Gamemeneer Had Burn-Out – YouTubers Hebben Teveel Stress?

GameMeneer

Gamemeneer (Don) heeft in 2014 een burn-out gekregen. Dat vertelt hij in een interview met NOS kort. Bij een Burn-out ben je geestelijk en lichamelijk helemaal op; je wilt niks meer en hebt nergens meer zin in. Don vergelijkt het met een batterij die helemaal leeg is.

In dat jaar van zijn overspannenheid had de YouTuber 2 banen. Hij moest het bedrijf van zijn vader runnen die met een gebroken rug op bed lag na een motorongeluk. Tegelijkertijd wilde hij ook zijn YouTube-kanaal overeind houden. Dat werd hem op een gegeven moment teveel. Klagen durfde hij niet, omdat hij zo niet is opgevoed en iedereen had het op dat moment moeilijk.

Bibi overspannen – Peter lacherig

Het onderwerp burn-out komt naar voren nadat vlogster Bibi Breijman een filmpje op YouTube had gezet waarin ze in tranen vertelde een burn-out te hebben. In RTL Boulevard werd dit onderwerp ook behandeld en de aanwezige Peter R. De Vries deed hier nogal lacherig over. Zijn mening: dan moet je maar wat anders doen, was zijn simpele oplossing.

Dat vloggen misschien haar inkomstenbron is en daarom niet snel een switch kan maken komt niet in de tv-miljonair op. Ook gaat Peter -die overal verstand van heeft – ervanuit dat Bibi in een andere baan hier geen last van heeft. Burn-out komt in alle lagen van de samenleving voor.

Stress bij YouTubers

Wel kunnen YouTubers last hebben van druk van hun kijkers/volgers om continue een nieuwe post te plaatsen. Fulltime YouTubers moeten vrijwel dagelijks online wezen en met een nieuw filmpje komen dat goed scoort.

Volgens NOS kort zijn er nog veel meer YouTubers die met een burn-out te maken hebben gehad. Zo zou Robin Zomer, Thomas Grunsven en zelfs Milan Knol overspannen zijn geweest? Milan had het wel even gehad na zijn scheiding van Jill. Een tijdje ontbrak hem aan energie om iets nieuws op te nemen. Maar of je dit meteen een burn-out moet noemen?

De psycholoog die in het filmpje van de nieuwsdienst uitleg geeft vertelt dat het te maken heeft met langdurige stress. Voldoende rust en ontspanning moeten voorkomen dat je in zo’n situatie terecht komt. Foto: YouTube. Zie ook: Echte naam van Gamemeneer eindelijk onthuld

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GameMeneer
19
GameMeneer Lacht Kritiek Op Social Influencers Weg

GameMeneer is kwaad op de media. Die heeft al een tijdje kritiek op social influencers (Instagrammers) die niet vertellen wanneer ze voor een product betaald krijgen die ze in hun video of foto laten zien. Nu is dat nog niet verplicht, maar in de toekomst wel en overtreding betekent hoge …

GameMeneer
4
GameMeneer Woedend Over Tv-programma – Wil Geen Donaties Kinderen

GameMeneer wil geen donaties ontvangen van kinderen, maar heeft geen mogelijkheid om hun leeftijd te controleren. Dat is in het kort de boodschap die de streamer/Youtuber GameMeneer heeft in zijn video van 1 uur en 8 minuten. De video had wat dat betreft een heel stuk korter gekund. Wel is …

GameMeneer
2
Gamemeneer Bereikt De 1 Miljoen Abonnees!

Eindelijk is het zover: Gameneneer heeft de 1 miljoen abonnees bereikt. Dat viert hij met een livestream. Don Plevier, zoals zijn echte naam luidt, is een bijzondere YouTuber. Je zou hem de tegenpool kunnen noemen van de vrolijke Enzo Knol. In 2012 is de van oorsprong bouwkundig tekenaar begonnen met …