Geen YouTubers Meer Bij RTL Late Night Na Vertrek Humberto Tan?

Alle YouTubers
1

RTL Late Night had geregeld YouTubers aan tafel, maar de vraag is of ze in de toekomst nog wel welkom zijn. Het meest besproken voorbeeld is wel Enzo Knol in gevecht met de 3 mannen van StukTV nadat Enzo een video van hen offline had laten halen.

Enzo vs StukTV

Hoewel de vrede niet tijdens de uitzending werd getekend konden ze erna wel weer samen door 1 deur. En StukTV verscheen blijmoedig in de vlog van Enzo en ze gaven elkaar complimentjes. Zowel de vlogger als StukTV zijn daarna nog meerdere malen uitgenodigd door de talkshow, vooral Giel de Winter omdat die ook werkt voor RTL.

Dylan Haegens

Maar Dylan Haegens, Kwebbelkop (tot tranen toe geroerd door de dood van zijn vader) en Kalvijn kwamen langs voor een babbeltje met Humberto Tan. En waarschijnlijk de allereerste YouTuber die werd uitgenodigd aldaar was Mertabi. Zijn ‘Marokkaan geeft rijles’ video’s kregen een miljoen views per keer.

Inmiddels is Mertabi wat op de achtergrond geraakt, maar het was wel leuk dat eindelijk een talkshow aandacht besteedt aan YouTube Nederland.

Exit YouTubers door Twan Huys?

Met de komst van Twan Huys lijkt dat we dit nu wel kunnen vergeten. Alleen RTL Boulevard wil nog wel eens aandacht besteden aan YouTube, vooral natuurlijk als er relatieproblemen zijn zoals bij Enzo en Dee vorig jaar.

Onlangs besteedde Boulevard nog wel aandacht aan de VEED Awards. Luuk Ikink geldt daar als YouTube-expert, maar toen hij de vier genomineerde vloggers moest opnoemen wist hij de helft niet bij naam. Van de familie Bellinga’s en Acid had hij blijkbaar nog nooit gehoord.

Dat het met zijn expertise van YouTube wel meevalt blijkt ook als Luuk bij Late Night mag aanschuiven en met rare YouTube-filmpjes aan komt zetten die eigenlijk alleen hij begrijpt. Tot nu toe is het me niet opgevallen dat hij meer dan oppervlakkige kennis heeft van YouTube Nederland. Foto: YouTube/RTL.

Artikel staat haaks op wat Paul Goudsmit een aantal keer heeft uitgedragen. TV en Social Media zouden meer naar elkaar toe moeten groeien. Afgezien wie, verwacht ik wel dat een aantal YouYubers zullen blijven aanschuiven.
De vraag is of Twan Huys het tij bij RTL gaat keren. Huys kiest duidelijk voor het geld. Past zijn monotone houding en praten bij RTL Late Night?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
1
Jeremy Frieser Angstig Door YouTube Bekendheid

Jeremy Frieser maakt in zijn video ‘mijn angst’ duidelijk dat hij wel genoeg heeft van fans die hem herkennen en met hem op de foto willen. Bij zijn bezoek aan Phantasialand werd hij zo vaak herkend en aangestaard dat hij er bang van werd. ‘Ik ga hier nee tegen zeggen’, …

Alle YouTubers
1
SnapKing In Geldnood? Biedt Exclusief Verhaal Over Famke Aan Voor Geld

Tim Teunenbroek, eerder bekend geworden als SnapKing, heeft aan Powned-verslaggever Dennis Schouten een interview aangeboden over de vermeende relatie tussen Famke Louise en Ronnie Flex. In ruil vraagt hij er 750 euro voor, exclusief BTW. Het geld mag wat hem betreft ook cash worden betaald. Tim meent dat hij die …

Alle YouTubers
Royalistiq aka Roy Beszelen Heeft Succes Dankzij Fortnite

Het lijkt erop dat dit jaar HET jaar wordt voor de Fortnite-speler Roy Beszelsen.  Want sinds hij onder de naam Royalistiq begin dit jaar is begonnen om deze populaire game op zijn YouTube-kanaal te uploaden is hij gestegen naar ruim 12 miljoen views per maand! GTA Dat zal vast te …