GameMeneer- Ik Doe Het Voor Mezelf

GameMeneer
6

Don van GameMeneer is uitgenodigd door het regionale tv-programma RTV Utrecht. Dat hebben ze geweten. Zijn zwarte haar is letterlijk opstandig. Het lijkt wel alsof Don zo uit bed komt.

Ook zijn antwoorden zijn broodnuchter. “Waar doe je het voor?” vraagt de interviewster hoopvol. Antwoord Don: “Ik doe het voor mezelf.”

GameMeneer

Verbazingwekkend eerlijk antwoord voor iemand die juist de jeugd moet aanspreken. Don doet het niet om de wereld beter te maken, zeehonden te redden, het milieu of om meer naastenliefde. Nee, voor zichzelf.

Anti-Enzo Knol

De YouTuber lijkt wel de anti-Enzo Knol. Of is dat juist zijn kracht? Waar Enzo altijd lacht en vrolijkheid uitstraalt, daar zie je Don die nergens van onder de indruk lijkt.

Maar Don verdient zijn brood met YouTube-filmpjes maken, legt hij geduldig aan het publiek uit. Eerst had hij HBO-Engels gedaan, maar had dat afgebroken. En spelenderwijs was GameMeneer in het YouTube-wereldje terecht gekomen.

De interviewster doet haar best om er een leuk gesprek van te maken, maar Don is daar niet voor gekomen. Wat is jouw einddoel: “Een goed pensioen,” luidt het doodslaande antwoord. En nadat de interviewer aandringt met een lichte ongemak in haar stem: “Een mooie auto.”

Mochten ouders zich afvragen wat er nu leuk aan die Don is, het antwoord krijgen ze in ieder geval niet van de YouTuber zelf. Maar dat is natuurlijk ook zijn kracht. Don werkt gewoon, wil niet zeggen wat hij verdiend en ziet wel “waar het schip strand.”

Nijntje verbijsterd

Het antwoord van een anti-held, terwijl een levensgrote Nijntje verbijsterd op de achtergrond toekijkt. Ik heb in ieder geval nog niet eerder een YouTuber zo mistroostig zijn levensdoel horen verwoorden. Don is een unieke YouTube-entertainer die in Nederland zijn gelijke niet kent. Prima toch?

Zie de tv-uitzending met GameMeneer. Don zit na de 40 minuten.

Op deze site: GameMeneer – de Anti-held van YouTube.

Ik vind Don gewoon geweldig en kan helemaal dubbel liggen van het lachen. Je vind maar weinig mensen die zo goed dingen kunnen uitleggen als Don. Hij heeft ook nog een aparte humor waarvan mensen veel kunnen genieten. En het mooiste is dat hij het zelf niet in de gaten heeft. Ook altijd als ik zijn lach hoor krijg ik een grote glimlach van oor tot oor. Het is gwn soms zo fijn om even alle dingen te vergeten die om je heen zijn en ff alleen te lachen en een gameplay video te kijken. Hij is de enige YouTuber die bij mij het gevoel kan oproepen dat het leven ook nog goede kanten heeft.
Maar waar kan ik de uitzending terug zien of het interview?

Don is gewoon nice.
Hij is ook een slimme youtuber.
Toch ten minsten hij laat het zien.
Als iets niet klopt zegt hij het.
Enzo bv vind het super grappig.
Maar Don is gewoon volwassener.

Ik ben het met Don eens, je moet het voor jezelf doen, zolang hij het leuk vind moet hij het voor zichzelf doen. Je moet het leuk vinden en niet saai en voor iemand anders doen! #GameMeneer

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameMeneer
19
GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien. Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge …

GameMeneer
4
GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund. Wel is …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …