Gio Latooy Uit Trending Gezet!

gio latooy

Gio – de Justin Bieber van Oude Tonge- is met zijn laatste vlog door YouTube onverbiddelijk uit de trendinglijst gezet. Het filmpje ‘Hoe denken wij over onze exen?! – Fuck or Kill’ had gisteren net de felbegeerde nummer 1 positie bereikt toen het noodlot toesloeg. Vandaag is hij in 1 keer van de lijst verdwenen.

18+

De oorzaak ervan laat Gio weten via Snapchat: ‘Dus blijkbaar is m’n video van #trending 1 omdat YouTube hem 18+ vindt’. En de getroffen YouTuber sluit af met een huilende emoji. Opmerkelijk: de video van Monica Geuze ‘Gio opmaken’ met de blonde YouTube-ster staat nog wel op trending.

Hoe YouTube tot het oordeel komt dat kinderen dit niet mogen zien is moeilijk te zeggen. Video’s die nauwelijks online staan worden door de videodienst als niet geschikt voor advertenties beoordeeld.

Ongewenst

Dat doet YouTube middels software die de filmpjes screent op aanwijzingen van geweld of ongewenst taalgebruik. Eerder had gamer LinkTijger tegen Giel Beelen in zijn stream
verteld dat veel van zijn gamevideo’s geen advertenties krijgen van YouTube omdat hij vaak het woord ‘fuck’ gebruikt.

Maar dan gaat het om video’s die meteen automatisch zijn beoordeelt door YouTube. Bij Gio was zijn filmpje dat hij samen met Monica Geuze opnam al ruim 500.000 keer bekeken en zelfs op nummer 1 in trending gekomen. Pas toen gingen de haperende alarmbellen bij YouTube oplichten.

Trending een raadsel

Overigens is de samenstelling van de lijst voor YouTubers al lange tijd een raadsels. Filmpjes met Arabische of Vietnamese (!) teksten worden gewoon op de lijst gezet. Ook verschijnen er ineens filmpjes op die lijst die 3 jaar geleden op YouTube waren gezet en door de videodienst ineens als trending worden beoordeeld.

Het kan in ieder geval niet het aantal views zijn dat je trending maakt. Het filmpje ‘Zondag met Lubach’ staat op nummer 5 trending met op dit moment 264.000 views. Op nummer 6 staat de vlog van Enzo Knol die dezelfde dag online kwam als die van Arjan Lubach en tot nog toe 748.000 views scoorde.

De vlogger heeft dus bijna 3 keer zoveel views behaald als de tv-humorist Lubach en toch staat die laatste hoger. Zie ook: Gio’s moeder in schokkende foto!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gio latooy
Gio Latooy Koopt Villa (Met Zwevend Toilet!) van 1,2 Miljoen Euro

Gio Latooy gaat wonen in Krimpen aan de Lek, omdat hij daar een kapitale villa heeft gekocht voor maar liefst 1,2 miljoen euro. Het is in ieder geval het kapitale huis dat Gio eerder in zijn vlogs liet zien. Even door Google afbeeldingen en je komt op dit adres uit. …

gio latooy
Gio Latooy Heeft Huis Gekocht!

Gio Latooy laat weten in zijn vlog Yes! Enorm en Goed nieuws! dat hij een huis heeft gekocht. Gio: “De laatste weken waren heel erg spannend, maar vorig weekend hebben te horen gekregen dat het rond is. We hebben wel een datum maar dat gaan we een beetje geheim houden.” …

gio latooy
Heeft Gio Latooy Het Coronavirus – En Heeft Hij Anderen Ermee Besmet?

Gio Latooy heeft nogal wat kritiek over zich heen gekregen nadat hij ziek naar een feestje is geweest. Hij had al keelpijn op Ibiza, maar is ondanks dat gewoon na in Nederland te zijn teruggekeerd naar een feestje gegaan. Daarbij overtreed hij een belangrijke regel in de strijd tegen corona: …