Enzo Knol Niet Herkend Door Youtube Student

In Minecraft afleveringen vertelt Enzo Knol vaak dingen die hij niet in zijn vlogs vertelt. Zoals ook wat hem onlangs is overkomen op de school van Dee, het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist.

Enzo is daar aanwezig om zijn schone vriendin te steunen. Dee en andere leerlingen moeten een presentatie houden over een onderwerp. Daar krijgen ze dan een cijfer voor. Terwijl hij daar rondloopt komt hij bij een hoek waar een jongen een presentatie houdt over Youtube.

Leuk, denkt Enzo. Dat komt me bekend voor. Hij gaat belangstellend voor hem staan en vraagt allemaal dingen aan de jongen die hij zelf ook wel weet. Enzo wil hem een beetje uittesten. Opmerkelijk genoeg heeft de student van het Lyceum Herman Jordan niet in de gaten dat tegenover hem de grootste Nederlandstalige Youtube-ster staat!

Niet herkend

De jongen herkent Enzo helemaal niet! En zoals je wel mag verwachten, vindt Enzo dat alleen maar grappig. Het moedigt hem aan om alleen maar meer vragen te stellen aan deze Zeister student-onbenul. Maar ik vraag me af: hoe kan je onderwerp Youtube zijn terwijl je Enzo Knol gewoon over het hoofd ziet? De Youtuber met inmiddels 30 miljoen views per maand is niet meer weg te slaan op deze videodienst. Als je op de homepage komt krijg je – of je wil of niet – voortdurend de video’s van Enzo aangeraden. Hoe deze student dit allemaal gemist heeft is mij een raadsel.

En heeft hij Youtube wel eens opgezocht via Google? 1 van de links onder de verwijzing naar de videodienst luidt ‘Enzo Knol’. Als je daar op klikt ga je rechtstreeks naar zijn kanaal. Zelfs voor Google is Youtube bijna een synoniem voor de vlogger.

Ook is het hem niet opgevallen dat Enzo die dag overal op zijn school filmt voor zijn vlog. Dat heeft hij al vaker gedaan. Van Dee heeft hij natuurlijk ook nog nooit gehoord, laat staan van Quin die met open mond naast Enzo staat. Hoeveel hij voor zijn presentatie op zijn school Herman Jordan gekregen heeft vertelt de vlogger niet, maar ik kan dat cijfer wel raden. Een nul!

Youtbe inkomsten Sam

Er valt in deze aflevering nog meer te beluisteren. De Minecraft opnames worden gemaakt met Sam. Hij verdient zijn boterham met zijn Youtube kanaal. Eerst had hij nog een baantje als vakkenvuller bij Albert Heijn. Toen zijn inkomsten uit Youtube stegen is hij er zich volledig op gaan richten.

Sam ( populairste uitspraken: “O my God” en “ Snap” ) vertelt spontaan dat hij aan het begin van zijn Youtube carrière eigenlijk hetzelfde verdiende als nu. En dat terwijl hij sindsdien steeds meer views heeft behaalt. Je zou denken dus dat zijn inkomen is gestegen.

De reden waarom hij niet meer eraan overhoudt is dat toen hij begon nog 1 van de eersten was. Sindsdien zijn er steeds meer kanalen waarop Minecraft wordt gespeeld. Er zijn dus veel meer Youtubers gekomen, maar het aantal advertenties is blijkbaar niet evenredig gegroeid. Enzo gaat zelf verder niet in op zijn Youtube inkomsten. Ik wel: wat verdient Enzo Knol?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …