GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer
19

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien.

Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge boetes voor degenen die zich daar schuldig aan maken.

GameMeneer (echte naam: Don Plevier) vind dat maar niks. Natuurlijk weten kinderen als iets reclame is of niet. ‘Je bent toch geen mongool?!’ roept de YouTuber kwaad uit. ‘Hoe heb je dat niet door? Als dat niet door hebt dan zit je niet op te letten.’

Met andere woorden: natuurlijk zien de kijkers dat een een advertentie is. Maar dat is nu juist wat het Commissariaat voor de media die hier op toeziet bestrijdt.

Kinderen worden beïnvloed door social influencers, maar GameMeneer werpt alles van zich af. De ‘kinderentertrainer‘ is niet schuldig! Nee, aldus de verhitte YouTuber, het zijn de kinderen, die zijn gewoon dom als ze dat niet door hebben of anders is het wel de verantwoordelijkheid van de ouders.

Tot 13 jaar mag je niet eens een Instagram account hebben, voert Don als extra argument nog eens aan. Dus ook Instagram zelf is fout bezig als kinderen gebruik maken van hun diensten.

Verder, als de YouTubers wel helemaal onderaan hun video het woord #ad hebben gezet, dus nauwelijks zichtbaar, zijn ze dus wel goed bezig?

Nog een voorbeeld dat GameMeneer aanhaalt: Jeremy Frieser wordt door het JeugdJournaal aangehaald als voorbeeld van sluikreclame. Hij laat uitvoerig zijn nieuwe schoenen zien. Volgens Jeremy werd hij daarvoor niet betaald dus zou hij dus ook niet in overtreding zijn.

Don Plevier geeft met dit voorbeeld wel aan hoe moeilijk het is voor de kijker om te zien of de YouTuber of Instagrammer reclame maakt of juist niet. Draagt de YouTuber kleding omdat hij het gewoon mooi vindt of wordt hij hiervoor betaald?

Hoe dan ook, tot nog toe is hier geen wet voor maar in de toekomst zijn social influencers verplicht dat wel duidelijk te zeggen. Of GameMeneer dat nu onzin vindt of niet, de ‘kinderentertainer zal zich daar gewoon aan moeten houden.

Hij probeert een hype te creeren met zijn docu.
Dat deze man niet wordt terug gefloten door zijn omgeving is een raadsel.
Dat hij zelf aan een megalomane, narcistische persoonlijkheids stoornis lijdt is voor mij wel duidelijk, maar dat zijn vrouw en ouders hem niet in bescherming nemen is wel jammer.
We gaan zien wat de ‘docu 2.0′ brengt, maar ik ben bang dat het net zo’n zeeperd wordt als docu 1, de rechtzaak, king alert 2.0.
Arme Jamie en Neo, maar het blijft lachen met die man.

Ook al zet Paultje het s nachts online, dat maakt geen verschil. Blijkbaar is zijn omgeving exact van hetzelfde soort hersentype als Paultje en dat is niet veel. Hoe hij van de week zijn face filmde (tripje naar Engeland) zag ik een vergelijking van heel lang geleden, maar dan zonder snor.
Sneu voor zijn kids en Wendy gaat volledig mee met Paultje. Wat een leven heb je dan….

Terwijl heel YouTube siddert in afwachting van de 2.0 video, geeft Paul een voorbeeld op Instagram van zijn betrouwbaarheid.
Hij is aan het filmen met Ismael Isgun alias de Treitervlogger en met DieTim alias Snapking. Dit zijn natuurlijk de 2 meest betrouwbare en gerespecteerde YTbers van Nederland.
Dit wordt natuurlijk geniaal en fantastisch zoals hij al laat blijken in een kleine sneer aan zijn voormalige vriend Giel.

Je kan niet eens tekstueel en zonder fouten 1 zin schrijven. Kap met mijn initialen te gebruiken. Het mag toch niet zo zijn, dat ik de author ga vragen om maatregelen te nemen?
Groet, de enige echte RH

Paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje paultje

Onze voetbalkenner was even vergeten dat het Nederlands Elftal op maandag speelt dus voor 342e keer verzet. Zegt veel over de betrouwbaarheid.

Whahaha, ik wist het al voordat überhaupt Paultje erover nadacht en tot de conclusie kwam om het te verzetten. Owww wat is ie druk. Waar is zijn vriendje Hanni Hanna ? Is de liefde zo bekoeld dat hij een tijd geleden uit de roedel is gestapt?

19 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GameMeneer
4
GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund. Wel is …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …

GameMeneer
Gamemeneer Had Burn-Out – YouTubers Hebben Teveel Stress?

Gamemeneer (Don) heeft in 2014 een burn-out gekregen. Dat vertelt hij in een interview met NOS kort. Bij een Burn-out ben je geestelijk en lichamelijk helemaal op; je wilt niks meer en hebt nergens meer zin in. Don vergelijkt het met een batterij die helemaal leeg is. In dat jaar van …