Giel de Winter (StukTV) Geobsedeerd Door Succes Enzo Knol

StukTV
14

Hoe kan het dat 3 populaire YouTube-mannen, gesteund door het machtige RTL, nog steeds niet in staat zijn om Enzo Knol te verslaan? Die frustratie druipt af van de tweets die de grote baas van StukTV, Giel de Winter, weer eens heeft verspilt aan de topvlogger.

Bekendste YouTuber

Nadat een twitteraar liet zien dat het YouTube-kanaal van de bekendste YouTuber van Nederland Enzo Knol nog steeds 100.000 abonnees groter is dan die van StukTV bemoeide de ‘Grote Giel’ zich met deze discussie onder fans:’Kap met dit slechte antwoord. Abonnees is helemaal niet belangrijk. Kijk naar de views per video. Dan is het lijstje van YouTubers ineens heel anders.’

Waarom het aantal abonnees helemaal niet belangrijk is maakt hij niet duidelijk in de discussie, behalve wat jezelf kan verzinnen. Dat lijstje komt hem namelijk niet erg goed uit. Enzo staat op het lijstje van de meest aantal abonnees al jaren op nummer 1.

Meeste views

Ja, wat dat betreft zijn er minstens 4 lijstjes te verzinnen. Bij het lijstje van Giel staat StukTV zonder meer boven Enzo Knol. Geregeld scoren de 3 mannen video’s van zelfs meer dan een miljoen views. Helemaal verdiend. Maar ondanks dat ze scoren als een tierelier lukt het de 3 YouTubers maar niet om de Porsche Panamera van Enzo Knol voorbij te streven. Het kan dat dan?

Met die vraag moet Giel geregeld gillend wakker worden. Een reden kan zijn het tweede lijstje dat hij vergeet te vertellen: het aantal keren dat je video’s per dag op je kanaal worden aangeklikt. Dan zien we ook daar dat Enzo ruim 2 keer zoveel views scoort. In de maand januari heeft Enzo bijvoorbeeld 43 miljoen views gescoord: Dat is gemiddeld genomen bijna 1, 4 miljoen keer per dag dat er een video van Enzo Knol wordt aangeklikt.

Iedere dag dus! Bij StukTV ligt dat een heel stuk lager: Afgerond naar boven komen ze uit op 19 miljoen views. Per maand bedoel ik dan. Minder dan de helft van Enzo.

VEED-awards

Of hoe verklaart Giel het lijstje van de meeste aantal VEED-awards? Begin 2018 heeft Enzo tot nog toe 5 awards gewonnen, tegen 4 voor StukTV. En dat terwijl Enzo al die jaren nog geen 1 enkele keer zijn kijkers heeft opgeroepen om op hem te stemmen of heeft meegedaan met het VEED festival. Enzo haalt die beeldjes zelfs niet eens op!

In tegenstelling tot StukTV die alles aangrijpt om reclame te maken voor zichzelf en elke keer maar weer staan te hossen op het podium van VEED.

En dan kan je StukTV en Enzo nog gaan vergelijken met het aantal volgers op Instagram, Twitter of het aantal artikelen dat over de twee worden geschreven. Ook in die vergelijkingen voert Enzo Knol de boventoon. Of welke YouTuber heeft als enige in Nederland een wassen beeld in Madame Tussaud?

Giel: Geen Enzo kijken

Dus nogmaals: hoe kan het dat StukTV die zich zo zoveel beter waant dan een eenvoudige vlogger toch zoveel minder scoren op deze lijstjes? En Giel doet er alles aan om Enzo Knol tegen te werken. Eerder had hij via Snapchat kijkers opgeroepen geen Enzo meer te kijken en bij RTL Late Night wist hij te vertellen dat vloggen dood was. Wellicht heeft hij Enzo Knol verward met Humberto Tan?

Welnu, wat zoal valt te voorspellen. Over een tijdje gaat Giel fulltime werken voor tv en zal zijn rol bij StukTV door anderen worden overgenomen. En Enzo gaat gewoon lekker verder met vloggen. ‘Hallo damens en heren. Leuk dat jullie kijken…’

Misschien moet Giel dat ook eens proberen. Of had hij dat al niet een keer gedaan met Henk Krol, leider van 50Plus? Hoe groot zijn hekel aan vloggen ook is, als zijn baas (RTL) aan hem vraagt om met Henk Krol te vloggen dan doet hij dat natuurlijk graag.

En terwijl de discussie voortwoed op social media en Giel zich daarin zijn frustratie laat blijken is het Enzo Knol die op geen enkele manier de behoefte heeft hierop te reageren. Zou Enzo die lijstjes ook kennen? Of om een  beroemde quote aan te halen: ‘Enzo is laughing all the way to the bank.’ Zie ook: StukTV – de film?!

Foto: YouTube.

Iedereen vergeet hier dat Enzo een dagelijks vlogprogramma heeft afgewezen bij John de Mol.
Als je eens goed gaat googlen op het adres van Dee dr ouders kom je diverse bv s tegen. Vraag daar maar eens de cijfers van op. Dee heeft een bedrijf (al anderhalf jaar) Quinn heef er een en Ma heeft financieel managements bedrijf. Pa is Sales Manager bij een uiterst winstgevend bedrijf. Als je het belangrijk zou vinden om Stuk en Enzo financieel te vergelijken dan denk ik dat Giel blij mag zijn dat hij de veters mag knopen van Enzo. Denk maar eens aan het succes van het boek, de merchandising. Hij past de Strong techniek toe. Alleen inkopen wat je zeker kwijt kan .Hij weet dus bij inkoop al wat zijn winst is. Ok dan verkoop je wel eens Sorry uitverkocht maar je weet wel de vraag voor een volgende inkoop..

j

‘gaat om de views’ dan heeft Enzo even veel als STUKTV, Enzo doet alles alleen en heeft 2 en soms 3 video’s per week, daar in tegen heeft stuk 2 video’s per week (Woensdag en Zaterdag), dus Enzo staat überhaupt nummer 1, al heeft stuktv hem ingehaald.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

StukTV
Thomas van StukTV Heeft Geen Kind – Giel Wilde Alleen Maar Publiciteit

De geruchten al zou Thomas van StukTV een kind van 2 hebben is volledig uit de duim gezogen. En de bron van dit valse bericht is Giel de Winter. Het bericht was al omgeven door grote vraagtekens en nu heeft De Telegraaf onthult dat het Giel was die de media …

StukTV
2
Fred van Leer Riep ‘Hey Enzo’ Tegen Giel Van StukTV – En: Haartransplantatie Voor Kale Giel

De eerste keer dat Fred van Leer de YouTube-ster Giel de Winter van StukTV ontmoette riep Fred; ‘Hey Enzo! ENZO’ Dat was als een grapje bedoeld, maar Giel moet door de grond zijn gezakt. Giel haat vloggers en Enzo nog het meest! Freds’ grapje In zijn aflevering ‘Freds Filiaal’ interviewt …

StukTV
1
Hoe Lang Gaat StukTV Nog Door?

De laatste tijd valt de ene prijs na de andere in de schoot van de drie jongens (jongemannen) van StukTV. VEED-award Afgelopen weekeinde won StukTV een VEED-award voor beste kanaal (voor de vierde keer op een rij) en beste serie. Eerder dit jaar wonnen ze al de prijs van ZappLive …