Jill van Dooren Bereikt 100.000ste Abonnee!

Jill van Doorn, aka Croco Jill Foto: YouTube
Jill van Dooren, aka Croco Jill Foto: YouTube

Onlangs bereikte Jill de 100.000ste abonnee na nog geen 200 vlogs. Dat gaat snel! Hoe heeft ze dat gefikst? Toen zij het besluit nam om dagelijks te vloggen was ik benieuwd hoe lang ze dit vol kon houden. Jill zelf ook.

Droog vloggen

Eerst had ze nog droog gevlogt, dus wel een video opgenomen maar niet op YouTube gezet, kijken of ze het kon. En ze kon het. Sinds ze ons dagelijks op de hoogte brengt van haar bezigheden heeft ze zowel veel positieve en soms ook negatieve reacties gehad.

Eerst had ze moeite met kritiek, maar haar vriend Milan Knol maakte haar duidelijk: als je niet tegen een paar negatieve commentaren kan dan moet je er maar mee ophouden. Ze hield er niet mee op. Integendeel. Jill lijkt niet meer te stoppen.

Jill is zonder meer een aanwinst voor vlogminnend Nederland. Ze heeft geen moeite haar privé-leven met jou te delen en ons overal mee naartoe te nemen. Een absolute voorwaarde om een goede vlog te maken.

Milan

Natuurlijk heeft ze ook geluk gehad met vriend Milan. Die heeft al 5 jaar op YouTube een eigen moestuintje. Hij maakt er geen probleem van om in zijn bed te worden gefilmd. Hij zorgt voor grappige momenten, zelfs als hij chagrijnig kijkt. En dat kan hij als de beste.

Milan is volgens mij de enige YouTube-entertainer die mensen kan vermaken door chagrijnig te kijken. Hij is echt een verademing tussen al dat andere lachende YouTube-vermaak. De relatie tussen die twee hebben ook een paar hoogtepunten opgeleverd.

Hoogtepunten vlogs

Bijvoorbeeld vlog 145 waarin Jill haar vriend thuis in Hilversum opzoekt. Als verrassing had ze niet gezegd dat ze zou komen. In het complot zit Don (YouTube-fenomeen Gamemeneer) die in hetzelfde huis woont. Hij opent voor haar de voordeur zodat ze ongemerkt naar boven kan sluipen om Milan een leuke hartverzakking te bezorgen.

En je voelt het al als kijker aankomen. Want hier komt het! Zodra ze achter hem opduikt draait Milan zich half naar haar om. Hij zit achter zijn computer en fronst in het schemer. We houden onze adem in. Nou, wat gaat hij doen? We houden het niet langer uit als zijn stoel kraakt. Dan, Milan mompelt iets. En TOEN..niks! Een nachtkaars die uitgaat, zoiets.

Natuurlijk, Milan is geen Enzo die totaal zou ontploffen, een flinke wind laat en brullend op zijn vriendin zou afstormen als een leeuw op zijn prooi.

Ik kan niet wachten totdat ze hem gaat verrassen met de mededeling dat ze zwanger is. Van een drieling. Ter verdediging van Milan: hij was natuurlijk ook diep geconcentreerd bezig met zijn noeste werk toen ze plotseling verscheen met waar hij dan mee bezig was.

Jill’s stem

Ook de vlog waarin ze op het housewarming party van Enzo verschijnt is een juweeltje in haar alsmaar uitdijende YouTube-oeuvre . En dan heb ik het vooral over haar stemvolume. Het schijnt dat ze zoveel lawaai heeft gemaakt dat de buren van Enzo – een instituut voor doven en slechthorenden – hierover hadden geklaagd.

Gekkigheid natuurlijk, maar Jill kwam daar later in een andere vlog nog op terug. Kijkers dachten zelfs dat ze dronken was. Ze verklaarde dat ze nu eenmaal de neiging heeft hard te praten tijdens feestjes en het voor de vlog ook nodig is om verstaanbaar te blijven.

 Jill (niet) op tv

In meerdere vlogs kondigde ze trots aan dat ze samen met Enzo op tv zou komen, in het ochtendprogramma Koffietijd. Ook op Twitter werden we op de hoogte gehouden van het naderende tv-optreden. Ze was nog blij dat Enzo met haar meeging want die had al meer tv-ervaring. De voorbereiding van Enzo bestaat er overigens uit dat hij zichzelf voor zijn kop slaat.

Op het laatst ging het echter niet door. Dat komt zo vaak voor in medialand. Als er iets anders is wat de tv-redactie leuker vindt om aandacht aan te besteden dan bellen ze hun reeds geboekte gast gewoon af. Beetje onbeleefd, maar zelfs Bekende Nederlanders schijnen dit mee te maken.

100.000 abonnees

De status van 100.000 abonnees heeft Jill in een relatief korte tijd weten te bereiken. Hoe dat komt? Heeft Milan een bijzonder toverstokje waarmee hij Enzo eerder YouTube-faam heeft bezorgd? En wat kunnen we nog meer van dat stokje verwachten? Het is wel duidelijk dat kijkers kwaliteit weten te waarderen. In het geval van Jill en Enzo betekent dat ze zich volledig overgeven aan het vlogleven.

7 dagen per week klikt de camera aan om op te nemen wat de vlogger meemaakt. Jill en Enzo zijn 2 totaal verschillende persoonlijkheden en levert dan ook verschillende vlogs op. Maar die twee hebben 1 ding gemeen: ze vloggen er lustig op los, wat anderen er ook van moge denken. En daarmee hebben ze YouTube weer een stuk leuker gemaakt. Jill gaat lekker zo. Meer over Jill en haar vriend Milan Knol.

Jill op het feestje van Enzo Knol.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …