Gamemeneer Is Kritiek Op Sponsoring YouTubers Zat

gamemeneer
GameMeneer
4

gamemeneerDon aka Gamemeneer heeft een grappige video gemaakt. Dat is op zich niet zo bijzonder, dat doet de meest miskende YouTuber van Nederland wel vaker, maar dit keer heeft hij ook een boodschap. Hou eens op met de kritiek op reclame maken door YouTubers!

NOS

Dat moet uit het hart gegrepen zijn van veel  van zijn collega’s. Vorig jaar had de media nog uitgebreid aandacht besteed aan YouTubers die snoepgoed en andere producten aanprezen. Vooral jongere kijkers zouden moeten worden beschermd tegen betaalde boodschappen. Op NOS nieuws werd zelfs stukjes uit de vlog van Enzo getoond waarin hij met vissticks speelde, een vlog van 2 jaar geleden!

Kijkers

Ook zie je geregeld in de commentaren door kijkers dat ze een gesponsord item als iets negatief zien. Reclame zorgt er echter voor dat YouTubers op een professionele manier door kunnen gaan met hun beroep. Leuke video’s maken voor jou, de kijker. Bij tv werkt het niet anders. RTL, SBS, noem maar op, kunnen wel opdoeken als ze geen reclame meer mogen maken.

Dus koop al je kleding bij GameMeneer en je wordt net zo’n grappig als Don. P.S. Weet iemand de echte naam van Don? Zie ook: Don met gouden ticket.

Meest belachelijke is nog wel de drankreclame en nieuwe dure auto’s die aan YouTube content wordt “vastgeplakt”. En daar kijken dan jonge kijkertjes na. Dat is niet de doelgroep van een brandmark waar geld aan wordt verdient.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameMeneer
19
GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien. Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge …

GameMeneer
4
GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund. Wel is …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …