Gio Met Spoed Naar Ziekenhuis – Aanhoudende Hoest Baart Zorgen

GameplayWorldXL
9

Gio

Gio meldt in een tweet: ‘ Ik moet straks bloedprikken, maar ik kan niet tegen bloed.’ Gio is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij al maanden last heeft van hoesten.

Om te onderzoeken wat er met de YouTuber aan de hand is moet er eerst worden bloedgeprikt. Blijmoedig twittert zijn zus Melanie die is meegegaan: ‘ Gio moet bloedprikken en hij is nervous as fuck @GameplayWordXL hoe cute…’

Maar Gio kan er niet echt om lachen. Hij moet na de prik even gaan liggen en krijgt een verkoelende doek op zijn hoofd. Gelukkig heeft hij wel een shirt aangedaan die precies past bij zijn hoofd. Hij twittert: ‘Strijder om niet flauw te vallen, hoofd net zo wit als mijn shirt.’

Heeft Gio de besmettelijke kinkhoest?

Er volgt nu bloedonderzoek om te kijken wat er met hem aan de hand is. Daarbij wordt vooral gekeken of hij geen kinkhoest heeft. Dat is een besmettelijke ziekte die ook volwassenen kunnen krijgen. Hoewel de meeste kinderen in Nederland zijn gevaccineerd tegen de ziekte kan het later in je leven toch nog toeslaan.

Of het aanhoudende gehoest ook een bedreiging wordt voor het opnemen van nieuwe video’s – hoesten en praten gaat moeilijk – is nog niet gebleken. In zijn laatste video’s is hier niets van te merken. Gio houdt zich taai! Foto: Twitter.

Zie ook: Gio brengt boek uit!

Beste Jan,
Echt hoor, nog veel te veel mensen denken dat alleen ongevaccineerde kinderen een gevaar voor de samenleving en pasgeboren baby’s vormen.

Ze vergeten dat ook zij zelf een gevaar zijn en dat ze pasgeboren baby’s bezoeken en naast een leuk kraam kado een portie virussen en bacterien kado geven.

Ouders die hun kinderen wel vaccineren en zelf ongevaccineerd of met vaccinaties in hun lijf die al lang zijn uitgewerkt op kraambezoek gaan zijn niet verstandig bezig al denken die ouders zelf dat ze goed bezig zijn omdat zij hun kind wel inenten.

Ja, hun kinderen zullen de baby niet meer besmetten met kinkhoest of pneumokokken of meningokokken maar de ouders zelf maken de baby ziek.

Hoog tijd dat iedereen jaarlijks door de overheid wordt uitgenodigd voor de nieuwste inentingen en dat iedereen jaarlijks wordt getiterd om aan de hand van deze titers persoonlijk vaccinatie advies te krijgen om en zelf goed beschermd te zijn en te blijven en de kudde immuniteit te behouden.

Belachelijk zelfs met inenting van kinkhoestvaccin kun je het nog krijgen en btw beschermd het niet tegen alle vormen. Bij inenting krijg je juist virus ingespoten waardoor je drager bent. Veel succes met alle besnette mensen bij he op kraamvisite. Mensen bang maken om een geval van overlijden, maar zwijgen over de hoeveelheid kinderen dat overlijdt na inenting. En het aantal kinderen dat toch kinkhoest krijgt ondanks inenting.

Ik begrijp dat sommige ouders het moeilijk vindt om volwassenen te vragen zich in te laten enten als ze op kraambezoek komen maar misschien kunnen het kraambezoek deze Belgische site laten lezen waarin te lezen is dat iedereen die nauw contact heeft met de baby zich opnieuw moet laten inenten en dat ze anders wel mogen komen maar je baby bijvoorbeeld niet aan mogen raken, niet te dicht in de buurt wilt hebben?

En als ze open staan voor de kinkhoest vaccinatie dan kun je ook vragen om samen met de kinkhoest ook de pneumokokken en hib te zetten, iets wat baby’s ook op een dag krijgen. Ik denk dat volwassenen die open staan voor de kinkhoestprik ook wel begrijpen dat je bang bent voor longontstekingen enzo bij je pas geboren baby.

Zie hier:
“De Hoge Gezondheidsraad van België geeft over kinkhoestvaccinatie bij volwassenen de volgende aanbeveling: Voor alle volwassenen wordt de toediening van één dosis dTpa (gecombineerd vaccin tegen difterie, tetanus, kinkhoest voor volwassenen) aanbevolen, ongeacht de voorgeschiedenis van een (volledige of onvolledige) kinkhoestvaccinatie, en zeker diegenen die in contact komen met zuigelingen volgens het principe van de ‘cocoonvaccinatie’ (vb. jonge of toekomstige ouders, grootouders en hun naaste familiecontacten”

http://www.kindengezin.be/contact-en-help/veelgestelde-vragen/gezondheid-en-vaccineren/is-een-vaccinatie-tegen-kinkhoest-zinvol-voor-een-volwassene.jsp

“Daarnaast beveelt de Hoge Gezondheidsraad kinkhoestvaccinatie ook aan voor iedere zwangere vrouw tussen week 24 en week 32 van de zwangerschap en dit bij elke zwangerschap”

En als je baby er straks is, informeer dan of er kinkhoest heerst want dan is het advies om je baby al in te enten met vier weken oud. Dat staat ook te lezen op de rivm website.

Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk dat iedereen, elke volwassene, zich opnieuw laat inenten tegen de kinkhoest.

Ben je zwanger? Haal dan je kinkhoest prik tijdens je zwangerschap en vraag al het kraambezoek om zich ook te vaccineren voor ze je komen opzoeken na je bevalling.

Echt, laat niemand zonder vaccinaties op bezoek komen hoor!
Het is echt heel gevaarlijk en je baby kan er dood aan gaan als tante of oma of je vriendin ongemerkt een kinkhoest mee neemt als kraamcadeau.

Hendrika, jij spoort niet.
Je bent aan het trippen?.. je bezoek laten inenten..je baby die doodgaat door een hoestje. Ben jij wel op de hoogte van deze angst propaganda? Schaam je, koekwous.

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameplayWorldXL
7
Project Gio ‘Verbijsterend’ en ‘Stukgesponsord’ – Film Gio Afgekraakt!

De eerste recensies van de film Gio Project zijn binnen en ze zijn vernietigend. De Telegraaf schrijft: ‘voor de prijs van een bioscoopkaartje krijgt de kijker ongevraagd het ene na het andere merk in z’n gezicht gewreven.’ En de recensent noemt het zelfs ‘verbijsterend’ dat daar het hele script aan …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Krijgt Eigen Bioscoopfilm!

Gio Latooy is dolenthousiast als hij zijn kijkers vertelt: ik ga een eigen bioscoopfilm maken!’ 4 jaar geleden begon de nog maar 20-jarige Youtuber met filmpjes maken en nu komt dan zijn eigen bioscoopfilm eraan. De rolprent wordt deze zomer opgenomen en moet al in december dit jaar in de …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Bekent: Heeft Zich Zwaar Misdragen!

Kapperszoon Gio Latooy lijkt wel een brave jongen, maar dat is niet altijd het geval geweest. Op Instastories krijgt de in Rotterdam wonende vlogger de vraag van een volger: ‘Is je relatie met je ouders veranderd sinds je bekend bent?’ Gio antwoord: ‘Ik denk dat die vooral sterker is geworden. …