Gio Latooy Uit Trending Gezet!

gio latooy

Gio – de Justin Bieber van Oude Tonge- is met zijn laatste vlog door YouTube onverbiddelijk uit de trendinglijst gezet. Het filmpje ‘Hoe denken wij over onze exen?! – Fuck or Kill’ had gisteren net de felbegeerde nummer 1 positie bereikt toen het noodlot toesloeg. Vandaag is hij in 1 keer van de lijst verdwenen.

18+

De oorzaak ervan laat Gio weten via Snapchat: ‘Dus blijkbaar is m’n video van #trending 1 omdat YouTube hem 18+ vindt’. En de getroffen YouTuber sluit af met een huilende emoji. Opmerkelijk: de video van Monica Geuze ‘Gio opmaken’ met de blonde YouTube-ster staat nog wel op trending.

Hoe YouTube tot het oordeel komt dat kinderen dit niet mogen zien is moeilijk te zeggen. Video’s die nauwelijks online staan worden door de videodienst als niet geschikt voor advertenties beoordeeld.

Ongewenst

Dat doet YouTube middels software die de filmpjes screent op aanwijzingen van geweld of ongewenst taalgebruik. Eerder had gamer LinkTijger tegen Giel Beelen in zijn stream
verteld dat veel van zijn gamevideo’s geen advertenties krijgen van YouTube omdat hij vaak het woord ‘fuck’ gebruikt.

Maar dan gaat het om video’s die meteen automatisch zijn beoordeelt door YouTube. Bij Gio was zijn filmpje dat hij samen met Monica Geuze opnam al ruim 500.000 keer bekeken en zelfs op nummer 1 in trending gekomen. Pas toen gingen de haperende alarmbellen bij YouTube oplichten.

Trending een raadsel

Overigens is de samenstelling van de lijst voor YouTubers al lange tijd een raadsels. Filmpjes met Arabische of Vietnamese (!) teksten worden gewoon op de lijst gezet. Ook verschijnen er ineens filmpjes op die lijst die 3 jaar geleden op YouTube waren gezet en door de videodienst ineens als trending worden beoordeeld.

Het kan in ieder geval niet het aantal views zijn dat je trending maakt. Het filmpje ‘Zondag met Lubach’ staat op nummer 5 trending met op dit moment 264.000 views. Op nummer 6 staat de vlog van Enzo Knol die dezelfde dag online kwam als die van Arjan Lubach en tot nog toe 748.000 views scoorde.

De vlogger heeft dus bijna 3 keer zoveel views behaald als de tv-humorist Lubach en toch staat die laatste hoger. Zie ook: Gio’s moeder in schokkende foto!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gio latooy
Gio Latooy Voor Het Eerst Sinds 2 Jaar Geen Vlog

Gio Latooy en zijn vriendin hebben het coronavirus flink te pakken. Nadat ze beiden positief warengetest op het virus zijn ze in zelfisolatie gegaan. Maar ze zijn er ook behoorlijk ziek van, zozeerzelfs dat Gio even geen vlog meer kan maken. “De koorts, keelpijn, hoofdpijn zijn te heftig om überhaupt …

gio latooy
Gio Koopt Ferrari Speciale, Nieuwprijs Van Bijna 300.000 Euro

“Een dag die ik nooit ga vergeten. 8 jaar lang Youtube; ik ben never nooit gestopt.” Gio Latooy heeft weer een hoogtepunt in zijn leven bereikt. Hoewel Gio Latooy dit jaar zijn nieuwe villa van 1.2 miljoen euro heeft betrokken is er toch nog wat in zijn portemonnee over voor …

gio latooy
Gio Latooy Installeert Lift In Zijn Villa

Hoe decadent kan je het hebben? Gio Latooy is van plan een glazen lift in zijn onlangs aangeschafte villa te bouwen. Zo krijgen we te horen in zijn laatste vlog. Dat de villa slechts 2 verdiepingen heeft lijkt de succesvolle YouTuber niet daarvan te weerhouden. Dus hoe moeten we dat …