GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer
4

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund.

Wel is duidelijk dat de YouTuber witheet is over de uitzending van Kassa waarin hijzelf ook te gast is. Het onderwerp is streamers die donaties ontvangen van kinderen.

Volgens een media-deskundige in het programma wordt er gebedeld voor geld en zijn de kinderen sterk onder de invloed van de ‘social influencer’ die zij idoliseren. Dus de jonge volgers zien de gamers als helden. Ze willen wat graag hun naam uitgesproken hebben door de streamer die ze tevens als hun vriend zien.

GameMeneer verwerpt dat en vind zichzelf helemaal geen held. Dat doet natuurlijk niets af aan de indruk dat kinderen wel degelijk hem als hun idool zien en juist daarom aan hem doneren.

Opmerkelijke bewering van GameMeneer: van de 100 donaties zouden slechts 2 van een kind zijn!? Maar hoe weet hij dat? Later in de video maakt hij juist duidelijk dat het voor hem niet mogelijk is de leeftijd van de donateur te weten.

In het tv-programma liet ook onder andere Royalistiq zien die donaties accepteert. Blijft natuurlijk wel ongemakkelijk: een YouTuber met appartement van een half miljoen en een Rolex van ruim 12.000 euro aan zijn pols die nog steeds donaties accepteert.

Nog steeds zijn er personen die dagelijks wisselen van hun nickname en de boel lopen te verzieken. Ook jij laat nog steeds DNA sporen achter! Ik vraag de author om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om alleen te kunnen reageren als je geregistreerd staat?

Beste Peter,
Ik zal u Peter noemen, want zo wilt u blijkbaar hier genoemd worden. Als u mijn verhaal goed leest, ziet u dat ik vooral ageer tegen het noemen van aantallen en percentages zonder dat enig ordentelijk onderzoek ten grondslag ligt. Don, King Alert en nu ook weer u komen met aannames en meningen. In een normale wereld zijn meningen nog steeds geen feiten.
Inmiddels lijkt mij het duidelijk dat de door mij gemaakte opmerking dat deze donatie wel eens gemaakt kan zijn door andere streamers om reacties best wel eens op waarheid kan berusten.
De stream van 12 maart gevolgd te hebben lijkt mij dat zeer duidelijk.
De teksten die daar door de deelnemers worden geuit kunnen mijn inziens tot een hilarische video worden geedit. Speciaal denk ik dan aan de deelnemers King Alert, Elmar, Tijn en de zg gulle gever.
Ook ik ben tegen donaties door kinderen en in geen enkel normaal gezin zal dit ook kunnen gebeuren. Maar donaties door volwassenen is niets meer als een fooi aan de ober in het restaurant of de fooi rondom kerst aan de krantenbezorger. Een blijk van waardering voor de geleverde diensten wetende dat de ontvanger al beloond is.
Terugkomend op KingAlert, zolang hij cijfers van anderen weerlegt met cijfers die door geen enkel onderzoek worden gestaafd, blijft hij een Don Quichot, die met teruglopende views (aantoonbaar via de stats) probeert te scoren.

Probleem is dat niemand weet wie er kwa leeftijdsopbouw naar zijn video s kijkt. Omdat er het aanmelden van een youtube account geen leeftijd verificatie plaatsvind kan iedereen beweren wat hij vindt. Voorstanders zeggen er zijn maar een paar kinderen die doneren, Tegenstanders zoals King Alert zeggen het merendeel. Beide roepen maar wat. Beiden kunnen geen enkel rapport of onderzoek aanhalen waarin dat is onderzocht.
Punt wat Don aanhaalt is wel heel sterk. In een normaal gezin moet het onmogelijk zijn dat kinderen van hun ouders creditcard gebruik kunnen maken. Indien dat toch gebeurt ligt natuurlijk de verantwoording bij de ouder.
Ook wordt het woord doneren door de tegenstanders verkeerd gebruikt. Doneren is geld geven aan iets of iemand zonder daar een tegenprestatie voor te verlangen.
Mooi verhaal is dat gisteren in een stream van Fishanator, die trouwens wel donaties accepteert een bedrag van 500 euro is gedoneerd. Fishanator speelde daar een game met Kingalert. De enige verificatie die toen door te heren plaatsvond, was te vragen van , hoe oud ben je. De donateur gaf hier 3 verschillende antwoorden op. Toen hij uiteindelijk een leeftijd boven de 18 noemde werd de donatie geaccepteerd.

Wat de heren duidelijk niet snapten was dat deze donatie natuurlijk door een voorstander van donaties is gedaan en deze gebruikt zal worden in een video om te laten zien dat ook tegenstanders al heel snel voor het geld zwichten.
KIngAlert kondigde voor dinsdag 12 maart een aflevering aan tegen de donaties, ben benieuwd of hij komt met cijfers komt die gestaafd kunnen worden met openbare rapporten. Het roepen van cijfers (meningen) moet eens een keer over zijn.
Nogmaals mijn kinderen kunnen niet aan mijn creditcard komen en zullen dus nooit doneren. Als ik zou willen doneren heeft geen enkel persoon daar iets mee te maken

Beste streamer,

Het is wel Fishanator die uiteindelijk deze donatie aanneemt en dus niet KingAlert.
Tevens al zou Fishanator het willen refunden is dat via een Superchat donatie nagenoeg onmogelijk.
Normaal gesproken checkt Fishanator achteraf of iemand ook wel 18+ is.
Dit is wel gebeurd bij donaties van J Grinwis, T Bos, E Mol enz.
Maar die zijn via een donatielink in de beschrijving binnen gekomen, via IDEAL, Credit card enz enz.
Dus bij deze personen is het 100% zeker dat ze 18+ zijn.
Maar dan nog zijn dit dus gestoorden.
Waarom zou je als volwassene een streamer geld moeten geven.

En het is nooit 100% zeker hoeveel procent volwassen is hen hoeveel procent kind.
Maar bij de meeste donaties is dat echt wel duidelijk hoe iemand in de chat typt en dergelijke.

En jij weet toch ook wel dat de Nederlandse kijkers community, voor een zeer groot deel uit kids bestaat.
Of denk jij dat bijvoorbeeld Royalistiq zijn kijkers publiek 90% 18+ is en 10% 18-.
En ook Don Gamemeneer doet alsof 2% van zijn donaties van kids afkomt.
Maar duidelijk is dat zijn kijkers publiek echt wel voor 75% uit 18- bestaat en niet 18+.

En ik ben van mening als jij niet kan garanderen dat donaties niet van kids komen.
Dan moet je de donaties uitzetten.

Of er is een gemakkelijkere optie:

Donaties anoniem: Dus niet in beeld, niet oplezen, niet in de beschrijving enz.
Dan weet ik zeker dat kids stoppen met doneren.
Want die willen juist die fame krijgen.

Natuurlijk zijn ouders als eerste verantwoordelijk.
Maar ook als streamer heb je de verantwoording.
Als streamer gebruik je een systeem waardoor het te makkelijk is om als kind te doneren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GameMeneer
19
GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien. Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …

GameMeneer
Gamemeneer Had Burn-Out – YouTubers Hebben Teveel Stress?

Gamemeneer (Don) heeft in 2014 een burn-out gekregen. Dat vertelt hij in een interview met NOS kort. Bij een Burn-out ben je geestelijk en lichamelijk helemaal op; je wilt niks meer en hebt nergens meer zin in.┬áDon vergelijkt het met een batterij die helemaal leeg is. In dat jaar van …