Enzo Knol: Van YouTube-ster Naar Filmster

Tijdens het filmfestival in Cannes maakte Enzo Knol trots bekend dat hij de hoofdrol gaat spelen in de film Offline. Daarin gaat hij zichzelf spelen. Als dat maar goed gaat. En wie gaat Dee spelen in de film?

Enzo Knol in Cannes. Foto: Twitter
Enzo Knol in Cannes. Foto: Twitter

Als ze daar dan wel in voorkomt. Daar is nog niks over bekend. Meer nog: het script moet nog worden geschreven. Volgens mij nogal ongebruikelijk om ja te zeggen tegen een film, terwijl je niet weet of het script wel iets voorstelt. Wat Enzo wel weet is dat de film gaat over een situatie waarin het internet compleet is weggevallen.

Offline

Hoe zal hij het er in Offline vanaf brengen? Je zou zeggen dat het geen probleem is. Hij hoeft alleen maar zichzelf te spelen. Oeps. Willen de filmproducenten dat wel? Weten ze wel dat Enzo winden laat en iedereen constant de pleuris laat schrikken? De onderhand meest bekende Nederlandstalige YouTube-ster vindt het in ieder geval heel bizar en onwerkelijk wat hem nu zo overkomt.

RTL Boulevard had zoals gebruikelijk als eerste medium dit nieuws naar buiten gebracht. Enzo had een stukje van zijn vlog waarin hij over de film vertelt vanaf een boot aan RTL doorgeseind zodat ze het in hun item konden gebruiken. De goede relatie tussen RTL Boulevard en Enzo Knol is te verklaren doordat de vlogger later dit jaar als vaste commentator aanschuift bij dit showbizzprogramma.

Instagram

Enzo moet door het dolle van blijdschap zijn door deze deal. Via Instagram had hij de vorige dag al zijn fans gemeld dat er groot nieuws zat aan te komen. Op de foto zagen we hem in een vliegtuig zitten naast zijn beste vriend Colin. Maar waar ging de reis heen? Eerst gokte ik op Berlijn, want daar zit het hoofdkantoor van Divimove die de zakelijke belangen van Enzo Knol vertegenwoordigt.

Enzo in een boot voor de kust van Cannes. Foto: Twitter.
Enzo in een boot voor de kust van Cannes. Foto: Twitter.

Later meldde Knollie dat de bestemming echter Frankrijk was. Een foto de volgende ochtend van Colin op zijn Twitterpagina maakte voor mij duidelijk waar ze zich bevonden. Je ziet Colin en Enzo in de zon genietend op een speedboot. Ze waren dus in Frankrijk aan de kust. Daarvoor had ik toevallig iets gelezen over het filmfestival in Cannes.

Enzo heeft ook meegewerkt aan de animatiefilm De Nootenkraak. Wellicht dat die filmmaatschappij hem een reisje naar het zonovergoten kustplaatsje had gegeven.

Niet veel later twitterde Enzo dat ze daadwerkelijk ook in Cannes zaten. Tegen de avond kwam via Twitter de onthulling dat Enzo Knol in een film zou spelen. Dat hij zichzelf speelt lijkt mij wel logisch. Enzo heeft geen enkele acteerervaring.

Oscar

Zal dit Enzo’s doorbraak betekenen in de filmwereld? En zal hij volgend jaar een Oscar in ontvangst mogen nemen in Hollywood? Twee keer nee. Maar het is wel een giller dat een schoolverlater die 2 jaar geleden begon te vloggen met een gewone vakantiecamera daardoor in Cannes terecht is gekomen. Dromen zijn geen bedrog, Enzo leeft er middenin.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …