 18+ inhoud te zien is. Paul op Twitter /Instagram

Goudsmit bedreigt YouTuber Noah Zeeuw
KingAlert dult geen kritiek – Blokkeert wijsneuzen
KingAlert dreigt met rechtszaak tegen YouTubers wegens ‘haatzaaierij’.
KingAlert komt met eigen boek!
Lees ook dit: KingAlert neemt het op voor treitervloggers, maar spreekt zichzelf tegen?!

KingAlert/Paul Goudsmit in de media

Omroep Flevoland had in 2014 een interview met hem over zijn kanaal TheKing77nl.
Paul voetbalt bij FC Creators, een voetbalteam dat bestaat uit bekende YouTubers.
Metro: Paul Goudsmit legt uit hoe het precies zit met YouTubers.
VICE: Waarom bemoeit roddelkoning Paul Goudsmit zich met tienersop YouTube.

Is KingAlert eigenlijk niets meer of minder als een Parasiet.
.
Omdat het mij opviel dat dhr. Goudsmit opvallend veel de namen van Enzo of Dee in zijn titel verwerkt heb ik eens de moeite genomen zijn laatste 40 video s te bekijken kwa titel en views. De aantallen zijn gebaseerd op de stand van 2 nov 2018.
in de laatste 40 videos komt 19 keer de naam van of enzo of dee of beide voor. Dat is dus in 47,5 procent van zijn videos.
Hij pretendeert dus het nieuwskanaal te zijn van Youtube Nederland, maar dit lijkt meer op stalken van 1 of enkele personen.
Als je nu eens naar de aantallen views kijkt met Enzo of Dee in de titel en naar de aantallen views zonder kom je tot de volgende conclusie.
De 19 met hebben een gemiddelde views van 211000.
De 21 zonder hebben een gemiddelde van 143000.
Dat wil dus zeggen per video met Enzo of Dee in de titel scoort hij 68000 views meer, als je die dan vermenigvuldigd met 19 kom je uit op een aantal views van 1 milj 292000 die hij te danken heeft aan die voormalig koppel. Dus mijn titel is geen belediging naar de heer Goudsmit toe maar slechts een constatering van een feit. (een parasiet is een organisme die zich voedt en leeft ten kostte van een ander organisme).
Ook blijkt uit dit verhaal dat de kijkers van KingAlert veelal te vinden valt in de doelgroep van Enzo.
Dezelfde kijkers dus die hij in de streams van Fishanator uitscheldt voor schaamhaarloze mongolen met iq van 40. Ik weet niet wat die 1,3 miljoen extra views hem extra opleveren maar ik maak me sterk dat hij dat hij hierdoor wel meer kan vragen voor reclame acties op zijn kanaal.
En dan te weten dat hij eigenlijk een bloedhekel heeft aan Enzo omdat hij (vlgs eigen zeggen) de enige grote youtuber is waarmee hij geen contact heeft.

King Alert 2 keer door het stof.
Is er iets aan de hand met Paul Goudsmit???????. In zijn show van vrijdag 21 september was Paul blijkbaar niet in zijn beste vel gestoken. Hij begon zijn show door eerst aan zijn verplichtingen te voldoen om het gevecht van vreemdganger Nesim te promoten. Paul is daar in zijn woonplaats Almere een Very Important Guest van de organisatie. Eerst kondigde hij geheimzinnig aan dat hij een belangrijke rol zou vervullen ,later bleek de organisatie al verplichtingen te hebben met kabouter JJ. Nadat hij ook even . Tot zover ging alles nog goed.
Paul die bekend staat als de youtuber met de meest geblockte accounts had een tweet van het online magazine — De Speld– gezien over influencer Anna Nooshin. Het tijdschrift had een instafoto van Anna ( die op instagram bekend staat dat iedere foto van haar gesponsord is) zo aangepast dat zij haar mening uitsprak over een de afschaffing van de dividendbelasting.. Paul liet dit zien om aan te tonen dat influencers steeds belangrijker worden. Toen hij door zijn volgers merendeel kids die wel wisten dat — De Speld — vaker dit soort van sarcasme hanteert erop werd gewezen dat dit slechts een grapje was kwam hij met een verhaal dat hij natuurlijk wel wist dat het een grapje was maar dat hij het verkeerd geeedit had. Als we goed luisterden konden we het knipje nog horen. Nou we hebben hem hier door de boxen van de discotheek gejaagd, we hoorden veel maar echt geen knipje.
Maar nog zat het onheil van onze showmaster er nog niet op. Nadat hij Youtuber Ties de maat had genomen over de aankoop van een in zijn ogen te dure auto ontplofte zijn reacties. De kinderen namen het niet dat een leeftijdsgenoot zo te kakken werd gezet en weer kwam Paul met een soort excuses.

TIES:
Natuurlijk gun ik Ties die vette bak!
Achteraf leg ik het hier ook niet perfect uit (en inderdaad, Gio kocht meteen ff een Range).
Ik ben dan ook de eerste die dit toe zal geven.
Ik zal in de volgende KingAlert dit nog even toelichten en aangeven dat ik in deze aflevering van vandaag iets teveel aan het ‘zeiken’ was op Ties (al was het goed bedoeld).
Wat dat betreft is KingAlert dan ook erg lastig. De ene keer zeikt iedereen dat ik iemand onnodig terechtwijs en de andere keer ben ik volgens sommige weer te slap 😉
Blijft lastig soms … 99% van de gevallen schat ik goed in en kan ik op mijn intuïtie afgaan, soms zit ook zelfs IK er een keertje naast…

Vooral de laatste zin is legendarisch voor het karakter van onze vriend.
Al met al weer genoten van ons lachtertje op Youtube.
Wordt vervolgd zolang de redactie me het toestaat.

Een voorbeeldje van de verhouding tussen de 2 vrienden. uit de stream van 20-09-2018

TheKing77nl
​lastig he Fishie… een vriend hebben die ALTIJD GELIJK HEEFT …. en ook dus wanneer hij op JOU zeikt

Breaking News.

Gisteravond tijdens de altijd veel bekeken livestreams van Fishanator heeft Paul Goudsmit a.k.a KingAlert het hoogtepunt van zijn Youtubebestaan beleefd. Hij ontving een appje van zijn grote voorbeeld en held Giel. (de afgoding gaat zo ver dat hij in een 18 plus video met zijn vrouw Wendy bekende dat als hij homo zou zijn hij t liefst Giel hard van achter wilde nemen.) Het spel werd stil gelegd en om misverstanden mocht zijn vriend Fishie ,die van onbesproken gedrag is ,de app voorlezen. Nadat Paul nog even duidelijk liet merken dat hij ook een week van te voren contact met zijn held had gehad probeerde hij aangedaan de stream weer te hervatten. Als Paul bekomen is van deze historische mijlpaal zal er eind van de week weer een show komen van zijn altijd neutrale KIngAlert

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KingAlert
KingAlert Geraakt Door Tim Hofman – BOOS-Presentator Wil Hem ‘Cancelen’

Paul Goudsmit is flink te grazen genomen door Tim Hofman. In zijn laatste BOOS-aflevering laat hij een stukje uit de livestream van Paul zien. In kennelijke staat van dronkenschap doet hij stevige uitspraken over mensen die verkracht zijn of zelfmoord willen plegen. Pijnlijk natuurlijk: Paul leest als KingAlert altijd andere …

KingAlert
81
KingAlert (‘Beste YouTuber Ooit’)’ Stopt Er Niet Mee

KingAlert stopt ermee. Dat kondigt de YouTuber in zijn laatste aflevering aan, getiteld:”De allerlaatste aflevering…en hoe gaat het nu verder?” Nou ja, hij stopt niet echt, wordt het vervolgens duidelijk. Hij stopt wel met de van tevoren opgenomen ‘nieuwsshows’ die we toe nog toe van hem kennen. Paul gaat nu …

KingAlert
KingAlert
30
BOOS-presentator Tim Hofman: ‘KingAlert Schreef Leeg Lulstuk’

Het opiniestuk van Paul Goudsmit in De Telegraaf is ook Tim Hofman opgevallen. In dit stuk schrijft Paul Goudsmit dat sommige grote YouTubers het coronavirus misbruiken voor views. Maar namen noemt hij niet. BN’er en man achter de BOOS-serie van BNN/VARA probeert hier achter te komen en vraagt aan Paul …