Giel Beelen Is Geen Vlogger (En Niet Eerlijk)

Giel vlog
Giel Beelen
3
Giel doet alsof hij er niks van kan. Foto: YouTube.
Giel doet alsof hij er niks van kan. Foto: YouTube.

Inmiddels is Giel alweer bij zijn 11de vlog. Hoewel vlog? Het is eerder dat hij mensen over YouTube aan het interviewen is dan wat anders. Een vlog is een persoonlijk videoverslag van je dagelijks leven. Giel weet zichzelf heel goed verborgen te houden in die video’s. Maar volgens geruchten zou hij werken bij 3FM.

Opmerkelijk ook: Giel zegt op de over-pagina op zijn YouTube-kanaal dat zijn video’s gaan over vloggen, maar in een interview van een totaal onbekende vlogger vertelt hij dat het eerste YouTube-kanaal waar hij zich op abonneerde dat van Zu5se was.

Nu staan de 3 Hagenezen van Zu5e niet bekend om het vloggen, maar om de ongein die ze uithalen. Dingen als kotsen, verkleed als verkeersleider auto’s verkeerd omleiden en doen alsof ze krassen in geparkeerde auto’s.

Zu5e

Dat Giel aangeeft eerder mensen van Zu5e te waarderen dan die andere YouTubers verbaasd me. Had Giel als eerste YouTubers niet Enzo Knol en Mark Hoekx (Gekke Markie en Smoare) in zijn radioshow vorig jaar? Hij zou Enzo vaker willen uitnodigen. Nog steeds niet gedaan.

En de uit Gemert afkomstige Gekke Markie lijkt heel sterk op dat wat Kaj en die andere twee van Zu5e uithalen in hun video’s. Misschien dat de Hagenezen ietjes extremer zijn. Maar tijdens dat radio-interview blijkt niet dat hij in dit soort video’s geïnteresseerd is.

Giel stelt alleen maar vragen aan de populaire vlogger Enzo. Hij negeert Mark Hoekx volkomen.

Giel is fan van Kaj. Foto: YouTube
Giel is fan van Kaj. Foto: YouTube

Giel speelt amateur

Giel doet zich ook nog steeds voor als amateur filmer. Meerdere keren tijdens zijn elfde video presteert hij het om tegen het licht in te filmen zodat alleen donkere gedaanten in beeld komen. En David die dan wordt geïnterviewd is nog zo gek om de DJ bereidwillig om te draaien zodat hij vanuit de juiste hoek filmt.

Zoals ik in mijn eerdere recensie van Giel’s vlog aangeeft komt dat ongeloofwaardig over. De radio DJ is een perfectionist. Stel dat hij op die manier radio zou maken. Giel zou door de grond zakken.

Ook vraagt Giel in het betreffende interview met David Harms hoe het zit met geld verdienen met zijn YouTube-kanaal. Alsof Giel dat probleem heeft? Volgens De Telegraaf verdient deze arme sloeber die geen fatsoenlijke kapper kan betalen meer dan een half miljoen euro per jaar.

Dat weerhoudt hem er overigens niet van een 13jarige fan gratis in te zetten om de intro van zijn “vlog” te maken. Giel betaalt geen cent.

En nog iets wat mijn wantrouwen bevestigt. Giel stapt na het interview naar buiten. Er staan een drietal fans van David op zijn oprit. De brutaalste vraagt ook of hij een selfie met Giel mag maken. “O, dus je herkent me?” Zegt de Bekende Nederlander schaapachtig. Ja, de jongen is niet blind.

Waarom denkt hij eigenlijk dat hij overal welkom is en alles maar mag vragen aan de grote YouTube-sterren? Omdat hij Giel Beelen is! Als beginneling kom je nergens binnen.

Ook op de informatiepagina van zijn YouTube-kanaal heeft hij maar wat opgekalkt. Iets over dat hij tijdens zijn zoektocht alle cliche’s nog eens over gaat doen. En: “de newby is een pirate”. Wat zit hij nou weer te bazelen? Daarvoor is hij jaren te laat begonnen met YouTube.

Voor Giel is YouTube slechts een speeltje die hij heeft ontdekt nadat er ineens veel mediabelangstelling voor kwam. Zodra hij is uitgespeeld gaat hij weer wat anders doen. Giel is een populist, geen YouTuber. Zie ook Beoordeling Giel’s eerste video.

 

Vanwaar deze zurigheid?
Ik ben een beginneling die niet bekend is met beeld dus dat moet ik leren.
Als ik t mooier had gekund ha ik het echt wel gedaan.
Mijn vlog gaat over het youtube leven niet over m’n persoonlijk leven. Lees de beschrijving.
Er zijn toch geen regels?
Geld is voor mij geen reden nee maar toch een belangrijk onderdeel van de hype rondom youtubers. Daarom heb ik dat wel eens aangesneden.
Is het gek dat ik het gek vind dat jonge mensen (die vaak geen radio luisteren) me herkennen. Nou sorry dan. Dat de Newby a pirate is zal de tijd leren… let maar op 😉
Anyway Ik vind het youtube leven gewoon heel leuk en hou ook best van kritiek maar deze toon op deze site past niet echt in de open minded community.
Maar goed leuk dat je kijkt en hou me scherp.
Enzo was in de studio met Dee en ze zitten er morgen in.
Niet eerlijk nee want ik had dinsdag beloofd 😉
Bye bye
gr
g

Dank je voor je reactie Giel. Toegegeven, ik ben wel een beetje streng naar jou. Maar je bent ten slotte De Giel van 3FM met alle media-aandacht die jij kan krijgen. Je bent geen schooljongen van 13 die dit met beperkte middelen moet doen. Ik ben sceptisch, maar ik ben bereid open minded naar je toekomstige vlogs te kijken. Want hoe vreemd het ook mag kinken, ik hoop zeker dat je doorgaat en dit niet slechts een tijdelijke afleiding voor je is.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dylan Haegens
1
Dylan Haegens Weigerde Rol in The Roast Of Giel Beelen

Dylan Haegens heeft een aanbieding geweigerd om een rol te spelen in The Roast of Giel Beelen die woensdag op Comedy Central wordt uitgezonden. Dat vertelt YouTube-hobbyist Giel Beelen op zijn kanaal Giels. De Veronica-dj had als voorwaarde van zijn deelname aan Comedy Central kenbaar gemaakt dat hij hoe dan …

Giel Beelen
2
Giel Beelen: KingAlert Is Sensatie – Begint Zelf KA? Dee Gek Van Beschuldigingen!

In zijn laatste livestream heeft voormalig 3FM-dj Giel Beelen KingAlert beschuldigt van sensatie! Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Dee hierover. Giel komt met die nieuwtjes als hij met zijn gesprekspartener Bardo het heeft over wat hij op YouTube zou kunnen gaan doen. En dan geeft de dj (die …

Giel Beelen
3
Giels Vlog Bereikt 40.000 abonnees

Giel Beelen werkte al maanden toe naar die 40.000ste abonnee op zijn YouTube-kanaal Giels. Om dat te voorspoedigen gaf Giel aan iedere abonnee die een online enquete invulde een cd! Die mijlpaal heeft hij eindelijk met de snelheid van een slak bereikt op 1 augustus 2017. Het kan dus zijn …