Kalvijn Nummer 1 YouTuber Van Nederland?!

Overig
1

Kalvijn (Kelvin Boerma) is uitgeroepen tot nummer 1 van YouTube Nederland. Althans, dat vind een volwassen jury van 7 vakmensen die een lijst met de beste 100 YouTubers heeft opgesteld voor het boek ‘YouTube 100’ . Volgens deze wijsneuzen staat Dylan Haegens op nummer 2 en Enzo Knol op nummer 3.

Zonder meer is Kalvijn bijzonder creatief en blinkt hij uit met series op zijn YouTube-kanaal als ‘Een week leven als’ waarbij hij de Instagram foto’s precies zo na probeert te doen als van een bekende YouTuber.

Ook The Roast en Gekkewerk zijn series die veel creativiteit verraden bij de in Amsterdam wonende Kalvijn. Maar ja, wat is die nummer 1 eigenlijk waard? Behalve zijn fans en hijzelf, wie wordt eigenlijk bedient met dit boek dat al voor de derde keer wordt uitgebracht? Het is niet meer of minder de mening van 7 mensen.

Maar wie neemt dit boek serieus? In de media wordt het boek volledig genegeerd, op Daniel van radio 538 na die Kalvijn opbelt en hem nummer 1 van YouTube Nederland noemt.

Maar als je naar de naakte feiten kijkt dan zie je dat zijn YouTube-kanaal afgelopen maand minder dan 4 miljoen views getrokken heeft. Leuk, maar wel erg weinig voor iemand met 1 miljoen abonnees.

Ter vergelijking: Royalistiq trekt ruim 10 miljoen views, StukTV doet het met 19 miljoen views ook een stuk beter en de filmpjes van Enzo komen boven de 30 miljoen uit (beide kanalen opgeteld).

Dan blijft de vraag: wie zit eigenlijk te wachten op een boek dat voor de derde keer wordt uitgebracht, zeker als je weet dat je de complete top 100 lijst gewoon kunt lezen op hun Instagram.

per 13-03-2019
FUTURE PREDICTIONS
Subs and views in 6 Months

Enzo Knol 2,283,387 2,121,792,698
StukTV 2,268,303 930,785,653
Dylan Haegens 1,652,513 744,320,534
Gio 1,143,387 400,233,200
Kalvijn 1,074,274 222,044,631
Royalistiq 783,332 260,875,943

Binnen een paar maanden ‘kan’ StukTV het (vlog)kanaal van EnzoKnol voorbij gaan in aantal subs. Dit zit er wel in aangezien StukTV in april met een nieuwe serie start.

Bij gelijkblijvende omstandigheden tot en met heden wordt het kanaal Royalistiq in januari 2021 ! groter dan het kanaal van Kalvijn en in juli 2021 groter dan het kanaal van Gio. Binnen nu en een paar maanden kan Royalistiq totaal meer views hebben dan Kalvijn.

Er kan nog veeeel gebeuren in de tussenliggende periode.

Beste content, en dat is mijn mening, wordt op dit moment gemaakt door Kalvijn.

Gio is een enorme luilak, daar zal ik het nu maar niet over hebben. Nou ja, hij wappert opzichtig met geld en dat is ook het enige waar hij een paar calorieen mee verbrandt.

Eens kijken hoe de financiele vlag er voor staat als de bovengenoemde heren 35 jaar oud zijn. Het blijft nu hun taak om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dus ook de mogelijkheid tot doneren worden door sommige YouTubers/vloggers misbruikt om hun eigen portomonnee (flink) aan te dikken. Don (gamemeneer) is hier een voorbeeld van.

De vraag is welke Youtubers/vloggers in de dop komen in de toekomst in de picture zodat er een verschuiving ontstaat van populariteit. Want hoe populairder je bent hoe meer geld je kan binnenharken op YouTube (tot op heden dan).

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Overig
YouTuber Natan Vandergunst Beschuldigt Van Cyberpesten – Stopt Acid Met YouTube?

Nathan Vandergunst (Acid) wordt door de Belgische media beschuldigd van cyberpesten en haatzaaien en heeft reeds een advocaat achter zich aan gekregen. In de Belgische kranten verschijnen berichten dat de YouTuber een online privĂ©-leger heeft die doodsbedreigingen verstuurd naar mede-YouTubers. Een zwaar aangeslagen Acid reageert verontwaardigd over deze media-berichten: “Alsof …

Overig
Don de Jong Koopt Huis Van 8 Ton!

Dat YouTube als beroep nog steeds goed kan verdienen (als je maar succesvol bent) bewijst Don de Jong. Die heeft onlangs een villa gekocht in Roelofarendsveen. De prachtige villa heeft een prijskaartje van 787.500 euro. Daar komt nog kosten koper bij en dat betekent dat Don ruim 8 ton kwijt …

Overig
Mees van Dam Werkt Nu Ook Voor Mediamiljardair John de Mol

Mees Lucas van Dam, de 20-jarige sportieveling die we kennen uit de vlogs van Enzo Knol, heeft een contract getekend met het mediabedrijf van John de Mol! Mees vermeldt trots op zijn Insta: “Een mooie stap mogen zetten vandaag met Social1influencers! Er komen mooie dingen aan en ik ben iedereen …