Gio Latooy Moet Lachen Over Verdien- Video – Maar Niet Om Mijn Onthulling

GameplayWorldXL
7

 

gio latooy

De vraag ‘Hoeveel verdient Gio?’ komt steeds vaker voor, omdat de jonge YouTuber uit Oude-Tonge ook steeds populairder wordt.

Gio tweet over een video van een Belgische Youtuber die dit bespreekt in zijn laatste video, maar veel wijzer wordt je er niet van. Hij raadpleegt Socialblade.com. Dat heeft een zo’n ruwe schatting dat je er eigenlijk niks mee kan. Tussen de $2,9K en $46K.

Zijn verhaal komt er op neer: het kan 1 euro per duizend views zijn, maar ook 25 cent. Dat maakt nogal wat uit!

Gio moet dit soort giswerk glimlachend bekijken. Zijn tweede tweet: “Waar mensen zich mee bezig houden.” Dat sloeg duidelijk op de video van de Belgische jongen.

8600 euro

Maar ik heb reeds eerder nauwkeurig zijn inkomsten onthult. Gio verdiende afgelopen juni ruim 8600 euro! Dat stond namelijk op een eindafrekening van Divimove die mij was toegespeeld door een lezer. En dat dit een echte afschrift was van zijn zakelijke vertegenwoordiger bleek later toen Divimove van mij vroeg of ik de screenshot wilde verwijderen waarop dit stond.

Dit is wat ze schreven: “Yesterday we saw that one screenshot of DIVIMOVE contract details was published on your website. Since this content is not for public purpose we’d like to kindly ask you to remove this photo with our logo from your website.”

Ze vroegen dus niet alleen vanwege hun logo de afbeelding van mijn blog af te halen maar ook vanwege de ‘content’ en de ‘contract details’. Dus het bedrag wat er op die afrekening stond.

Onthulling boek

Daar kan voor Gio en de familie Latooy nog aardig wat bijkomen door de uitgifte van het boek: Gio, Melanie & de Latooys. Dat was tot voor kort geheim maar was reeds maanden geleden al onthult op deze website. Gio en zijn familie zal er iets tussen de 2 en 3 euro per boek mee verdienen. Foto: YouTube.

De Belgische Youtuber Alfa bedoel je. Zijn video’s kan je vergeten. Hij zegt maar wat, weet niet waar hij over praat en rekenen kan hij ook al niet. Hij zegt de bedragen op en analyseren kan hij niet. Hij komt niet verder als “blijkbaar”, “of”, “ik denk”, “gok ik”.

Nee is niet speculatief. Gio’s views over de maand juni 2016 is 9.460.000
Dit delen door CPM 1000 = 9.460 Als je de nep factuur erbij pakt dan staat er verdiensten over de maand juni € 8.600 Als je 9.460 deelt door het bedrag op de factuur kom je op € 0,909… per CPM (per duizend views) bruto verdienste voor Gio. Op zich zou het kunnen, alleen ik geloof deze factuur niet, aangezien niemand de kromme fouten recht kan praten!!!! Gio’s views zijn na 30-06-16 tot heden wel met ruim 35% afgenomen en zit momenteel op gemiddeld 6.200.000 per maand.

Suggestie voor een nieuw topic: Is Gio’s fame over zijn hoogte punt heen? – 35%

Als je standaard van € 1,00 uit gaat zit je altijd goed. Dat Divimove 40% pakt is ook bekend. Enzo Knol heeft op maandbasis bijna 7x meer views dan Gio. Maak maar een vergelijking tussen beide heren en je weet hun gemiddeld jaar inkomen op basis van views. Uiteraard kan er een dubbeltje tussen zitten (+ 10%), maar dat maakt uitgedrukt in bruto inkomen niet zo heel veel uit om te weten wat YouTubers ongeveer verdienen op basis van views. In de getoonde nep factuur zaten 7 fouten! Ik heb jou nog nooit gehoord hoe dat te verklaren is.

‘Dat Divimove 40% pakt is ook bekend.’ Waar haal je die info vandaan dan? Kan me niet voorstellen dat YouTubers hiermee akkoord gaan.

Niet zo moeilijk hoor, daar hebben een aantal YouTubers zelf (on)bewust over gesproken (niet op YouTube). Daarnaast is het lezen van artikelen ETC. erggggg nuttig! By the way in de jaren 2013-2014-2015 zou het nog om 45% zijn gegaan. Dat jij zegt: “Kan me niet voorstellen dat YouTubers hiermee akkoord gaan” begrijp ik niet. Verklaar je nader? 40-60 of 45-55 is dat zo verkeerd? Blijkbaar vind jij 60 van de 100 nog te weinig? Ook Divimove moet ‘draaien’. Wat dacht je bij een uitzendbureau: Als een uitlener € 20,00 bruto per uur krijgt brengt een uitzendbureau minstens factor 2,2 in rekening bij de opdrachtgever, ook een uitzendbureau moet ‘draaien’.

Zoals ik op 22 augustus al schreef:

Account Gio 105.000.000 views gedeeld door 1.000 CPM = 105.000 views x € 1,00 = € 105.000 (40% voor Divimove = € 42.000) € 105.000 – € 42.000 = € 63.000 bruto voor Gio. Hier gaat nog zijn inkomstenbelasting van af. Gio heeft zich geregistreerd op YouTube in september 2012. De eerste jaren beperkt aantal views en verdient nagenoeg niets. De laatste 16 maanden vliegt hij. € 63.000 / 16 = € 3.940 bruto per maand. Andersom gerekend heeft hij op dit moment een gemiddeld aantal views van 220.000 x 30 dagen = 6.600.000 (als je bovenstaande toepast) kom je uit op een bruto maandloon voor Gio van € 3.960 Hij betaald hier sowieso 42% inkomstenbelasting over. Reclame opbrengsten en andere inkomsten van activiteiten zoals boek, schoolagenda, merchandise etc. is niet meegerekend.

Het boek:
De productiekosten van een boek komt als volgt tot stand:
– Het maken van een cover kost maximaal € 500,00 (ongeacht de hoeveelheid
boeken)
– Een paperback met 300 pagina’s tekst kost € 1,00 per boek
(komen daar een paar foto’s of tekeningen in voor dan zijn de kosten maximaal
€ 2,00 per boek, full color wordt een ander verhaal)
De verkoopprijs van het boek “Gio, Melanie & de Latooys” is € 14,99
– De BTW gaat er nog van af (ws 6%)
– De kostprijs stel € 2,00 trek je hier ook van af

Stel voor dat de Latooys € 3,00 per verkocht boek ontvangen.

FC Klap verdient plusminus € 9,00 bruto per boek. Hier moet FC Klap de kostprijs van de drukmachines van betalen, arbeidsloon, etc. etc.

De schrijver ontvangt altijd minder dan de uitgever. Helaas maar zo zit de boekenwereld in elkaar.

Stel voor dat dit boek 10.000 keer wordt verkocht. Latooys verdienen dan € 30.000 bruto ! (hier gaat uiteraard nog inkomstenbelasting van af)

By the way: het tot stand komen van de kostprijs van een boek is gewoon op internet
te vinden.

Wat Divimove vraagt aan Gio is onbekend en dus puur speculatief. Ook hoeveel per 1000 views hij krijgt is slechts giswerk.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameplayWorldXL
7
Project Gio ‘Verbijsterend’ en ‘Stukgesponsord’ – Film Gio Afgekraakt!

De eerste recensies van de film Gio Project zijn binnen en ze zijn vernietigend. De Telegraaf schrijft: ‘voor de prijs van een bioscoopkaartje krijgt de kijker ongevraagd het ene na het andere merk in z’n gezicht gewreven.’ En de recensent noemt het zelfs ‘verbijsterend’ dat daar het hele script aan …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Krijgt Eigen Bioscoopfilm!

Gio Latooy is dolenthousiast als hij zijn kijkers vertelt: ik ga een eigen bioscoopfilm maken!’ 4 jaar geleden begon de nog maar 20-jarige Youtuber met filmpjes maken en nu komt dan zijn eigen bioscoopfilm eraan. De rolprent wordt deze zomer opgenomen en moet al in december dit jaar in de …

GameplayWorldXL
1
Gio Latooy Bekent: Heeft Zich Zwaar Misdragen!

Kapperszoon Gio Latooy lijkt wel een brave jongen, maar dat is niet altijd het geval geweest. Op Instastories krijgt de in Rotterdam wonende vlogger de vraag van een volger: ‘Is je relatie met je ouders veranderd sinds je bekend bent?’ Gio antwoord: ‘Ik denk dat die vooral sterker is geworden. …