Enzo Knol vs StukTV – Politie Mengt Zich In ‘Wie is de grootste’- Discussie!

Enzo Knol
16

Al jaren heeft Enzo Knol het grootste YouTube-kanaal van Nederland. En nog steeds! Toch loopt StukTV in en als het zo doorgaat zal over 2 maanden Giel eindelijk de vlogger hebben ingehaald. Toch is Enzo hierna nog steeds de grootste. De vraag is alleen: waarin?

Nicolas Baeke van het YouTube-kanaal JustNicolas (foto boven) heeft een live counter op zijn kanaal gezet waar je live het aantal abonnees van Enzo en StukTV kunt zien. Maar is dat wel een juiste vergelijking?

Politievlogger Jan-Willem bemoeit zich ermee en schrijft op Instagram: ‘Dit is niet eens een strijd. Enzo is al tijden nummer 1 en vindt het wel prima. Denk dat hij er niet wakker van ligt dat StukTV nummer 1 zou worden. StukTV heeft een veel groter belang nr. 1 te worden. Dus nee geen strijd en StukTV gaat winnen. Daarbij is StukTV een tv-productie en Enzo niet. Dus totaal niet in verhouding en eerlijk.’

Leuk dat de Jan-Willem het heeft over een tv-productie. Dat klopt niet helemaal, want de video’s worden gewoon op YouTube geüpload.

Maar wat de vloggende agent bedoelt is dat de video’s een aanpak hebben alsof het een tv-productie betreft: niet alleen werken Giel de Winter en zijn 2 vrienden aan de video, ook zit er een heus productieteam achter de schermen te werken aan de zeer professioneel gemaakte filmpjes. Giel heeft vertelt dat afhankelijk van de productie er in totaal wel 10 mensen werken aan 1 filmpje!

Vergelijk dat eens met Enzo Knol die pas tot voor kort zijn stagiair toestaat een aantal vlogs van hem te editen. Op dat werk na is Enzo nog steeds een eenmansbedrijf.

En waarom naar het aantal abonnees kijken? Als je het aantal views kijkt dan is Enzo nog steeds de koning van YouTube: de vlogger heeft inmiddels bijna de 2 miljard views bereikt! Dat is 2000 keer 1 miljoen views. StukTV staat met 800 miljoen views ver in de schaduw van de vlogger.

En ook maandelijks zie je dat StuKTV geen 1 keer erin is geslaagd om meer views op hun kanaal te krijgen dan Enzo: de views van zijn YouTub-kanaal EnzoKnol2 van afgelopen maand opgeteld kom je uit op ruim 38 miljoen views. StukTV daarentegen moet het doen met ruim 22 miljoen views.

Nog een dingetje: StukTV is nu eigendom van John de Mol (= Talpa). Dus eigenlijk moet Enzo nu concurreren met een multi-miljardair die alles en iedereen opkoopt in medialand. Gezien het aantal views heeft John het verkeerde kanaal gekocht. Kreeg Giel de Winter 2 miljoen voor StukTV?!

Als je over de afgelopen jaren kijkt naar het verschil tussen Enzo Knol en Stuktv. Dan is het nu voor het eerst dat het verschil zo klein is. Alleen is in het verleden ook gebleken dat Stuktv iedere keer weer iets dichter bij kwam en het uiteindelijk toch weer verloor van Enzo. Die weet het toch iedere keer weer voor elkaar te krijgen om het gat weer groter te maken. Als het gaat om wie de grootste is dan vind ik dat niet alleen het abonnee aantal telt maar ook het aantal vieuws. Als je kijkt naar wie er over alle gehele sociale media platformen het groots is dan is dat toch zeker Enzo. Er word veel meer over hem gedeeld als zijn naam gebruikt word levert dat vieuws op. Zijn totale marktaandeel is veel groter. Hij kan ook veel meer inkomsten genereren met zijn naam. Kijk maar eens naar zijn hele familie. Moeders begint met vloggen en direct een heleboel publiciteit. Ik vraag me af of dat bij de ouders van Stuktv ook zo zou zijn geweest. Overal denk ik dat Enzo de grootste is en ook zeker nog een tijd zal blijven.

@Feitengever, dat over de bezoekersaantallen net niet. De stream wordt dag in dag uit de hele tijd gekeken. Oké nu valt er nog niet veel te zien maar er zijn dus wel degelijk mensen die eens komen kijken en weer weg. Wat je ook verwacht want je kan er niet blijven naar kijken 🙂

Over het feit dat ik meer Enzo fans als kijkers heb dan StukTV als argument weerleg ik hierbij ook direct. De stream wordt net als elke video ook aanbevolen. Waardoor je niet alleen mijn kijkers hebt die naar de stream kijken maar ook gewoon nieuwe mensen. Dus die 20/80 verhouding klopt al niet veel meer van. Verder zal ik je posts over de kluis na dit berichtje lezen.

@RH, sowieso wilt Giel de nummer 1 zijn. Maar dat hij hier elke dag mee bezig is geloof ik dan weer niet. Oké hij heeft die stream wel even opgezet op zijn kantoor, maar we weten niet of dit elke dag zo is. Lijkt me persoonlijk loos om dit te doen aangezien dat héél traag vooruit gaat.

Over je punt van dat je beide YouTube kanalen moet optellen snap ik. Maar mij gaat het om het totaal plaatje. Je mag van mij duizend kanalen hebben. Hier zie je gewoon een livestream die de inhaling van het 2de grootste naar grootste YouTube kanaal in de benelux streamt. En daar gaat het me vooral om, het totaal plaatje.

En overigens bedankt voor je tip! Ik kan je echt zweren dat ik élke aflevering opnieuw en opnieuw blijf verbeteren. Als je me laatste 3 afleveringen bijvoorbeeld naast een aflevering van 2 maand geleden legt zou je echt al verschil moeten merken. Sneller het nieuwtje behandelen, enkel mening geven als het relevant is, om interactie vragen, …

En enorm bedankt voor je berichtje. Ik waardeer je support oprecht. De reden waarom ik deze site dan ook vaak lees is vanwege de comments die me tamelijk vaak door volwassenere personen lijken geschreven te zijn. Love de discussies hier trouwens haha. <3

Beste Nicolas,
Wij zijn ook slechts mensen met een mening. Die in principe net zoveel waard is als een andere. Wat betreft die 80 20 verhouding houden we ons verschil van mening. Mede omdat er geen goed onderzoek plaats vind onder de gebruikers van youtube. Daardoor worden de mensen die t hardst roepen vaak geloofd terwijl er geen feitelijk onderzoek aan ten grondslag ligt. Wat ik wel aan j e waardeer is dat je de meningen hiet leest en er over nadenkt. Ook heb je inmiddels al bereikt dat King alert , je als concurrent gaan beschouwen. In de stream met Fishanator kreeg ik wel bewondering voor je dat je in een vijandelijke omgeving voor de neutrale toeschouwer als winnaar uit de bus kwam.
Wel moet je oppassen dat je geen Enzo kanaal wordt. Het Isa verhaal ging veel te ver. Kun je wel zeggen dat je publiek er om vroeg maar wil jij echt groot en langdurig een goed programma maken moet je ook je beperken tot t echte nieuws. Ik vind ook dat je soms te snel een video maakt. Veel dingen zijn vooropgezette fitties om aandacht te genereren. Bv het Stuk Kluis verhaal . Onderzoek het ,maak het zo dat je onweerlegbare bewijzen heb. Dan is het niet belangrijk of je het morgen online zet of over 14 dg. Als het meningen of aannames zijn dat gaat het over. Zijn het onweerlegbare bewijzen dan haal je Boulevard of Shownieuws. Trouwens het gaat mij niet om dat de videos niet goed gemaakt zijn of zo maar meer om het feit dat Giel en c.s. zich in de publiciteit opwerpen als voorstanders van eerlijke video s en zich afzetten tegen de t.v. omdat daar alles zo gefaked wordt. Terwijl zij juist de boel bedotten.

@RH,

Mijn eerste prognose was dan ook het moment dat ik die stream startte dat StukTV in theorie Enzo zou inhalen binnen 2,9 maand. Natuurlijk hoe dichter je bij elkaar komt hoe groter de hypte wordt. Idk of het dan net StukTV in een stroomversnelling zou brengen, of dat de EnzoKnol fans Enzo net groter maken. Daarom dat ik besloot om voor de hype er optijd aan te beginnen. Natuurlijk hoop ik dat het snel zal gebeuren (mijn server loopt tenslotte maandelijks), maar ik vind het wel alleszins leuk haha.

Hi JustNicolas,

Jouw goed recht om dit te doen. Mag jij helemaal zelf weten. Alleen zelf vind ik dat jij te vroeg startte. Het ‘subscribers gat’ is nog te groot. Dat Gieltje 5 jaar lang al tandenknarsend zijn leven doorbrengt omdat hij Enzo Knol boven zich moet dulden zegt al genoeg. Dit heeft hij menigmaal zelf te kennen gegeven. Dat tandenknarsen neemt bij Gieltje met de dag toe, nu hij de hele dag op ‘zijn’ redactie op een 110 inch beeldscherm de subscribers (jouw vergelijking) volgt tussen StukTV en EnzoKnol. Elke morgen kijkt hij naar het beeldscherm met een chagrijnig gezicht dat het niet opschiet en zweept zijn collega’s op om nog harder te werken aan creativiteit. Wie weet lijft Talpa Enzo Knol wel in, aangezien John de Mol idolaat is van hoge kijkcijfers waar hij eurotekens in zijn ogen ziet. Hahaha.

De vraag blijft, dienen de YT kanalen van een ‘eigenaar’ bij elkaar opgeteld te worden om te bepalen wie de grootste is? (in welk genre dan ook). In dit geval de grootste nederlandstalige YouTube kanaal.

Nog een tipje voor jouw kanaal, probeer in een aflevering niet te veel in herhaling te vallen. Een keer herhalen is goed, daar wordt een geheugen van opgefrist. Te vaak dan wordt het saai en doorspoelen.

Jouw concullega brengt het minder goed vanaf. Na het debacle (zijn interview met Hanni Hanna over EnzoKnol) in oktober 2017 gaat het bij hem over de hele linie bergafwaarts. Voorkom valkuilen en op naar jouw eerste mijlpaaltje van 50K. 🙂

JustNicolas is te vroeg met zijn project (al noem ik dit geen project) begonnen. In oktober 2018 zag het erna uit dat in februari 2019 StukTV groter zou zijn dan EnzoKnol. Toen JustNicolas met zijn “vergelijkingsopzetje” begon was dit 6 april. Inmiddels is de prognose begin mei. Dit zal wel veranderen in het voordeel van StukTV als in april hun nieuwe serie online komt. De vraag is moet je Enzo’s kanaal Enzoknol2 niet mee tellen? Immers deze 2 kanalen behoren toe aan een ‘eigenaar’. Enzo houdt zich er wel mee bezig, maar financieel boeit hem niet veel, aangezien hij zijn inkomsten niet met iemand hoeft te delen (behalve o.a. Bas en Thijs een vergoeding te geven). Enzo’s kosten zijn bijzonder laag. Zo ook voor Job Grafhorst, ofwel Dutchtuber. Hij heeft op zijn 3 grootste kanalen bij elkaar opgeteld 1,5 miljoen subscribers en is bijna evengroot als Dylan Haegens. Ook al is Jobs content voor hele kleine kindertjes, vlak zijn inkomsten niet uit, want deze beste jongeman bouwt een aardig vermogen op.

Beste Nicolas,
Als ik naar je bezoekersaantallen kijk is de hype alleen maar in jouw hoofd. Als t zoals t nu gaat blijft Enzo de grootste. Wat dat betreft ben ik het eens (jaja) het interesseert Enzo in het geheel niet. Jij denkt dat dit een strijd zal worden tussen Stuktv en Enzo fans. Realiseer je je wel dat minstens 80 procent van de fans geabonneerd zijn op Enzo en op Stuktv . Van die overblijvende 20 % is misschien 10 procent (dat is dus niet de helft he) een die hard Enzo of diehard Stuk tv fan. Wat jij dus aan t volgen ben is een strijd van misschien 10000 kids die door allemaal fakeaccounts aan te maken hun held proberen te helpen. Als je toch een project wil zou je eens de onderstaande posts moeten lezen over het maken van de Kluisvideos van Stuktv.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
Enzo Knol Verdrietig – Webshop Nog Steeds Offline

De webshop Knolower.nl is nog steeds offline en dat kan nog wel een tijdje duren voordat hij weer bereikbaar is. Eerder had Enzo Knol groots aangekondigd dat zijn nieuwe webshop op 28 februari online zou zijn. Dat gebeurde wel, maar ging helemaal mis. De site was onbereikbaar! Nu zou het …

Enzo Knol
Enzo Knol Start Podcast De Bennies Op Spotify

Wat een verrassing! Samen met zijn vrienden Noël Dekkers en Thijs start Enzo de podcast De Bennies. Vanaf 3 maart kan je die elke vrijdag op Spotify beluisteren. Dat ze wat samen van plan waren was al eerder duidelijk. De drie jongemannen waren een paar keer samen gaan lunchen met …

Enzo Knol
Enzo En Nathan Gouden Duo – Was Bijna Niet Doorgegaan

De wintervlogs van Enzo Knol trekken zoal veel de aandacht maar dit keer nog meer vanwege een speciale gast: YouTuber Nathan Vandergunst, ook wel bekend als Acid. De Belgische YouTube ster is al jaren een groot bewonderaar van Enzo en mocht eerder de blonde vlogger de weg wijzen in Brugge. …