Gio Kleding Kopen – Brengt Kledinglijn Gio In De Problemen?

gio kleding kopen
Nieuws
3

Gio begint zijn eigen kleding, maar de bekende YouTuber van GameplaywordXL begeeft zich hiermee op glad ijs. Het gevaar bestaat dat Gio binnenkort weer moet ophouden met de verkoop van zijn merchandise.

In september laat Gio weten dat er in ieder geval 3 verschillende sweaters (25-30 euro), zonder capuchon wil gaan verkopen. Ook komen er 3 met capuchon die 5 euro duurder zullen zijn. Vanaf eind oktober kan je Gio’s kleding kopen in zijn eigen webshop.

gio kleding kopen

De 17-jarige Giovanni geeft in een aparte video aan waarom hij niet voor zijn eigen naam of dat van zijn YouTube-kanaal heeft gekozen.

Kleding Gio

De naam Gio klinkt als een merknaam en komt daarom niet “kinderachtig” over. Je zou als je de Gio sweater draagt naar school niet meteen kunnen worden weggezet als een fanboy of -girl. Het merk staat op zichzelf.

En daarmee heeft de talentvolle YouTuber meer gelijk dan hij zich realiseert. Blijkbaar is Gio zich er niet van bewust dat er al een kledingmerk in Nederland is met de merknaam: Gio Goi.

Merknaam Gio Goi

De kans bestaat dat Gio hiermee in de problemen komt met dit gevestigde merk. Die zal bij de rechter gemakkelijk kunnen aantonen dat de YouTuber inbreuk maakt op zijn merknaam. Dat Goi anders wordt geschreven dan Gio is iets wat hem niet zal redden. Het gaat namelijk of er sprake kan zijn bij de consument om verwarring. Door die sterke gelijkenis met beide merken lijkt me dat verwarring makkelijk is aan te tonen.

Daar zijn in de rechtspraak talloze voorbeelden van te geven waarbij de rechter in het voordeel van de merkenhouder beslist.

Ook Giorgio Armani maakt overigens gebruik van de naam Gio. Ook geen kleine jongen die niet zomaar over zich heen laat lopen.

Ik wens Giovanni alle succes toe met zijn kleding. Wel moet hij er rekening mee houden dat er binnenkort een officiele brief van de advocaten van Gio Goi bij hem op de deurmat ligt. En dan vrees ik dat het gauw afgelopen is met zijn Gio kleding. Foto: YouTube.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nieuws
7
Harm Met De Dood Bedreigd Door Buren? YouTuber Stopt Tijdelijk Met Uploaden

Harm de Vries van het YouTubekanaal HetGames is door zijn buren afgelopen zondag ernstig bedreigd. Een aangeslagen Harm vertelt: ‘Ik ben voor alles uitgemaakt, letterlijk ben ik vernederd en vooral ben ik bedreigd. Nog net niet met de dood.’ Hij voelt zich daardoor zo onveilig in zijn eigen appartement dat …

Nieuws
5
Quin Laat Zich Kaal Scheren

Quin van der Zeeuw laat in een Instagramfilmpje weten dat hij zich kaal laat scheren. Waarom hij dat wil doen is niet duidelijk, maar op dit moment weet nog niemand van zijn plan. Quin vertelt: ‘Ik ga naar de kapper iets speciaals doen. ik ga namelijk kaal. ‘Fluisterend voegt hij …

Alle YouTubers
Waarom Komen YouTubers Niet Meer Naar de DYTG?

Rutger Vink (Furtjuh) had al aangekondigd niet naar de DYTG te komen. Ook Wouter van der Vaart (Dodo) had getwitterd niet meer aanwezig te zijn bij het jaarlijkse YouTube-evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. De grootste Belgische YouTuber Acid (Nathan Vandergunst) twitterde geen zin meer te hebben om de hele dag alleen …