Joost aka EenhoornJoost – Hot Or Not?

Youtube
4
Joost aka Eenhoornjoost.  Foto: YouTube.
Joost aka Eenhoornjoost. Foto: YouTube.

Binnen iets van 2 maanden tijd heeft Joost van YouTube-kanaal EenhoornJoost tienduizenden abonnees erbij gekregen. De teller staat nu op ruim 66.000 abonnees. Iets van 3 maanden geleden waren dat nog maar 10.000 stuks. Hoe heeft hij dat geflikt?

De wereld buiten YouTube heeft als eerste iets van de Fries gehoord via een uitzending van RTL’s Late Nigtht. Twee Youtubers werden gevraagd naar het meest veelbelovende talent op de videodienst. Beiden kwamen met de naam EenhoornJoost op de proppen.

Een filmpje werd vervolgens getoond waarin we de Fries in een onderbroek in de buitenlucht zien dansen. Onderwijl wordt de muziek van “I’m in love with the coco” gedraaid.  De reden: er is sneeuw gevallen.

Joost reageert in een aparte video op de onverwachte aandacht op tv.

Die beelden lijken nergens op te slaan. De overige gasten van Humberto Tan begrepen er ook geen snars van. Verdwaasd staarden de aanwezigen naar het scherm met Joost in zijn onderboek. Wat is hier nu leuk aan? Geen idee en toch kijk je er naar net zoals tienduizenden anderen dat doen.

De filmpjes zijn zonder meer uniek op YouTube en Joost is buitengewoon creatief. Als je het ergens mee moet vergelijken dan is dat het Britse Monthy Python uit de jaren 60 die uitblonk in onzinnige scènes. Verder is hij met niemand te vergelijken. Maar weet Joost zelf wel wat hij eigenlijk aan het doen is?

Joost is weer lekker bezig met de “Apple Store” dans.

Misschien moet je dit soort vragen ook niet stellen, wat is er leuk aan? Net zoals de vraag: wat is het talent van Enzo Knol? Geen idee, maar zijn filmpjes worden wel een miljoen keer per dag aangeklikt.

Over die laatste YouTuber, een paar keer is hij al opgedoken in de vlogs van Enzo. Ook heeft Dee hem een aantal malen gepromoot op haar Twitterpagina.

Dee’s voorliefde voor de gekke video’s van Joost is waarschijnlijk de reden waarom hij was uitgenodigd door Enzo om bij hem te logeren in zijn tent. Ook tijdens de housewarming party van de vlogger en later duikt hij op.

Welkom in de vreemde wereld van Eenhoornjoost. Foto: YouTube.
Welkom in de vreemde wereld van Eenhoornjoost. Foto: YouTube.

Is dat dan de verklaring voor zijn plotselinge stijging? Joost is al sinds september 2010 bezig met YouTube dus wat betreft is het een beloning die hij zonder meer verdient.

Het noemen van zijn naam bij RTL’s Late Night had hem iets van 1000 extra abonnees opgeleverd. Leuke extraatje, die aandacht, maar dat heeft hem niet gemaakt.

Draw My Life

Wat wel duidelijk is dat achter de wat clowneske optreden van de nu 17-jarige Joost al flink wat levenservaring zit. In het filmpje Draw My Life verhaalt hij van het tragische leven en einde van zijn vader aan kanker.

En als dat niet genoeg is in zijn nog jonge leven moet hij ook afscheid nemen van zijn moeder waar hij een moeilijke relatie mee had. Het ‘mooie’ aan dit soort filmpjes is dat je in een korte tijd de achtergrond weet van de YouTuber. Het geeft hem diepgang als persoon, hoewel het in dit geval niet echt iets vertelt waarom hij juist deze ietwat vreemde filmpjes maakt. Een vlucht naar een wereld waarin alleen maar liefde bestaat?

Lijkt me niet. Iedereen heeft wel een kronkel, bij Joost is dat het opnemen van aparte video’s die hij met veel plezier maakt. Want hoe anders kan je het al meer dan 4 jaar uithouden om soms in de meest rare situaties op YouTube te verschijnen.

Joost van Eenhoornjoost. Foto: YouTube
Joost van Eenhoornjoost. Foto: YouTube

Gouden zonnebril

Zoals met een paardenkop in een weiland dansen en zijn opmerkelijke gouden zonnebril met paarlen ketting. En wat vinden ze er op school eigenlijk van? Begrijp van sommige jonge YouTubers dat hun klasgenoten het maar een rare hobby vinden. Door de populariteit van YouTube en zijn “content creators” lijkt me dat dit snel tot het verleden behoort.

Joost en YouTube lijken wel gemaakt voor elkaar. Hij heeft ook een paar vlogs opgenomen toen hij op vakantie was in Rome en die smaken naar meer. Of tv hem nog een keer zal oppikken? Zolang hij zijn onderbroek aanhoudt wel. #alleenmaarliefde

Wat een ontzettende niks-zeggende sukkel. Lekker betweterig doen bij ZappLive.
En die andere gast, hoe dom dat je niemand kunt bedenken waar je mee samen wil werken.

Wat een triest antwoord is dit. Martijn en Joost zijn gewoon wie ze zijn. En dat je niemand kunt bedenken waar je mee wilt samen werken is vgm best normaal.

In zijn Draw My Life-video vertelde hij dat hij in het begin van zijn YouTube-carriére haatreacties kreeg, maar hij vond het leuk om te doen en hij is nu trots op zichzelf dat hij door bleef gaan. En nu is hij de 70.000 abonnees voorbij. Ik denk dat hij nog verder kan dan dit.

Humberto Tan vroeg tijdens de uitzending van RTL Late Night aan Mert en Kelvin: ‘Wat maakt Eenhoornjoost nou in potentie een goede YouTuber?’ Mert zei: ‘Dit is echt YouTube-humor. Als je het snapt ben je geabonneerd.’

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …