KingAlert – YouTubers Verliezen 20.000 Euro (!) Per Maand Vanwege YouTube-Beleid

Alle YouTubers
3

Paul Goudsmit van KingAlert vertelt aan Shownieuws (SBS) dat hij maandelijks 3- tot 4.000 euro ‘inkomstenderving’ heeft. En dat terwijl de Almeerder net afscheid genomen heeft van zijn vak leraar en nu fulltime voor YouTube gaat.

‘Maar ik ken YouTubers die 10- – tot 20.000 euro (!) per maand’ inkomstenverlies hebben.  YouTubers missen duizenden euro’s aan inkomsten omdat YouTube advertenties van video’s weghaalt die men ongeschikt acht voor adverteerders.

Paul Logan hangt

Vooral sinds het incident met YouTube-ster Paul Logan die een man filmde in Japan, hangend aan een boom, is de videodienst hard bezig om orde op zaken te stellen. Adverteerders waren al eerder kwaad geworden omdat hun advertenties bij extreme video’s zoals van terroristenorganisatie IS werden weergegeven en op die manier de makers ervan ook nog eens financieel werden beloond voor hun weerzinwekkende werk.

En Paul Logan kan voorlopig helemaal niets meer verdienen met zijn vlogs na de laatste uithaal van YouTube.

Het gevolg: makers van filmpjes waarin ‘geweld’ voorkomt of video’s die in de verste verte te maken hebben met seks hoeven niet te rekenen op advertentiegeld.

Gamers in gevaar

Vooral gamers lijken geraakt te zijn door het beleid van YouTube, omdat daar veel geweld of gevloek in voor kan komen.

Want ook op je woorden moet je oppassen, vooral als je vergevorderd Engels spreekt: het informatieve gebruik van woorden als ‘fuck’ en zelfs het onschuldige ‘shit’ kunnen je duur komen te staan. YouTuber LinkTijger meende dat veel van zijn video’s een advertentieban krijgen vanwege zijn veelvuldige gebruik van het woord ‘fuck’.

Voor Enzo geen holy shit

Enzo Knol heeft dat goed begrepen. Als iemand in zijn vlog ‘fuck’of zelfs ‘holy shit’ gebruikt wordt dat eruit gepiept. ‘Holy’ mag dan nog wel maar ‘shit’ dus niet. Daardoor voorkomt hij dat hij inkomsten misloopt. Enzo en Dylan Haegens hebben vorig jaar aan Giel Beelen vertelt dan ook geen last te hebben van de advertentieban.

Minecraft dat de vlogger speelt is zoal niet gewelddadig en daardoor blijven de advertentie -dollars bij hem binnenrollen. YouTubers die oorloggames spelen of Grant Theft Auto worden daarentegen keihard ‘bestolen’ van hun geld. En rapper Sjors wordt zoal genaaid waar die bij staat.

Don spreekt en zag dat het goed was

Don Plevier (Gamemeneer) die ook wordt geïnterviewd door Shownieuws heeft wel begrip voor de acties van YouTube. ‘Er zitten hele jonge kinderen op het platform’. En: ‘Voor mijn gevoel doen ze wel de juiste stappen’.

Vorig jaar had Don nog brutaal gereageerd op een tweet van een ouder die dreigde dat hij zijn kind niet meer naar zijn video’s zou laten kijken vanwege het extreme taalgebruik van de gamer. Die antwoordde toen nog dat hij niet verantwoordelijk was voor de opvoeding van zijn kind. Daar zal Don nu wel anders over denken. Zie ook: Enzo Knol woedend op NOS vanwege gebruik beelden Sok de poes.

Foto: YouTube.

Paul kletst volledig uit zijn nek over zijn misgelopen verdiensten..Het wordt tijd dat Paultje wordt opgenomen in het sprookjesbos De Efteling, onder een hele dikke steen.

01-01-2017 t/m 31-12-2017
KingAlert:
13.530.000 – 26.030.000 is 12.500.000 maal bekeken
TheKing77NL
20.700.000 – 22.290.000 is 1.590.000 maal bekeken
Bij elkaar opgeteld: 14.090.000. Deze deel je door 1000 is 14.090 x € 1,00 = € 14.090,00 verdiensten. Je denkt toch niet dat Paul meer krijgt per CPM dan € 1,00.
€ 14.090.00 paar jaar gedeeld door 12 maanden is gemiddeld in 2017 € 1.174 per maand.
Meneertje mist € 3.000 tot € 4.000 per maand. Dat zou betekenen dat hij voor elke CPM normale wijs € 4 tot € 5 zou moeten vangen. Whahahahaha……. Dat krijgt geen enkele YouTuber in Nederland. Hoe vaker hij vloekt hoe sneller hij weer voor de klas staat. Go Paultje go… geef alles vanuit je strot Paultje de manipulator. Fish heeft wel degelijk (een beetje) gelijk !
Wordt tijd dat Paul’s uitspraken breed worden geanalyseerd in een tegenhanger van KingAlert. Even fijn over hem heen walsen. Paul is allergisch voor alles en nog wat en zelf maakt hij WEDEROM een potje van.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Alle YouTubers
Thijs (Bennie) Begint Verkoop Eigen Kleding : Ticetrip – Overdondert Door Succes

Thijs die door zijn goede vriend Enzo Knol ook wel Bennie wordt genoemd, verkoopt vanaf hedenzijn eigen kledingmerk genaamd Tricetrip. Nadat de webshop vandaag online is gekomen wordt Thijs overdondert door het succes ervan. Op Instagram laat een blije Thijs weten (vertaald uit het Engels): “Bedankt iedereen voor het bestellen. …

Alle YouTubers
Joel Beukers Ruilt Zijn Lambo In Voor Slome Auto: De Mercedes G63 AMG 6×6

De man die zegt voor goud te gaan heeft een nieuwe auto gekocht: een Mercedes G63 AMG 6×6. Waarschijnlijk tweedehands maar toch een waarde vertegenwoordigend van tegen een miljoen euro volgens insiders. En hij zou ook steeds meer waard worden, aldus Joel in de video “Joel Beukers Koopt Mercedes G63 …

Alle YouTubers
Kalvijn Op TV Krijgt Flinke Kritiek – Kijkers Willen Geen YouTubers

YouTuber Kalvijn heeft niet bepaald een positieve indruk achtergelaten bij de tv-kijkers. Hij was uitgenodigd bij NOS Sport samen met o.a. Rafael van der Vaart. Daar zou Kalvijn dan zijn eigen kijk op het EK voetbal moeten geven, maar de kijkers van het voetbalprogramma moeten hem niet. “Wtf wie dacht …