Enzo Woedend: Fiets Blijkt Verkocht.

MAND!
MAND!

Inmiddels heeft Enzo zijn fiets terug (vlog 633), maar dit is wat er eerder gebeurde.

In vlog 631 zien we Enzo nu eens lekker kwaad. Hij vertelt dat hij een paar dagen eerder zijn inmiddels beroemde Postcodeloterij-fiets naar de fietsenwinkel heeft gebracht ter reparatie. De winkel was dicht. Dus dacht Enzo: nou weet je wat? Ik zet mijn fiets hier alvast neer. Dan kom ik een paar dagen later wel terug als ze weer open zijn. Als kijker denk je: slimme actie. Wat kan er nou mis gaan?

Nou, alles! Enzo is die ochtend van de vlog fluitend teruggegaan om die fiets alsnog ter reparatie aan te bieden. Maar waar is Enzo’s fiets? Waar hij ook kijkt, nergens iets van een Postcodeloterij-fiets te vinden. Hij besluit het te vragen aan iemand in de winkel. De jongen die hem te woord staat zegt vriendelijk : “O die? Die fiets hebben we verkocht.”

Fiets foetsie

Enzo kijkt hem verbijsterd aan. “VERKOCHT?” roept hij uit. Zijn stem slaat over. “Maar dat kan niet. Die fiets is van mij. Ik wil je baas spreken.”

Die baas komt na 10 minuten aansjokken en bevestigt doodleuk tegen de petdrager dat zijn fiets een nieuwe eigenaar heeft. “ Ja Knollie van me,” vervolgt de miskleun aan de andere kant van de balie, “dat gebeurt gewoon zo. Mensen stallen wel vaker hun fiets bij mij die ze niet meer willen. Dat dacht ik ook bij jouw fiets.”

Enzo is sprakeloos. “ Dan wil ik dat u hem nu terugbrengt,” barst hij los.
De man is diep onder de indruk – maar niet heus. “ Ik heb het veel te druk,” mompelt de klantenservice. “Over twee dagen weet je meer.”

“2 dagen? Ik wil hem nu terughebben! Rukeend!” Dat laatste heeft Enzo er niet bijgezegd, maar dat maak ik er van. En dat de winkeleigenaar “ Knollie” noemde heb ik er natuurlijk ook bij verzonnen.

De eigenaar – en dit is niet verzonnen –  is echter niet van zijn stuk te brengen, want ja, weet hij veel dat hij een jongen voor zich heeft die maar met zijn vingers hoeft te knippen of zijn fietsenzaak wordt belegerd door honderden fans.

Ongemakkelijk

Enzo keert dus met lege handen huiswaarts en doet grommend zijn verhaal tegen de kijker. De eigenaar moet zich toch wel iets ongemakkelijk hebben gevoeld, want later die dag belt hij de YouTube-ster-zonder-fiets op. ” MAND!” roept hij. Grapje, nee hij vertelt dat hij de koper van zijn fiets heeft proberen te bereiken, maar die persoon neemt niet op. En de mislukte pizzabakker blijft erbij dat Enzo 2 dagen moet wachten.

Maar wat er daarna gebeurt is nog onduidelijk. De Postcodeloterij-fiets die Enzo in Assen zo vaak heeft gebruikt om Dee blijmoedig op de trein te zetten is dus reeds aan een ander verkocht.

Als die persoon bereidt is om de fiets weer terug te verkopen dan is er verder niets aan de hand. Wat er echter ook kan gebeuren is dat de trotse eigenaar van Enzo’s fiets zegt: ik wil het dubbele voor terug. Of: krijg de klere, ik wil de fiets houden.

Terugverkopen

Wat dan? De nieuwe eigenaar kan niet worden gedwongen om de fiets weer terug te verkopen aan de fietsenmaker. En zal de fietsenmaker Enzo nog kosten in rekening brengen omdat hij nu geld misloopt met het terugkopen van zijn fiets?

Wat er ook gebeurt, de fiets van Enzo moet terug! Vele vlogs heeft hij ons hiermee opgevrolijkt en de straten van Assen onveilig gemaakt. De fiets hoort bij Enzo, net zoals zijn pet en Knolpower.

Enzo vertelt niet bij welke ongelukkige fietsenmaker wij verhaal kunnen halen, maar het moet een fietsenzaak in Zeist zijn. Ook vertelt hij dat de zaak 2 dagen per week open is. Die moet toch te achterhalen zijn.

Spannend hoe dit afloopt. Als het goed is krijgen we in de vlog van zaterdag hier meer over te horen. Wordt vervolgd.

Update: zijn fiets heeft hij 2 dagen later terug gekregen en de fietsenmaker heeft zijn excuses aangeboden. Thuis aangekomen met de fiets bleek echter zijn band lek te zijn. Dus nu kan hij er nog steeds niet op rijden.

De vlog waarin hij zijn verhaal doet.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …