GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer
19

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien.

Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge boetes voor degenen die zich daar schuldig aan maken.

GameMeneer (echte naam: Don Plevier) vind dat maar niks. Natuurlijk weten kinderen als iets reclame is of niet. ‘Je bent toch geen mongool?!’ roept de YouTuber kwaad uit. ‘Hoe heb je dat niet door? Als dat niet door hebt dan zit je niet op te letten.’

Met andere woorden: natuurlijk zien de kijkers dat een een advertentie is. Maar dat is nu juist wat het Commissariaat voor de media die hier op toeziet bestrijdt.

Kinderen worden beïnvloed door social influencers, maar GameMeneer werpt alles van zich af. De ‘kinderentertrainer‘ is niet schuldig! Nee, aldus de verhitte YouTuber, het zijn de kinderen, die zijn gewoon dom als ze dat niet door hebben of anders is het wel de verantwoordelijkheid van de ouders.

Tot 13 jaar mag je niet eens een Instagram account hebben, voert Don als extra argument nog eens aan. Dus ook Instagram zelf is fout bezig als kinderen gebruik maken van hun diensten.

Verder, als de YouTubers wel helemaal onderaan hun video het woord #ad hebben gezet, dus nauwelijks zichtbaar, zijn ze dus wel goed bezig?

Nog een voorbeeld dat GameMeneer aanhaalt: Jeremy Frieser wordt door het JeugdJournaal aangehaald als voorbeeld van sluikreclame. Hij laat uitvoerig zijn nieuwe schoenen zien. Volgens Jeremy werd hij daarvoor niet betaald dus zou hij dus ook niet in overtreding zijn.

Don Plevier geeft met dit voorbeeld wel aan hoe moeilijk het is voor de kijker om te zien of de YouTuber of Instagrammer reclame maakt of juist niet. Draagt de YouTuber kleding omdat hij het gewoon mooi vindt of wordt hij hiervoor betaald?

Hoe dan ook, tot nog toe is hier geen wet voor maar in de toekomst zijn social influencers verplicht dat wel duidelijk te zeggen. Of GameMeneer dat nu onzin vindt of niet, de ‘kinderentertainer zal zich daar gewoon aan moeten houden.

Ja, zegt iets over je moraal en geestelijke bagage om onder mijn naam te reageren.
Als je nu eens inhoudelijk zou reageren op RH en mij zou je misschien tot conclusies kunnen komen die wij alwel hebben getrokken.
Wat betreft de opmerking van RH over Enzo :
Ik denk RH dat de grote YouTubers echt ook niet zonder zonden zijn.
Maar ik denk dat hij het niet aandurft 1 van de top 5 te beschuldigen.
Trouwens heb ik ‘t stille vermoeden dat de door Paultje en zijn vriendje voor het moment buiten de Egbert gang rekenen. Zij willen ontzettend graag dat deze video online komt. Waarom?
Zou misschien het monitoren gemonitord zijn? Willen ze bepaalde dingen in de video hebben om daarna eens en voor altijd af te rekenen met een gezwel in de YT wereld. Wie zal het zeggen.

Daar fap jij weer op met je linker of rechter. Je maakt je zelf gek, jij draait door en de wereld draait door. Btw, Enige feit(en) wordt niet genoemd.

Ach ja Paultje is weer flink bezig met mensen in elkaar klappen. Zijn YouTube kanaal gaat hierdoor heel erg naar beneden alsnog moet hij iets doen eraan want zo zou hij zijn baantje al leraar niet lang volhouden. Owja ik heb nu ook een YouTube kanaal genaamd Leonnn als je daar op abonneert zal ik heel blij zijn.

Ik dacht toch echt dat jouw YouTube kanaal Preutserrr heet. Lekker bezig om andermans naam te gebruiken.
De enige echte RH

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameMeneer
4
GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund. Wel is …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …

GameMeneer
Gamemeneer Had Burn-Out – YouTubers Hebben Teveel Stress?

Gamemeneer (Don) heeft in 2014 een burn-out gekregen. Dat vertelt hij in een interview met NOS kort. Bij een Burn-out ben je geestelijk en lichamelijk helemaal op; je wilt niks meer en hebt nergens meer zin in. Don vergelijkt het met een batterij die helemaal leeg is. In dat jaar van …