Gio Latooy Uit Trending Gezet!

gio latooy

Gio – de Justin Bieber van Oude Tonge- is met zijn laatste vlog door YouTube onverbiddelijk uit de trendinglijst gezet. Het filmpje ‘Hoe denken wij over onze exen?! – Fuck or Kill’ had gisteren net de felbegeerde nummer 1 positie bereikt toen het noodlot toesloeg. Vandaag is hij in 1 keer van de lijst verdwenen.

18+

De oorzaak ervan laat Gio weten via Snapchat: ‘Dus blijkbaar is m’n video van #trending 1 omdat YouTube hem 18+ vindt’. En de getroffen YouTuber sluit af met een huilende emoji. Opmerkelijk: de video van Monica Geuze ‘Gio opmaken’ met de blonde YouTube-ster staat nog wel op trending.

Hoe YouTube tot het oordeel komt dat kinderen dit niet mogen zien is moeilijk te zeggen. Video’s die nauwelijks online staan worden door de videodienst als niet geschikt voor advertenties beoordeeld.

Ongewenst

Dat doet YouTube middels software die de filmpjes screent op aanwijzingen van geweld of ongewenst taalgebruik. Eerder had gamer LinkTijger tegen Giel Beelen in zijn stream
verteld dat veel van zijn gamevideo’s geen advertenties krijgen van YouTube omdat hij vaak het woord ‘fuck’ gebruikt.

Maar dan gaat het om video’s die meteen automatisch zijn beoordeelt door YouTube. Bij Gio was zijn filmpje dat hij samen met Monica Geuze opnam al ruim 500.000 keer bekeken en zelfs op nummer 1 in trending gekomen. Pas toen gingen de haperende alarmbellen bij YouTube oplichten.

Trending een raadsel

Overigens is de samenstelling van de lijst voor YouTubers al lange tijd een raadsels. Filmpjes met Arabische of Vietnamese (!) teksten worden gewoon op de lijst gezet. Ook verschijnen er ineens filmpjes op die lijst die 3 jaar geleden op YouTube waren gezet en door de videodienst ineens als trending worden beoordeeld.

Het kan in ieder geval niet het aantal views zijn dat je trending maakt. Het filmpje ‘Zondag met Lubach’ staat op nummer 5 trending met op dit moment 264.000 views. Op nummer 6 staat de vlog van Enzo Knol die dezelfde dag online kwam als die van Arjan Lubach en tot nog toe 748.000 views scoorde.

De vlogger heeft dus bijna 3 keer zoveel views behaald als de tv-humorist Lubach en toch staat die laatste hoger. Zie ook: Gio’s moeder in schokkende foto!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gio latooy
Vader Latooy Dreigt Failliet Te Gaan. Kan Gio Hem Nog Redden?

Gio Latooy krijgt nogal wat negatieve reacties over zich heen nadat zijn vader onthulde dat hij in financiële problemen zit. Vader Latooy heeft een kapperszaak en doordat hij vanwege corona dicht moet lijdt hij maandelijks 11.000 euro verlies. Van de overheid krijgt hij slechts 2400 euro gecompenseerd. Daardoor dreigt pa …

gio latooy
Gio Latooy Te Zien In TV-programma MarbleMania

Gio Latooy kan eindelijk onthullen met welk geheim project hij bezig was. Op Instagram onthult de vlogger: “Ik heb superleuk nieuws; Ik ben namelijk elke donderdag vanaf 21 januari te zien op SBS om 21:30 bij het programma Marblemania. Superleuk, jullie gaan in het programma precies zien wat ik daar …

gio latooy
Gio Latooy Koopt Villa (Met Zwevend Toilet!) van 1,2 Miljoen Euro

Gio Latooy gaat wonen in Krimpen aan de Lek, omdat hij daar een kapitale villa heeft gekocht voor maar liefst 1,2 miljoen euro. Het is in ieder geval het kapitale huis dat Gio eerder in zijn vlogs liet zien. Even door Google afbeeldingen en je komt op dit adres uit. …