Gio Verdient 8.600 Euro En Boek Gio Uit Op 24 September?

 

Update: foto is verwijderd op verzoek van Divimove.

Via een aandachtige lezer van deze blog kreeg ik een scheenshot van Gio’s Snapchat. Die publiceerde een foto van een kredietnota van Divimove, de zakelijke vertegenwoordiger van Gio Latooy.

Hierop kan je zien dat Gio ruim 8600 euro binnenkort op zijn bankrekening bijgeschreven krijgt. De tipgever dacht dat dit YouTube-inkomsten waren. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

YouTube verbiedt namelijk op straffe van ex-communicatie het publiceren van wat je precies met je kanaal verdient. Verder lijkt het me ook niet dat je inkomsten van je YouTube-kanaal (Adsense geheten) eerst via Divimove gaan. YouTube maakt het normaal gesproken rechtstreeks over naar jouw rekening.

Maar waarvoor is het dan wel? Bij de omschrijving waarvoor hij het bedrag krijgt staat: ‘Vermarketing van online video inhoud’. Dat is echt een containerbegrip. Hier kan je alles bij voorstellen. Van reclame maken voor een product tot het uitbrengen van een schoolagenda. Ook heeft Gio afgelopen zomer meegewerkt aan een film.

De laatst keer dat Gio Latooy iets over zijn portemonnee had gezegd vertelde hij meer dan modaal te verdienen. 8600 euro is wel 3 keer modaal!

24 september: Gio Krijgt Eigen Boek?!

En Gio heeft weer gehint dat later dit jaar iets groots gaat gebeuren. Gisteren twitterde hij ook een datum waarop dat gaat gebeuren: 24 september. Ik had eerder al onthult wat dit was: boek ‘Gio’, gepubliceerd door FC Klap.

Daarmee is Gio de tweede YouTuber die deze eer te beurt valt. Ik kom overigens ook met een boek, maar daar later meer over. Foto: Snapchat. (foto verwijderd.)

Tip Wikker

Account Gio 105.000.000 views gedeeld door 1.000 CPT = 105.000 views x € 1,00 = € 105.000 (40% voor Divimove = € 42.000) € 105.000 – € 42.000 = € 63.000 bruto voor Gio. Hier gaat nog zijn inkomstenbelasting van af. Gio heeft zich geregistreerd op YouTube in september 2012. De eerste jaren beperkt aantal views en verdient nagenoeg niets. De laatste 16 maanden vliegt hij. € 63.000 / 16 = € 3.940 bruto per maand. Andersom gerekend heeft hij op dit moment een gemiddeld aantal views van 220.000 x 30 dagen = 6.600.000 (als je bovenstaande toepast) kom je uit op een bruto maandloon voor Gio van € 3.960 Hij betaald hier sowieso 42% inkomstenbelasting over. Reclame opbrengsten en andere inkomsten van activiteiten zoals boek, schoolagenda, merchandise etc. is niet meegerekend.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GameplayWorldXL
7
Project Gio ‘Verbijsterend’ en ‘Stukgesponsord’ – Film Gio Afgekraakt!

De eerste recensies van de film Gio Project zijn binnen en ze zijn vernietigend. De Telegraaf schrijft: ‘voor de prijs van een bioscoopkaartje krijgt de kijker ongevraagd het ene na het andere merk in z’n gezicht gewreven.’ En de recensent noemt het zelfs ‘verbijsterend’ dat daar het hele script aan …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Krijgt Eigen Bioscoopfilm!

Gio Latooy is dolenthousiast als hij zijn kijkers vertelt: ik ga een eigen bioscoopfilm maken!’ 4 jaar geleden begon de nog maar 20-jarige Youtuber met filmpjes maken en nu komt dan zijn eigen bioscoopfilm eraan. De rolprent wordt deze zomer opgenomen en moet al in december dit jaar in de …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Bekent: Heeft Zich Zwaar Misdragen!

Kapperszoon Gio Latooy lijkt wel een brave jongen, maar dat is niet altijd het geval geweest. Op Instastories krijgt de in Rotterdam wonende vlogger de vraag van een volger: ‘Is je relatie met je ouders veranderd sinds je bekend bent?’ Gio antwoord: ‘Ik denk dat die vooral sterker is geworden. …