Enzo Knol Verdient GEEN Tonnen

Youtube
8

Geachte journalisten, Enzo Knol verdient geen tonnen. Ja, hij verdient het wel, maar hij krijgt het niet. Hoe zit dat dan met dat geld en YouTube?

De media is duidelijk: Enzo Knol en andere succesvolle YouTubers verdienen geld als water. Quotenet, website voor mensen die rijk zijn of rijk willen worden (en dat nooit zullen zijn) becijferde dat Enzo ruim 300.000 euro per jaar verdient.

Zoals ik al eerder heb beschreven over wat Enzo Knol verdient klopt dit verhaal van geen kant.

Enzo Knol doet nog steeds zelf de afwas. Foto: Instagram
Enzo Knol doet nog steeds zelf de afwas. Foto: Instagram

Ik ga ervanuit dat Knollie tussen 4000 euro en 7.000 euro per maand verdient met YouTube. Voor iemand van 22 jaar is dat een uitstekende prestatie. Maar volgens de insiders zou dat iets van 5 tot 10 keer zoveel moeten zijn.

Wat YouTubers zelf zeggen

Er zijn 3 informatiebronnen van YouTubers zelf die een beter idee geven hoeveel het moet zijn.

David Harms (Dusdavidgames) vertelt tegen Giel Beelen dat je iets van 7 tot 8 miljoen views per maand moet hebben om van te kunnen leven. Nu zegt hij er niet bij hoeveel dat in zijn ogen is, maar laten we dat stellen op het miniumloon. Dat is ongeveer 1500 euro. Enzo heeft pak-hem-beet 30 miljoen views. Dan kom je dus uit op een bedrag van 3,5 keer 1500 euro = 5250 euro.

Mooi bedrag! Daar niet van, maar niet die bijna 30.000 euro per maand die Enzo Knol zou moeten verdienen volgens de wijsneuzen van Quote.

Kaj “weetje” van Zu5e heeft er ook iets over gezegt. Volgens de Hagenees verdienen ze (Zu5e) iets van 500 en 700 euro per maand. Beetje moeilijk te berekenen, maar laten we even voor het gemak aannemen dat ze per video net zoveel views halen als Enzo.

Nu maken ze geloof ik 2 video’s per week, maar toen Kaj dit verklapte in een speciale video, gesponsord door de ING, was dat nog 1 keer per week. Enzo maakt er minstens 14 per week. Als ik die 500 euro neemt dan kom ik uit op 14 x 500 = 7000 euro. Maar daar moet wel wat van af gaan.

7 video’s per week zijn voor Minecraft Survival gereserveerd. Ik vermoed dat Enzo daar een stukje minder aan verdiend. YouTuber Sam Midnam is daar nog eerder mee begonnen dan de serie-vlogger. De gamer vertelde dat hoewel hij nu veel meer views heeft op zijn kanaal dan in het begin, hij toch niet zoveel meer is gaan verdienen.

Reden: in het begin was hij 1 van de eersten die Minecraft speelde. Nu is er meer concurrentie. Iedereen is nu op YouTube aan het minecraften, terwijl het aantal adverteerders niet is gestegen.

Minder geld

Waarom kloppen de bedragen van Quotenet niet, terwijl ze beweren deze info van “insiders” te hebben? Ze houden er geen rekennig mee dat de meeste kijkers van Enzo en zijn  kornuiten jongeren zijn.

Die geven veel minder geld uit dan volwassenen die meestal een salaris hebben. Heineken is zoal niet geinteressseerd om te adverteren voor jongeren onder de 18. En ook reclame voor auto’s, levensverzekeringen en luiers is niet besteed aan iemand van 12 jaar. Wel als je 30 jaar bent.

Daarnaast maakt Enzo entertainment. Je gaat niet naar zijn vlogs kijken om iets te kopen. Als hij nu een “unboxing video” maakt of een beoordeling van de nieuwste iPhone.

Dan zou hij flink kunnen verdienen. Als je zo’n filmpje bekijkt wil je misschien wel zo’n smartphone kopen. Adverteerders betalen daar veel meer voor.

Enzo zal alleen flink wat meer per 1000 views gaan verdienen als er meer volwassenen naar zijn vlogs kijken. Die journalisten van Qotenet bijvoorbeeld. Zie ook: wat verdient Enzo Knol?

Niets van dit alles is waar.
Quote heeft iets meer research gedaan….
En wat is een loon waar een mens mee rond kan komen? Je loopt dingen uit te kramen zoals een familiehypotheek etc. Je loopt zelf zeer veel dingen te speculeren waar je geen enkel bewijs van hebt.
Er bestaan sites zoals Socialblade die exact zeggen wat een Youtuber minimum verdient en maximaal per maand. Via Socialblade kom ik op een bedrag van €8.8K – €141.5K per maand, dat is welgeteld €106.1K – €1.7M per jaar. Daarbij moet je uiteraard de belasting en hetgeen Divimove claimed afhalen. Ook is er research gedaan naar de totale opbrengsten die een Youtuber krijgt per 1000 views. Daar is 1-3 euro uit gekomen. De laatste maand heeft Enzoknol welgeteld 38,871,000 views gekregen. 38871000/1000=38.871 euro per maand. Iets meer dan hetgeen jij aangeeft. Dus dan heeft Quote wel degelijk gelijk?
Wellicht je mening overwegen of met goede argumenten komen, niet met dingen die je ‘denkt’ en wat andere Youtubers gezegd hebben?

Je berekening klopt van geen kant. Het is algemeen bekend dat de youtubers ongeveer 1 euro per 1000 views krijgen. David Harms kan ruim rondkomen waarbij hij ook zijn vriendin moet onderhouden en in een ruim huis woont. David verdient zeker weten meer dan 1500 euro per maand. Enzo verdient absoluut meer dan 20.000 euro met alleen zijn views op youtube al. Tel daar zijn enorme webshop bij op en losse reclame/promoties.. Enzo heeft niet voor niets contant een huis zonder hypotheek kunnen betalen, waar hij overigens ook geen geheim van heeft gemaakt door het in zijn video te benoemen. Vanaf ongeveer 1.5 miljoen views per maand kunnen youtubers ongeveer rond komen.

David Harms heeft het over 7 tot 8 miljoen views om van rond te komen. Milan zelfs tegen de 10 miljoen. Dat is echt wat meer dan de 1.5 miljoen die jij noemt. Ook: niemand weet wat Enzo met zijn webshop verdient.

Ik denk wel dat Enzo meer verdient dan ik tot nog toe aannam, maar niet zoveel dat hij 4 ton cash op tafel heeft kunnen leggen. Ik vermoed dat de ouders van Dee haar een zogenaamde familiehypotheek hebben verstrekt. Dat is een lening die buiten de bank om gaat.

De berekening is verkeerd. Er staat 14×500 maar het is 7×500.
Want 2 video’s per week = 500 euro per maand. Dus 14 video’s oer week is: 7×500

Geachte Admin,

Leuk artikel. Maar je kunt er vanuit gaan dat onze bronnen wel kloppen, en dat E. Knol wel ‘tonnen’ verdient. En dat is toch wel een behoorlijk bedrag!

Met vriendelijke groet, Robin

Maar wat zal hij verdienen met al zijn dingen naast Youtube? Zoals zijn webshop maar ook andere eenmalige dingen.

Wat hij met zijn webshop verdiend, is moeilijk te zeggen. Ik heb geen zicht op het aantal knolpower artikelen die hij verkoopt en wat de winstmarge is.

Voor zijn eenmalige optreden zoals bij Koningsdag in Assen, daar vermoed ik dat hij er 1200 euro voor krijgt.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …