Is Enzo’s Hamster Dood?

 

Hamtaro in betere tijden. Foto: Instagram
Hamtaro in betere tijden. Foto: Instagram

De laatste tijd is er een ware geruchtenstroom op gang gekomen onder twitteraars. Is Hamtaro, de hamster van Enzo Knol, dood? En wat heeft Nieka, de zus van Dee, met de plotselinge verdwijning te maken?

(Update: in vlog 1163, oktober 2016, maakt Enzo bekend dat de hamster daadwerkelijk gestorven is. Dit artikel hieronder is ruim een jaar geleden geschreven en bedoeld als een parodie, grap, op de geruchten die toen rondgingen al zou de hamster dood zijn.)

Het knuffelige knaagdier was al een tijdje niet meer gesignaleerd in de vlogs van de Youtuber. Is de raddraaier op wintersport, is hij gewond geraakt of ligt hij misschien op intensive care?

Of is Hamtaro vermoord? Enzo hield zich stil, natuurlijk in de hoop dat de digitale storm wel vanzelf zou liggen. Maar dat deed het niet.

De twitterstorm over de toestand van Hamtaro bereikte op een gegeven moment een kritiek punt. Enzo kon de tweets niet meer negeren. Ineens zien we in vlog 507 hamster Hamtaro weer opduiken. Alsof er niets aan de hand is.

Lijkt wel een bewuste actie van de geliefde Youtuber om alle geruchten hiermee meteen de kop in te drukken. Mislukt! De hamster uit vlog 507 is NIET HAMTARO!

Ja ja, dat beestje LIJKT heel erg veel op de bekendste hamster van Youtube. Maar dat wil niet zeggen dat hij dat ook IS! Hij heeft meer iets weg van een tweedehands pantoffel.

Suggereer niks

Ik wil hier niets suggereren, maar deze nepper, deze opzichtige  bedrieger is gewoon een dubbelganger! De vlekken op zijn huid zijn veel te vaag en zitten op plekken waar ze eerst niet zaten. En Hamtaro De Tweede loopt zelfs anders. Veel kwieker. De Echte Hamtaro ziet er echt anders uit.

Je ziet ook dat Bumper zijn snoet zowat platdrukt tegen de tralies van de kooi. Hij kan zijn ogen niet geloven! Alsof Bumper wil zeggen: Hoe kan dit klerebeest daar weer rondlopen? Hamtaro was toch dood?

Bumper drukt zijn snoet bijna dwars door de kooi van Hamtaro. Foto: Youtube
Bumper drukt zijn snoet bijna dwars door de kooi van Hamtaro. Foto: Youtube

Moord?!

En als ik Bumper even mag aanvullen: is Hamtaro vermoord?! Maar wie of wat heeft Hamtaro dan de nek omgedraaid? Wie is zijn moordenaar????

Indien hij vermoord is (en niet op vakantie) dan is er 1 verdachte die boven alle anderen meteen eruit springt.

Verdachte

We weten dat de grootste vijand van de populaire hamster de hond van Dee is. Ja, Bumper! Daarom zie je hem in de vlog 507 ook zo verbijsterd naar de kooi kijken. Hij weet immers wat er met de echte Hamtaro is gebeurd.

Zou de kwispelende viervoeter in een onbewaakt ogenblik het knagende bolletje in zijn bek hebben genomen?

Is dat mogelijk? Lijkt onwaarschijnlijk. We hebben in alle vlogs van Enzo niet eerder moordneigingen gezien van Bumper. Ja, voetballen zijn bij hem niet veilig. Hij blijft net zo lang doorbijten totdat de bal lek is. Verder schijnt de hond niet agressief te zijn.

Hij houdt zich verre van andere honden en de gasten van Huize Dee lijken Bumper alleen maar aardig te vinden.Het enige wat hij doet is veel blaffen. Maar goed, we weten allemaal: blaffende honden bijten niet.

Motief moord

En bij moord moet er natuurlijk een motief zijn. Laten we die weg eens onderzoeken. Ogenschijnlijk heeft Bumper geen reden om Hamtaro te haten. Waarom zou ie?

Toch, Enzo en Dee hebben wel erg veel aandacht besteed aan het verwende knaagdier. Jalouzie ligt dan al snel om de hoek. Als Bumper de pluisbol zou omleggen dan waren alle aaitjes en lieve woordjes weer voor hem.

Enzo? Nee!

Of draaf ik nu te ver door? Wie zou nog meer ongemerkt bij Hamtaro kunnen komen om hem te vermoorden? Natuurlijk is dat in de allereerste plaats Enzo. Zijn motief: In een vlog laat hij zien dat Hamtaro zijn vrijwel nieuwe overhemd volledig aan flarden had gescheurd.

Hamtaro's dagen zijn geteld; Enzo heeft hoger. Foto: Youtube.
Hamtaro’s dagen zijn geteld; Enzo heeft hoger. Foto: Youtube.

En in een ander incident had het knaagdier zijn gebit in de hand van Knollie gezet. Maar dat die lieve Enzo in staat is om Hamtaro om te leggen gaat wel heel erg ver.

Mark

Of zit Mark Hoekx achter de verdwijntruc van Hamtaro? Zo’n ‘gekke’ gedachte is dat niet. Markie boy zien we eigenlijk vrijwel niet samen in de vlogs met Hamtaro. Houdt hij niet van het bijtgrage beest? Zonder zijn medeweten had Enzo de hamster gekocht, terwijl Mark juist had gehoopt op een lief poesje.

Als blikken konden doden... Foto: Youtube
Als blikken konden doden… Foto: Youtube

Gekke Markie had even daarvoor zelfs kattenvoer gekocht om Enzo te pushen toch een katje te kopen. En in een uiterste wanhoopspoging werden zijn Twitter volgers ingezet om zijn bekende huisgenoot te vermurwen. Maar Enzo wilde niet en in plaats daarvan werd het dus een hamster.

Mark zou zomaar kunnen zijn doorgedraaid en het beest in de oven hebben gestopt. Motief: wraak op Enzo die zijn poesenwens negeerde! Zijn Youtube naam is toch niet voor niets ‘Gekke Markie’? Gekken zijn tot alles in staat.

Oké, toegegeven. Klinkt ook al niet waarschijnlijk. Mark is een Brabander en die doen dat soort dingen gewoon niet.

Het blijft natuurlijk gissen. Misschien dat Hamtaro helemaal niet vermoord is. Maar het blijft vreemd. En wat zegt Enzo hierop?

Update verblijfplaats Hamtaro

Onlangs in een vlog kon hij het niet meer houden. Knollie Pollie kwam met een officieuze reactie. Hamtaro zag je niet meer zo vaak, omdat – en nu komt het – de zus van Dee het arme beest had meegenomen! Nou, dan haal je hem toch terug?

O, nee zo bedoelde hij het niet. De vlogger had gewoon te weinig tijd om Hamtaro te verzorgen. En wat een toeval dat Nika (de zus van Dee) goed overweg kan met het knaagdier. Ja, vult Enzo goedgehumeurd aan, Nika heeft een complete hamster crèche thuis!! Een WAT heeft ze thuis? Is Nika soms doorgedraaid?

En heb je het gezien? Hamtaro de Tweede kijkt verstijfd van schrik op als ze de naam van haar zus noemt. Alsof hij een nachtmerrie herbeleeft!

Ook nu wordt het wollige beestje getoond op de buik van Dee. De camera komt zelfs heel dicht bij ‘Hamtaro’ blijkbaar om aan alle twijfel een einde te maken. Maar, heel toevallig, net als Enzo zowat de camera in zijn achterste duwt wordt het beeld mistig. Waarom? Omdat het niet het achterwerk van Hamtaro is!

Ook is Hamtaro (of wat er voor doorging) veel te dik om hem of haar te zijn. Het mollige gevaarte had meer weg van Erika Terpstra eerlijk gezegd.

Zus Hamtaro

Dee weet dat het zwaarlijvige pluisje niet op de hamster lijkt en komt daarom met het volgende: Ja, hij kreeg veel te veel eten van Nika. Dat moest verklaren waarom hij helemaal niet op de bekende hamster leek. Ja, tuurlijk. Haar zus geeft het beest zo te zien iedere 5 minuten te vreten. Wat denkt ze dat het is? Een fucking olifant? Nou, weet je wat het is, Nika? Het is Hamtaro, HAAR ZUS!

Overigens, wanneer hebben we eigenlijk voor het laatst de zus van Dee in de vlog gezien? Bestaat ze wel? Of is ze opgevreten door de hamster crèche?

Dames en heren, we houden u op de hoogte. Doe alvast een blauw duimpje omhoog. En vergeet vooral niet te abonneren. Dikke -Vette – Hamtaro 🙂

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …